Hišni kino - priključitev zunanjega diska

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Pozdravljeni, ni ravno moje področje, pa je mogoče malo bedasto ali prelahko vprašanje za koga. Kupujem hišni kino (novejši z blu-ray enoto) ter bi rad nanjo mogoče priključil en zunanji disk (1 tera). Vprašanje - se to da ter na kak način se to potem predvaja? Blu-ray diski so res dragi, pa iščem neko varianto, USB ključki pa so premajhni (kolikor vem ga TV - imam razmeroma novo, podpira samo tam do 32 gb?). Imate kak predlog? Zaenkrat imam samo TV (niti zvočnikov, predvajalca...). Hvala lepa za vsak nasvet s tem v zvezi!
cool-1.gif

tin01

Pripravnik
31. okt 2007
418
17
18
Ni budastih vprašanj. Tako je - večina Bluray predvajalnikov (pa tudi že veliko TV sprejemnikov) predvaja večino formatov raznih video datotek (avi, mkv...). Edino kar je, kar nekaj teh naprav ne podipra diskov v NTSB formatu, ki pa podirajo velikost filma večjo kot 4 Gb. In ker si spraševal za Bluray enoto, verjetno misliš gledati HD filme... Tako da preveri to, ko boš kupoval. Filme pa predvaja s pomočjo vgrajenega "media playerja". Izbereš, da bi rad gledal film z diska, poženeš in to je to.

Tin

22. jul 2007
13.396
1.652
113
124
in zakaj mora imeti br, če ti je predrag, kupi reciver in zvočnike in gor obesi kakšen wd predvjalnik ali podobno

tin01

Pripravnik
31. okt 2007
418
17
18
Citat:
Uporabnik kingo pravi:
Gre za Blu-ray hišni kino Sony BDVC-E370.

Poglej v navodilih (stran 66 - so na interntni strani). Da ti olajšam - predvaja diske formatirane v FAT in dodatno piše, da nekaterih diskov ne bo mogoče predvajati. To pa v praksi pomeni, da preveri pred nakupom - mogoče bo delalo, mogoče pa ne.

T

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Mogoče, najprej napiši, kaj je željena funkcionalnost, pa ti napišemo komponente?

Meni najljubša konfiguracija:
- tv
- raspberyPI + XBMC
(nas server nekje na omari)

doma imaš mrežo. Na tv preko hdmi-ja priklopiš xbmc player (ki ga btw potem upravljaš z istim dalinjcem kot tv). Prižgeš player, na mreži poiščeš film, uživaš v gledanju
smile-1.gif

Lp

I

Izbrisan uporabnik 3287

Bom se jaz malo pameten. He he. Kateri tv imas? Pravis, da je novejsi. Vecina novejsih tv- jev ima usb priklop. To pomeni, da lahko disk priklopis direkt na tv in prek tv-ja predvajas/gledas direkt filme. Edino pazi na podnapise (ce so ti pomembni), da jih poimenujes enako kot je naslov datoteke (filma). Edino koncnico pusti kot je (npr.: srt, sub, avi, spf, ......) lp

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Citat:
Uporabnik smt pravi: Bom se jaz...Kateri tv imas? .....

Ja ima, imam philips, skoraj nov 46''. Vem da ima, samo rad bi priključil kak zunanji disk gor, TV pa kolikor vem podpira samo do 32gb (ključke).

luka51

Guru
16. avg 2007
14.394
5.675
113
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
in zakaj mora imeti br, če ti je predrag, kupi reciver in zvočnike in gor obesi kakšen wd predvjalnik ali podobno

100x boljša rešitev.
jaz mam rešeno z reciverjem in tavlkimi surround zvočniki. Filme predvajam preko usb-ja na TV ali pa hdmi PC->TV. kaj se zvoka tiče pa vse preko reciverja. Ni šanse da menjam za kak hisni kino sistem

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik kingo pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi: Bom se jaz...Kateri tv imas? .....

Ja ima, imam philips, skoraj nov 46''. Vem da ima, samo rad bi priključil kak zunanji disk gor, TV pa kolikor vem podpira samo do 32gb (ključke).
. Si siguren glede 32gb? Jaz imam (sicer samsung) gor 3 T.

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Si siguren glede 32gb? Jaz imam (sicer samsung) gor 3 T.
Žal nimam, da bi probal takega, mi je pa bivši lastnik TV-ja tako povedal? A se da to kje zvedeti (ne da bi probal)?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
videt se da v specifikaciji tv-ja. Pojdi na njegovo spletni stran pa boš našel kak pdf z navodili.

drugač pa kot so že rekel:
receiver + 6 zvočnikov
ter
htpc z xbmc
ali media player
ali raspberyPI (samo bi rekle, da ni za tebe, ker moreš že bit mal g33ka:)) )
ali android TV oz. hdmi stick. (za dts zvok nisem sigurn, če dela)
ali dobro blueray enoto, da zna še kaj več kot samo ploščke vrtet

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Boxee Box + receiver + zvočniki ... Boš dobil veliko boljšo zadevo kot ti kompleti hišnega kina. Dejansko rabiš Blueray?

Ful hvala za tele nasvete, res. Zdaj se res zmerom bolj nagibam k temu, da dejansko ne rabim B-R predvajalnika. Kot si napisal: receiver-zvočniki in neka škatla.... Pa ima tale boxee box možnost vgradnje kakega diska, nisem nič zasledil?

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
A lahko še mal zatežim. A mogoče kdo ve, če bi kupil en navaden hišni kino od npr. LG-ja za 250€, ali lahko prek tega priključim npr. zunanji disk in tako gledam film z vsemi "bonitetami"? Oz, čew je še kaka druga možnost, zraven npr. media player...?

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Raspberry Pi z XBMC zmaga!!!
Predvaja z USB diska ali pa preko lokalne mreže z oddaljenega diska (NAS). Super deluje!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
boš moral še prilepit zadnjo stran kina, da se vidi katere priklope ima in katre aduio standarde podpira;)

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
A mogoče kdo ve. A se da na Philips TV (ima CEC standard) priključiti Panasonic hišni kino SC-BTT490 , pa da bi vse upravljal z enim daljincem. Vem, da ima panasonic nek viera connect. Drugače sem prisiljen v nakup Philips hišnega kina. Pa mogoče še, na kak način se to priključi - poleg tega, da samo daš HDMI kabel vmes.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Vse gre preko HDMI kabla (kar je mene recimo čist presenetilo, ker si nisem mislil, da bo moj stari tv ("prve" generacije lcdjev) to sploh znal).
Če bo podpora na strani Bplayerja je pa odvisno od njih, mogoče se zapelji do bigbanga (če ga imajo kje razstavljenega), pa reči prodajalcu, naj ti priklopi
smile-1.gif

p.s.: če ne gledaš "ploščkov" je reciever še vedno boljša izbira in priključitev diska direktno na tv (ali najbolje, predvajanje iz NAS-a)

Lp
Peter

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Sam še zadnje vprašanje (v tej temi
smile-1.gif
) - nabavil sem receiver Onkyo HT-S3305 5.1 .
Mi lahko prosim kdo pove:
1 - kako se priključi na TV (vem da s HDMI kablom
grin1.gif
, ampak na katere vhode)
2 - imam še en BD-player, kako pa se priključi tega (na receiver ali kar v TV),
3 - kasneje bom priključil gor še Xtreamer (kako pa tega).

Torej na katere HDMI vhode oz. izhode bi bilo najbolje? Rad bi namreč čimbolj enostavno potem preklapljal. TV imam Philips PFL426007/12 (precej novo) Hvala za nasvete, pa se opravičujem, če je morda preveč enostavno za koga? Nismo vsi za vse
priden.gif