Hamburger ?

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Meni dober je bil Toner na Vrhniki...res ga pa sedaj že kako leto nisem jedel
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
UFO, Toner itd. a morda lahko poveste, če gre za prave hamburgerje ali ne? Se že potih veselim, da mogoče pa ni samo Hood na voljo.....a??(torej, čista govedina, zapečena itd.?)

Mariborčani majo tud svojo temo....bomo počas res pokril Slovenijo, samo upam, da bo kej resne izbire.
 
Nazadnje urejeno:

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Meni dober je bil Toner na Vrhniki...res ga pa sedaj že kako leto nisem jedel
Toner je bil v nekih drugih časih obvezen postanek ob odhodu iz Nauportusa
smile-1.gif
.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
in ima tud hamburger. ampak bolj tisti - balkanski - tanjša pleska, notr vsi namazi, čebula, kumara, solata, paradajz. Men je bil včasih uredu, sploh chicken burger, sčasoma je večal kruh in manjšal meso... zdej sicer res že dolgo nisem bil na hamburgerju, ampak vem da je še vedno tisti klasični, dokaj tanka pleska pa vse zgoraj našteto. Lahko pa pohvalim hot-dog. Tuki je še vedno nr.1.

Je pa dober hamburger recimo pri Antalyi na 6. maja.... men je všeč, k je sezamova štručka, pa tud okus mi je neki drugačen kot drugje...

Sem bil pa včeraj v Hoodburgerju, fanta se trudita, me veseli, samo hamburger se mi je zdej nekam pust. kot da manjka še kakšen namaz al pa kej.... mogoče sem preveč navajen na tele balkanske hamburgerje. MOgoče imajo v USA pač tak okus... itak je pa treba pohvaliti kruh in krompirček. Meso bom pa drugič vzel well-done, da vidim če je kej razlike v okusu...
 
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
To je moja bojazen pri nih dveh.....da zarad splošne drugačne navajenosti pri nas, ne jemljeta dovolj mastne govedine. Enostavno mora bit 70:30 ali vsaj 80:20. To je v ameriki standard kvalifikacije pri mesu, pri nas žal ne. Mesar vedno pravi, da mora vse obrezano met razstavljeno, če ne nič ne proda. Pol ali imaš raje medium ali well done sploh ni važno, ker ostane sočen. Sam prisegam, kot sem že rekel na flam, pa še tam mesar že ve, da ne sme bit premalo belega zraven - pa obvezno kostno membrano stran!!!!. Delam tanke in debelejše hamburgerje in nikoli ni pusto. Okus mi pa tud najbolj ustreza. Zdej če bi imel denar za rib eye ok, to je druga zgodba - tako pa flam all the way!
(pa pustimo vprašanje holestrola raje ob strani....LOLOLOLOLOLOLOLOL)
evil.gif
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Pred harvijem v btcju mas enga k pece v prikolici, ima od slovenca meso, mislim da hamburger 3.5eur sestavine so iz teglcov pac navadne, ampak je poceni pa pleska je debela okol 2cm tko da je pomojem 200g mesa sigurn. Mogoce je celo filing da sam meso jes. Skratka nic posebnega mislim pa da za 3.5eur dobis zelo veliko.

Hood burger pa nepoznam, mogoce ga probam kdaj sam glede na ceno sem potem raje na pivu in pici, sploh ce pomislim da ima napoli v jarsah kmecko velko 40cm pico ki je okusna za dobre 6 eur in se prekleto ornk najes.
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ki pa ga ne smeš jesti ob ponedeljkih in po daljših dela prostih dnevih. Meso ima lahk nekako cikast priokus, pogosto je meso premalo pečeno.
Model dozira količino mesa sproti, količina je lahko od do.

Je pa to Čižman, mesarstvo ali kaj drugega, lahko pogledam zjutraj ko grm na šiht. Notri peče nek uvožen model, z čikom v roki/ustih, o zagotavljanju higienskega minimuma bi se pa dalo tudi govorit. Če narajmaš dober dan, pa se da kar spodobno najest.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Jst si ga pa kr sam doma nardim
Ta je bil včeraj za večerjo;)
"omake" so: spar vital kečap, pa dijonska gorčica ki lepo nardi burger pekoč:), mal solatke, paradajza in sir.
meso pa 200g govedne, mlado stegno, 2x mleto.

6aa8a4bc8c2511e29cc422000aa80493_7.jpg
 
Nazadnje urejeno:

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Je že kdo probal hamburger v novi pivnici Bunker na gospodarskem razstavišču? Zadnjič sem gledal na ceniku samo nisem probal.

V priponki več podatkov.
1725037-282931_136067126548822_552988850_n.png
 

Priponke

  • 1725037-282931_136067126548822_552988850_n.png
    1725037-282931_136067126548822_552988850_n.png
    69,4 KB · Ogledi: 549