Hišni kino - priključitev zunanjega diska

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Na tvju daš na poljubni vhod, STB oziroma poljubno.

Vse naprave priklopiš na ta reciever, potem pa preklapljaš samo z njim. Če imaš "srečo", bo TV preko HDMIja vedel, kdaj si prižgal reciever in se bo sam prižgal. Tako da, dejansko ne boš rabil dveh dalinjcev.

p.s.: če hočeš gledat televizijo in poslušat sound na recieverju, se mi zdi, da poleg hdmi kabla rabiš še optical (nisem 100%)

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:

A ni to nepotrebno izgubljanje energije in jezenje po nepotrebnem, pa še lep dan je danes. Preprosto obidi temo.

Receiver in ostale naprave se lahko priključijo na več načinov, zato sem prijazno zaprosil za kak nasvet glede tega.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Čestitam, našel si smajlija. Zdaj pa poskusi razumet, kako mora biti človeku, ki prvič v življenju kupi kup naprav, ima pred sabo 3 sete navodil (itq vsak proizvajalec svetuje nekaj po svoje), šop kablov in n-načinov, kako to povezat. Delalo v vsakem primeru, samo kaj je pa najbolje...to pa ne najdeš v vsakih navidilih
tongue-1.gif

Meni osebno je bolj vse priklopit na reciever? Opcija pa je seveda tudi, da je vse priklopljeno na tv, pa potem optika na reciever... ti uporabljaš?

Lp
Peter

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. na reciverju v hdmi out, na tv v poljubnega, oz če ob katerem piše arc (audio return chanel)
2. na reciver v hdmi1 (bd/dvd)
3. hdmi2

4. če imaš siol, amis... pač še eno škatlo za tv, tudi to priklopi preko hdmi v reciver

google mi tvoje tv ne najde, tko da ne vem kake vhode/izhode ima.
Če nimaš arc hdmi na tv-ju, potrebuješ še optični kabel, da boš lahko poslušal dvb-t signal na reciverju.

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Še vprašanje, priključil sem zvočnike, imam pa prostor še pri "front speakers" na receiverju . Sam se ne spoznam najbolje na to, kaj mi predlagate, katere zvočnike se priključi na to? A je potem dosti boljši zvok? Mogoče ve kdo za kako ugodno varianto?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kater front speakers vhod ti je ostal prazan, A ali B. A sta dva velika rdeča.
V ta dva velika rdeča priklopiš zvočnika, ki sta spredaj pri tv-ju (levo in desno),
center, je zvočnik, ki je na sredi tv-ja
subwoofer je woofer, ena škatla, ponavadi stoji ob enem prvem zvočniku.
surr speakers pa sta zvočnika, ki sta pri sedežni.

za lažjo predstavo
http://www.circuitstoday.com/wp-content/uploads/2011/05/5.1-surround-sound.gif

za front speakers B pa poglej v navodila zakaj je tam;)

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Kater front speakers vhod ti je ostal prazan, A ali B. A sta dva velika rdeča....

Vse mam prilključeno na B, ostala sta mi rdeča (velika) na A-ju.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
iz B dej v A. Neke opazne razlike vrjetno ne bo. Bo pa bolj prov priključeno.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če bo boljši je odvisno od poslušalca;)
probaj pa boš vidu kaj ti bolj sede

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Citat:
Uporabnik kingo pravi:
Bi te zvočnike lahko priključil, bo kaj boljši zvok, če sedaj na A priključim še te (na front speakers).

Še nekaj, sem videl, da moraš imeti za to neke posebne činče. Ne da se samo natakniti na tak način, kot je to na B-ju receiverja (samo zatakniti). Kako pa se to da urediti?