HD programi na 65' TVju

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Tomsonman pravi:
Jup, SD dignal je lahko precej lepši na HD Ready kot FHD, ker posledično TV ne rabi zapolnit toliko manjkajočih pisklov ...
Klobasaš neumnosti
bonk.gif
Sam sem HD ready TV zamenjal za 4k, pa je slika sedaj za nekaj kakovostnih razredov bolj gledljiva že iz sedežne. Če pa stopim bliže k TV pa je slika na HD ready videti kot kakšna otroška risbica iz vrtca, na UHD pa kot kakšna Rembratova mojstrovina.

PS- seveda pa na vsebino nima noben TV nobenega vpliva
evil.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Citat:
Uporabnik Mobisux pravi:
Ko se enkrat navadiš na HD, SD ne povohaš več. Jaz sem umaknil iz sheme vse SD programe, pri Telemachu itak imajo vse kar gledam v HD različici.

To skorajda drži. Najprej se išče vsebine v HD. In res skorajda ni momenta, da nekje nebi nekaj našel. Sem in tja se pa najde kaka vsebina, ki jo hočeš pogledat. HD je itak na tapeti v 95+%.
Do nedavna sem se recimo mučil ob Moto GP. Ko dobimo "oranžno optiko" in če T-2 ter Pro plus ne pridejo skupaj glede HD se mi naslednjo sezono piše SD.
Pri dinamičnem športu je SD največja kriza, ko se navadiš na HD.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.663
285
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik Tomsonman pravi:
Jup, SD dignal je lahko precej lepši na HD Ready kot FHD, ker posledično TV ne rabi zapolnit toliko manjkajočih pisklov ...
Klobasaš neumnosti
bonk.gif
Sam sem HD ready TV zamenjal za 4k, pa je slika sedaj za nekaj kakovostnih razredov bolj gledljiva že iz sedežne. Če pa stopim bliže k TV pa je slika na HD ready videti kot kakšna otroška risbica iz vrtca, na UHD pa kot kakšna Rembratova mojstrovina.

PS- seveda pa na vsebino nima noben TV nobenega vpliva
evil.gif

Če bi dobro prebral moj post bi ugotovil, da ne klobasam neumnosti, za razliko od nekoga, ki primerja HDReady plazmo za 500€ in 4k TV za 2.000€ ali več.

Moja trditev je šla v smeri, da je HDReady TV - lahko, kar pomeni v določenih primerih, pri predvajanju SD signala boljši od FHD TVja. Vse je namreč odvisno od modela HDReady TVja in FHD TVja. Če primerjaš najboljšo HDReady (Samsung F4500 ali Panasonic X60) plazmo za 500€ in nek FHD LED iste velikosti za 500€ lahko garantiram da bo SD signal na HDReady plazmi boljši. Če v igro vržeš 4k TV za 2000€ ali več, ki so že v osnovi dobri v upscaling materiala (čeprav iz SD niti ne toliko kot iz FHD v 4k) je situacija drugačna. Predvidevam pa, da nisi imel enega boljših HDReady TVjev?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.577
6.661
113
pri taščici
X60 ima precej lepšo sliko SD na bakru kot nek starejši LG lcd FHD. Nisem pa še primerjal HD kanalov.
Oba sta v isti hiši, sem pa že rekel da bom oba postavil testno na isto omaro.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
X60 ima precej lepšo sliko SD na bakru kot nek starejši LG lcd FHD. Nisem pa še primerjal HD kanalov.
Si se kaj poigral z nastavitvami resoluceje na STB-ju? Včasih je bolje da upskalaš z STB-jem včasih je bolje TV krmit z original SD resolucijo in na jem izbrati ustrezno stopnjo obdelave signala.

Mobisux

Pripravnik
18. avg 2007
456
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

In zakaj mešaš jabolke in hruške, Vprašanje je bilo kako bi zgledali HSD programi na takšnem TV. SD je mrtev vsaj za nekatere.