Heineken ali Budweiser?

Katerega?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Jst tud vzamem glas za BudWeiserja nazaj, ker sem mislil, da je češki. je pa razlika med točenim in v flaši ogromna. Smo bli na smučišču v Nassfeldu in sem tam naročil točeno Budweiser ---> boljše pive še nisem pil

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
a mi kdo pove razilko med laško in laško club?

Club je "višji rang", več okusa in predvsem vsebuje boljše vrste hmelja. Razlika je dosti občutna, če ne čutiš razlike potem probaj najprej navadno laško pa potem enga cluba ... pitnost je boljša pri navadnem laškem.

Na temo, haineken ni nič posebnega razen blagovne znamke, še v rodni domovini pravijo da je precej boljših pirov. Ameriškega Budweiserja nisem pil, češki je pa precej zanič, kot večina njihovih pirov (premočan okus)!
grin1.gif

Men pa je češki bud odličn, pravtako laško club. Se ne spomnim, kdaj sem nazadnje kupil v trgovini navadni laško.Vedno pade Club al pa staropramen, pa radleri so zelo populrani v teh vročih dneh.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Osebno bi raje po ceskem budu posegel. Heinekena smo se nekajkrat na morju "nazrl" iz preserancije in je BZ. Na ceskem sem v tistih nekaj dneh kar nekaj pira pozrl vendar okusov sedajle ne morem ocenjevat(brno, pramen..... Ko pijes petega je vseeno kater je. Doma pijem pramen ce ga dobim po pametni ceni. Nazadnje mislim da sem ga vzel v leclercu dva platoja po cca 70c. Nasega pira zase ne kupujem vec.
Ze nekaj casa

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
ja moram enkrat prou primerjat club in navadno
smile-1.gif

tko iz spomina ne čutim neke razlike
btw ktere so najbolše pive ki se jih dobi pri nas?
gledam bolj močne oz. union pa guiness odpadejo (svetle)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Ufff.... pol pa temna piva nikakor niso zate....

Desertna piva pijem za desert!
evil.gif
Skratka močan okus načeloma ni slab, ampak je skregan z logiko piva kot "osvežilne pijače". Poleg tega če piješ verižno jo dosti bolje odneseš s pivom, ki nima tako izrazitega okusa. Točeni piri, ki so še bolj "vodeni" pa v tej vročini najbolj pašejo. Recimo točeno laško vs. tisto v flaši ni primerjave ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni je všeč Bavaria, čeprav jih veliko pljuva preko. Pač oseben okus. Potem zelo dober je Amstel in večina nemških: Bitburger, Veltins, Krombacher, Warsteiner, Paulaner...

Kaj pa misliš kot močnejšega? Bolj oster okus? Več alkohola?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
mi mamo včasih kak beer party pa se večina požre od temnih: murphy's,guiness,kilkeny od svetlih pa urquell,erdinger,paulaner,budvajzer

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Bud, itak.

Prvo pivo ki mi je light boljše kot orginal. Bud Light lahko pijem dan in noč, sigurno najboljše light pivo, čeprav je tut Coors Light
super zadevščina. Ga lahko piješ med vožnjo, pa boš dokaj težko prišel čez 0,24
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
hm ne vem no pri meni je ravno obratno.če se ga nažremo od čeha sem drugi dan BP,če pa pijem kako vodeno sranje ala hajni,union,laško pa ni za govort.čeprav že zelo dolgo nisem pil tega sranja.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
mi mamo včasih kak beer party pa se večina požre od temnih: murphy's,guiness,kilkeny od svetlih pa urquell,erdinger,paulaner,budvajzer

Angleška (Irska) temna piva so itak zgodba zase, so precej light ampak hkrati zelo "zažgana". Meni so dobra, ampak da bi pa celo noč tisto pil pa ne vem kako bi se obneslo.

Pri nemških pirih imaš pa tudi precej pšeničnih, spet zelo specifična piva ki so meni dobra, ampak samo v mejah normale (spiješ enega pri kosilu).

Ko smo že pri vodi, zadnjič probal Laško Trim (sem mislil kot zamenjavo radlerja) in to je totalno nepitno!
crazy1.gif

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
515
18
18
Heineken ni v klasi ne češkega, ne ameriškega Budweiserja. Pravzaprav je Heineken bolj prepoznaven po imenu kot okusu.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Rosenthal pravi:
Heineken ni v klasi ne češkega, ne ameriškega Budweiserja. Pravzaprav je Heineken bolj prepoznaven po imenu kot okusu.

se strinjam dober branding.zgleda so se v preteklosti toliko matral spromovirat znamko da so na pivo čisto pozabil.se pa popravlja počasi opremljenost naših lokalov z pirom.včasih sem vprašal kaj imate poleg uniona in laškega in prvi odgovor je bil hajni ponekod tudi corona.
sedaj dobip budvajzerja,staropramen,holba,paulaner,guinessa,kilkenya v kar nekaj lokalih

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Rosenthal pravi:
Ni res, tudi po okusu je. Saj vsak pozna, kakšen okus ima voda iz pipe
evil.gif