Hdmi odreže sliko

gr69

Guru
15. dec 2009
11.561
2.609
113
še v SLO - ampak komaj
Ne kompliciraj - v nastavitvi grafične "stisni" sliko - narediš enkrat in imaš mir (do naslednjega formata) - sem jaz na Nvidiji in Samsung D6530 tudi obupal.

Nastavitve - desni klik na namizju - Graphic options - Panel fit - Monitor - potem pa "ugibaj"
Ali pa desni klik na namizju in Graphis Properities - bi ti moralo odpreti Intelovo grafično nadzorno ploščo.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Saj ko bi znal to na Intelovi nadzorni plošči uštimat bi dal že mir. Jaoo, prilimam en print screen, ko bom doma.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če tukaj na roke napišeš resolucijo in se igraš s kljukico pri "prepletanje slike" in drsnikom "polna slika" ne pomaga??
kaj pa pokaže meni več zaslonov?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.561
2.609
113
še v SLO - ampak komaj
D.rek - sem se ravnokar na službenem poigral - in ne najdem ustrezne nastavitve.
confused-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Nikakor..sem pa prepričan, da je bila tale nadzorna plošča 3 mesece nazaj, ko sem naložil win8, drugačna. Lahko sem "ročno" z drsnikom štimal višino in širino prikaza slike na tv-ju. Al je isto pa samo jest ne najdem več? Sem pa že čisto na koncu z živci.
grin1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
če tukaj na roke napišeš resolucijo in se igraš s kljukico pri "prepletanje slike" in drsnikom "polna slika" ne pomaga??
kaj pa pokaže meni več zaslonov?

Ne.

Pokaže tole:

Pomagajte prosim, menda ne bom gledal filmov na laptopu.
bonk.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Kot da je tisti centimeter filma tak pomemben (enako ga namreč odreže če predvajaš blu rej plejer)...

Kaj imaš pod opcijami "Ločljivost po meri" in "Nastavitve za monitor/TV"

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
O bože, ratalo!

Ko sem dal sliko na "le drugi zaslon" se v meniju grafične pod zaslon-splošne nastavitve-spreminjanje merila doda še nova možnost ročnega spreminjanja merila, na "dvojniku" ali "razširjenem" pa tega ni!
bonk.gif

Hvala vsem za trud in pomoč, jaz si grem pa zdaj po skoraj tednu predrkavanja pogledat film, pa čakat, da plazma dušo spusti in se kupi novo, kjer ne bo teh komplikacij.
evil.gif

BTW: Koliko kaj držijo tele plazme? Moja ima nekaj čez 6000 ur, 7 let stara.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če prov razumem, ko si dal sliko samo na tv, si dobil dodatno možnost nastavljanja?
A ti sedeaj dela, da imaš lahko na obeh lepo sliko, ali moreš imeto samo na tv sliko?

Super, da si zrihtal!!

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Če prov razumem, ko si dal sliko samo na tv, si dobil dodatno možnost nastavljanja?
A ti sedeaj dela, da imaš lahko na obeh lepo sliko, ali moreš imeto samo na tv sliko?

Super, da si zrihtal!!

Ja.
Samo na tv, vseeno bolje kot prej.
cheer.gif

Hvala za pomoč.