Hdmi odreže sliko

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Fujitsu laptop z Intel HD integrirano grafično in stara 42" Samsung plazma ready HD. Problem je, da mi na vseh straneh odreže sliko (zgoraj, spodaj, desno, levo). V čem je fora? Spreminjal formate na tvju, spreminjal resolucijo na rač..nič. Prosim za pomoč.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz sem mel podobne težave... Način zaslona sem mogu dat na širok namesto na pametno na TV SONY...

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Ziher je problem v nastavitvah... Ali imaš sliko na monitorju in TV? Poskusi narediti samo na TV in potem spreminjaj resolucijo...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Saj mu jaz razlagam kaj je pri SONYU bil problem... Mogoče ima SAMSUNG kaj podobnega... Naj pogleda...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ko povežeš ti laptop izklopi sliko na svojem monitorju? Laptop podpira ločljivost 720p (1280x720)? Pri nekaterih grafičnih (vsaj pri mojem ATI-ju) je v meniju posebna nastavitev "enable HDTV modes" Poleg tega je v drugem meniju še nastavitev "scaling", s katero se da povečati ali zmanjšati sliko.

Si pogledal v nastavitvah tv-ja da nimaš vklopljene "overscan" funkcije? Tega se ponavadi ne da izklopiti v z osnovno "aspect" nastavitvijo pač pa je treba v napredne nastavitve. Na Panasonicu je recimo dokaj globoko v menijih nastavitev "16:9 prepletanj", ki naredi natanko to.

Ko gledam nastavitve intelove grafične na svojem prenosniku vidim da obstaja tudi "Intel TV wizard". Imaš to in si probal? Saj gonilnike imaš prave (od intela in ne samo osnovne od microsofta)?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Ko povežeš ti laptop izklopi sliko na svojem monitorju? Laptop podpira ločljivost 720p (1280x720)? Pri nekaterih grafičnih (vsaj pri mojem ATI-ju) je v meniju posebna nastavitev "enable HDTV modes" Poleg tega je v drugem meniju še nastavitev "scaling", s katero se da povečati ali zmanjšati sliko.

Si pogledal v nastavitvah tv-ja da nimaš vklopljene "overscan" funkcije? Tega se ponavadi ne da izklopiti v z osnovno "aspect" nastavitvijo pač pa je treba v napredne nastavitve. Na Panasonicu je recimo dokaj globoko v menijih nastavitev "16:9 prepletanj", ki naredi natanko to.

Ko gledam nastavitve intelove grafične na svojem prenosniku vidim da obstaja tudi "Intel TV wizard". Imaš to in si probal? Saj gonilnike imaš prave (od intela in ne samo osnovne od microsofta)?

Točno... Tudi overscan je bil pri meni... Čisto sem pozabu...
redface-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Daj da bo slika samo en enem monitorju. Drugače pa mora biti na obeh monitorjih ista resolucija, drugače "kloniranje" lahko kaj pokvari...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:

Ko vklopim kabel dobim sliko na obeh ekranih. Na laptopu je nastavljena resolucija na 1366x720 (priporočena), potem pa sem hdmi dal le na plazmo in nastavil resolucijo na 1280x720 (priporočeno) in z ročno nastavitvijo zmanjšal robove ob slikah. Gonilnike mi je win8 naložil sam (intelove), tisti wizard mi sam prestavi resolucijo na 1366x270, tako da si z njim nimam kaj dosti pomagat.

No sedaj stvar deluje, ampak le, če imam sliko le na plazmi, pri dvojniku je na laptopu ok slika, na plazmi pa spet požrti robovi..če dam pa še na laptopu 1280x720 imam pa dva ogromna črna robova obstrani.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa imaš klonirano sliko (vse ikone z namizja) na obeh zaslonih, ali imaš raztegnjeno, da imaš potem na tv-ju samo prazno namizje?
Pri drugi varjanti bi moglo delat, da ima vsak svojo resolucijo.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Ne dela nič od naštetega..

Probal z drugim kablom in drugim laptopom z drugo grafično, isto. Uporabljene vse fore na googlu, nič. Resetiran tudi tv, nič. Je možno, da tv nima možnosti izklopa overscana, ker je pač starejši, ker pri meni te možnosti ni. Sploh nevem kaj naj še probam.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
katero tv točno imaš?
imaš več hdmi vhodov, si probal na vseh, je mogoče kater hdmi vhod drugače označen (ponavadi zraven na tvju piše hdmi1, hdmi2/dvi...)?

lahko spremeniš ime hdmi vhoda? Če ja, ga daj v PC. Sicer ne vem, kaj ima ime veze, ampka, ko ne vidiš več rešitve, potem tudi take "gluposti" sprobavaš:)

probaš lahko še, ko imaš priklopljeno tv, da v device managerju zbrišeš gonilnike od tv-ja.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
ksz

Stari samsungi imajo to kretensko lastnost, da overscana na hdmi portu ne moreš izklopit. Preprosto niso bili mišljeni za priklop računanikov ampak bluray playerjev ipd.

Edina rešitev je, da prilagodiš resolucijo, ampak slika seveda ne bo povsem ostra.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Tv je Samsung PS42-E71H, ima samo en hdmi vhod, to z menjavo imena sem tudi že probaval. "Hdmi" se ne da preimenovati, lahko mu samo dodam npr. "PC", a nič ne pomaga. Gonilnike tv-ja zbrisat, je to kaj rizična zadeva?

Brgo, kakšna glupost, prav tega sem se bal. Vga dela normalno.
bonk.gif
Intel HD..

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ni nč rizično zbrisat, pri ponovenm priklopu jih bo mogoče spet samo namestilo. boš videl. za probat je.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
brez slike sigurno ne boš ostal;)
imaš še vedno možnost "poišči gonilnike"
wink-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Mi poveš, kje v device managerju naj bi bili ti gonilniki? Se komu sanja kakšne nastavitve naj izberem v meniju za grafično, da bo slika prišla na tv? Intel HD 3000. Se nekaj mučim, pa nič ne rata.
bonk.gif