Hisa od 3.faze naprej.Kako denarja se za vloziti?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
ogrevanje 10..ja kotlovnica..manjak periferija
voda 2
elektrika 4 ..težko rečeš..bodo bela navadna stikala, koliko je križnih, dimerjev, koliko je vtičnic..pa UTP?
predelne stene 2k
knauf strovi 3k..manjka izolacija.
tlaki 2k
ometi 3k ometov še mal manjka
malarija 4k
notranje vrata 3k
kopalnica 4k..4k kopalnica je kaka? v to se sploh nisem spuščal. računal sem povprečne ploščice. ko dodaš sanitarno ekramiko ej adijo
talne obloge 5k
stopnice(obloga, ograja) 5k
------
cca 50k

potem pa še računaj za pohištvo (kuhinja, spalnica,..) 20k

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik mayk pravi:
Ogledano imam neko simpaticno hisko, ki bi jo lahko kupil kar ugodno. Narejena je do 3.podaljsane gradbene faze, se pravi na zunaj je ze fasada, znotraj je pa se vse v opeki.
V prilozenih slikah se lahko vidi stanje hise od zunaj in v notranjosti.

Hisa ima klet+pritlicje+mansarda
- dimenzija 10m x 6,20m
- klet ima skupaj 53m2
- pritlicje 50m2
- mansarda 54m2

Zanima me, koliko stroskov je se potrebno za dokoncanje hise z nekimi srednjimi materiali, se pravi, ometi, elektrika, vodovod, instalacije.... ?

Zanima me ocena brez opreme kot je kopalnica, kuhinja, ...

Hvala vsem za odgovore ze vnaprej.
Lp

So to tiste bajtice v okolici Škofje Loke?
Jaz bi se vprašal, zakaj neki je 10 sosednjih bajtic + omenjena praznih že nekako 2 leti? Kolikor sem se 1x na hitro peljal skozi sosesko je vse bolj kot ne na hitro narejeno.
Če ni skrivnost me informativno zanima tudi po kakšni ceni bi dobil omenjeno bajtico?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kar ima fasado in okna, notri pa surovo, je bilo od začetka grajeno za prodajo

sistem gre večinoma takole.

4 krat fi 16 palice..nadomestimo s fi12
8 palic s 6..mrežo slabo preklopimo itd itd itd.

btw
kaj je z unimi hisami od juba naprej, na levo..rajfajsen je bil investitor..k majo vogalnike votle.a to drži.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.943
113
pri taščici
od juba naprej na vidmu ali dolu. v dolu je samo še polje?
na vidmu pa tudi ne vem.
ponavadi pa v vogalnike 14 tlačijo(računsko) kaj pa dejansko pa ??)

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.343
113
za šankom
če se ne motim je to hiša v sv. duhu pri šk loki.pojdi pogledat hišo po hudem nalivu.če te bodo spustili blizu.vse te hiše so grajene na izrazito močviranatih tleh.se spomnim preden s bile tam hiše je po hudih nevihtah stalo po 30-40cm vode.
poleg tega so nekateri sedanji lastniki po frajhanju znotraj morali popravljati fasade ker se je na določenih delih začela lušči.v glavnem pod črto zadeva je rpedraga glede na lokacijo in kolikor je še potrebno vložiti.kvadratov pa ravno toliko kot kako večje stanovanje v bloku.če se malo znajdeš za ta denra kupuš parcelo,zrihtaš papirje in narediš večjo hišo in predvsem hišo ki si jo želiš

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik reality pravi:

potem je tukaj še pohištvo... spalnice, sobe in kuhinja za 20 čukov je utopično.... razen če bo metal not iz rutarja tist v akciji...
.

Ne pretiravat. Mene je prišlo komplet pohištvo, kot si ga naštel (razen postelje, ki je bila od prej, in sedežne, ki je tudi od prej), vse po meri, za 110 kvadratov hišo, s kuhinjskimi aparati vred, cca 14 jurjev. Pa aprati niso glih "tapoceni". Ena soba je sicer še ne do konca opremljena, ampak več kot 3 jurje tudi tisto ne bo, pa še sedežna cca 3K, pa je skupaj 20. Pa je, kot rečeno, po meri in kvalitetno (recimo ranga Peklenkovega pohištva).

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik reality pravi:

potem je tukaj še pohištvo... spalnice, sobe in kuhinja za 20 čukov je utopično.... razen če bo metal not iz rutarja tist v akciji...
.

Ne pretiravat. Mene je prišlo komplet pohištvo, kot si ga naštel (razen postelje, ki je bila od prej, in sedežne, ki je tudi od prej), vse po meri, za 110 kvadratov hišo, s kuhinjskimi aparati vred, cca 14 jurjev. Pa aprati niso glih "tapoceni". Ena soba je sicer še ne do konca opremljena, ampak več kot 3 jurje tudi tisto ne bo, pa še sedežna cca 3K, pa je skupaj 20. Pa je, kot rečeno, po meri in kvalitetno (recimo ranga Peklenkovega pohištva).

seveda je tako. ampak eni pač samo hodijo po salonih in seštevajo.
medtem ko ti dober mizar naredi za ugodno ceno. in to kvalitetno.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik reality pravi:

.

seveda je tako. ampak eni pač samo hodijo po salonih in seštevajo.
medtem ko ti dober mizar naredi za ugodno ceno. in to kvalitetno.

a govoriš o suzici?
confused-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
To je splošno znano, da timizar naredi bolje in ceneje.

Torej izdelava pohištva po naročilu, je cenejša in bolj kvalitetna od serijskega produkta iz tovarne.

Svizec, tle te rabmo, da neki v folijo zaviješ!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
No jaz imam nekaj stvari ugledanih po salonih. Gre se za eno vrhunsko kuhinjo, posteljo, nekaj omar, par dobrih miz in vrhunsko pisarno.

Torej če mu jih pokažem, mi jih bo naredil enake ceneje od tovarne ali kako? Pa ne rabim da so višje kvalitete samo enake kvalitete kot v salonu, naj bo pa cena nižja.

A to bo torej šlo?

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.924
267
83
Slovenija
ko sem jaz opremljal stanovanje sem vzel v roke kako revijo s francoskim ali italijanskim pohištvom in želeno samo pokazal lokalnem mizarju, ki mi je naredil za 1/4 cene. Govorim o polnem lesu ali furnirano seveda. Mizar z renomejem seveda...
Kuhinjo enako, tam pa ni mdf namesto lesa, pa še vedno ceneje kot v katerikoli trgovini, + točno po meri narejeno + kompletna montaža included..

poceni pohištvo stila dipo pa logično noben ne bo delal ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
No jaz imam nekaj stvari ugledanih po salonih. Gre se za eno vrhunsko kuhinjo, posteljo, nekaj omar, par dobrih miz in vrhunsko pisarno.

Torej če mu jih pokažem, mi jih bo naredil enake ceneje od tovarne ali kako? Pa ne rabim da so višje kvalitete samo enake kvalitete kot v salonu, naj bo pa cena nižja.

A to bo torej šlo?

Bi rekel, da v marsikaterem primeru ja, še posebej, ker dostikrat plačuješ ne samo kvaltete, ampak tudi (včasih pa predvsem) ime oz. znamko. Pa seveda odvisno od tega, kako dober je mizar.

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Tele bajtice so bile prazne najprej zaradi previsokih cen(od 180 do 250 kEUR), nato zaradi hipoteke, ki jo je vnovčila banka kolikor je meni znano. Očitno pa so sedaj večino prodali, ker je praktično pre vsako že parkiran avto, vrtijo se mešalci, itd. Po kakšni ceni so se sedaj prodajale ne vem. To lahko pove mayk, če hoče. Drugače je okolica teh hiš urejena (robniki, asfalt...), v notranjosti pa ni še niti vseh predelnih sten, kaj šele instalacij. Če se ne motim, je do hiš kot kurivo napeljan zemeljski plin.

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Motiš se, vem katero misliš, to ni ta. Te so bile do pred enim mesecem vse prazne. Tista, ki jo ti misliš je malce višje v smeri proti Kranju na desni strani pred cerkvijo. Tam pa je bil (ali pa je še) problem meteorne vode ob nalivih. Pri teh hišah, ki stojijo ob cesti nisem še videl kakih "tolmunov", pa grem večkrat tam mimo.