Heineken ali Budweiser?

Katerega?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik pimp pravi:
a se mu v originalu ne reče: budovički budvar al nekaj takega ?!
Budejovicky Budvar je druga blagovna znamka piva kot Budweiser Budvar (ni to eno in isto pivo), ju pa proizvaja ista pivovarna - Budejovicky Budvar iz Českih Budejovic, kot je že bilo rečeno.
Budweiser Budvar je lager, Budejovicky Budvar pa je neka druga vrsta (se ne spomnim, kaj že je).

Aja, pa še tu en glas za Čeha pred Nizozemcem.
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Budejovicky Budvar je eno te isto pivo kot Budweiser Budvar samo poimenovano z domačim imenom za češko tržišče. So še druge variacije imena, odvisno od tržišča in rezultatov sodnih kregarij z izdelovalci ameriškega polizdelka.

Takole na pamet imajo navaden lager, superstrong in pa temnega. Sigurno pa varijo še kako večjo eksotiko v manjših količinah.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Budejovicky Budvar je eno te isto pivo kot Budweiser Budvar samo poimenovano z domačim imenom za češko tržišče.
Budejovicky Budvar
Lager vs. Pale beer; 5% vol vs. 4% vol. Če je to eno in isto... Tudi vsebina je različna, ne samo ime.
Pa dovolj o tem, sem že itak offtopic.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ok, tole kar si dal linke so "dvanajstke" pa "desetke". To je neka češko-slovaška fora za moč piva (drugje takega poimenovanja še nisem videl), ki namesto alkohola meri količino ekstrakta. Desetke izven Češke najbrž sploh ne moreš kupti, zato je na sliki češko ime. Sem 100%, da imata na češkem oba enako ime, torej Budejovicky Budvar, samo da je eden oblečen v zlato, drugi pa v srebno. Seveda sta oba lagerja, samo z različno količino ekstrakta.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ksz

Lasko ma Club ki je boljse kvalitetnejse pivo, in Unino pa pils kot je bil vcasih z zlato etiketo?
Sam ne primerjat Union zelenega pilsa ker tistoi pa nevem kaj je za en hudic.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Nam so rekli, da imajo "tamočnega" Budweiserja za ruski trg.
grin1.gif

Samo v fabriki pa pskrbijo, da ga ne degustiraš več ko kozarec, ker je mrzlo ko [censored] dol v kleti.
10.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tamočnega lahko na češkem kupiš v vsaki špeceriji
smile-1.gif
Reče se mu bud superstrong in ima tako rumeno nalepko. Ni pa okus nič posebenga, meni je najbolši v zlato oblečen klasik.

Sem pa tega tamočnega pil v fabrškem baru pa je blo hitro zadost
wink-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Bi rekel.

Po oštarijah imajo neke bolj ligt variante točenega in moraš spit kar oreng količino, da prime. Pa še po 4 deci je ponavadi.
grin1.gif

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Ni tako enostavno, kot pišeš. Pa pustiva, ni to poanta te teme.
Raje naj se organizira ekskurzija na Česko in se v živo preveri, kaj je desitka in kaj lager.
wink-1.gif

pimp

Pripravnik
30. jun 2011
761
0
16
49
Obišči stran
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Raje naj se organizira ekskurzija na Česko in se v živo preveri, kaj je desitka in kaj lager.
wink-1.gif

ok! Že pakiram!
Kdaj bo štart?
cheer.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
a mi kdo pove razilko med laško in laško club?

Club je kpl. iz ječmenovega slada, oni navaden, lager, ima pa 40 % koruznega in 60% ječmenovega slada. Meni je club mnogo boljši, čutim pa tudi veliko razliko, če je pir iz piksne ali stekenice! Steklenica je
zmaga.gif
majka mare!

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
a mi kdo pove razilko med laško in laško club?

Club je kpl. iz ječmenovega slada, oni navaden, lager, ima pa 40 % koruznega in 60% ječmenovega slada. Meni je club mnogo boljši, čutim pa tudi veliko razliko, če je pir iz piksne ali stekenice! Steklenica je
zmaga.gif
majka mare!

ene 3 leta nazaj sem pri parih flašah cluba zaznal da nekako smrdi da je preveč grenak da ni piten.sicer ne vem kaj je vzrok temu ampak od takrat se naše žvarovne dotaknem le še po sili razmer

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik pimp pravi:
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
wink-1.gif

ok! Že pakiram!
Kdaj bo štart?
cheer.gif
fantje, v češkem lidl-u imajo akcijo za češka piva po 7,5 kron = 0,30 EUR.
cheer.gif
zadnji dan zapravil vse do zadnje krone
1260272-IMG_3433(Custom).jpg

Priponke

• 1260272-IMG_3433(Custom).jpg
    1260272-IMG_3433(Custom).jpg
    144,3 KB · Ogledi: 332

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Citat:
Uporabnik alex111 pravi:
Kje v Sloveniji se da kupit ameriški Bud oz. kda ga uvaža?

Lp
Alex
Včasih je bil gama d.o.o. pa nima American Buda več na ceniku.

Na internetu so bile slike kako so ljudje poln voziček American Buda kupili v E'Leclercu... pa ga kot reden gost tam še nikoli nisem videl. Tako kot ne v Sloveniji sploh, razen v par lokalih (npr Irish Pub Lj). Sem ga pa videl takoj čez vzhodno mejo v Lentiju v vsakem "mercatorju" (sem pozabil kaj so že njihove navadne lokalne trgovine), poleg vseh mogočih ameriških piv kot je npr,. Miller, pa light variante pa to.

Nazadnje urejeno: