Habanero feferoni

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.073
7.540
113
Brutalno sem napisal zato, ker je proizvajalec izdelek poimenoval Brutalero.
smile-1.gif
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Ja, Scotch Bonnet in Habanero orange sta približno enakih SHU.
Ter oba capsicum chinense. Torej imata nek podoben okus chinensejev.
Prav tako je izjemno okusen Fatalii (prav tako chinense)

Če pa kdo išče kaj blažjega, so pa kaki Annuum-i ali Baccatum-i lahko zelooo dobri. Je pa precej manj SHU kot zgornja omenjena dva.
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.073
7.540
113
Nameravam kupiti nekaj Scotch Bonneta in Habanero Chocolate. Rad bi naredil chilli pasto, ker mi je noro všeč. Do sedaj sem jo kupoval, rad pa bi naredil svojo. Sicer še ne poznam recepta, bom pa malce eksperimentiral... Vsekakor bom chillije očistil semen,saj kot sem videl na netu, bom s tem precej zmanjšal pekočino.
Če ima kdo kakšen predlog, bom vesel...

Lep dan še naprej
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.073
7.540
113
Zanima me še nekaj. Če bi recimo kupil nekoliko več chilijev, jih očistil semen in nato zadevo zamrznil. Ali bi bilo kaj narobe, če bi jih zamrznil? Bi se poznalo na okusu?
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.899
9.477
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Brutalno sem napisal zato, ker je proizvajalec izdelek poimenoval Brutalero.
smile-1.gif

Sej je res brutalno, sam posip lahko doziraš. Pol žličke na 2 deci BBQ omakce da ravno pravo pikantnost in hudo habanero aromo.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Zanima me še nekaj. Če bi recimo kupil nekoliko več chilijev, jih očistil semen in nato zadevo zamrznil. Ali bi bilo kaj narobe, če bi jih zamrznil? Bi se poznalo na okusu?

Vsi, ki gojimo čilije, jih jeseni zamrznemo (odvečne količine).
Na okusu se ne pozna popolnoma nič.
 

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Nameravam kupiti nekaj Scotch Bonneta in Habanero Chocolate. Rad bi naredil chilli pasto, ker mi je noro všeč. Do sedaj sem jo kupoval, rad pa bi naredil svojo. Sicer še ne poznam recepta, bom pa malce eksperimentiral... Vsekakor bom chillije očistil semen,saj kot sem videl na netu, bom s tem precej zmanjšal pekočino.
Če ima kdo kakšen predlog, bom vesel...

Lep dan še naprej

Jaz delam pasto zelo podobno kot omako. OSNOVNE postopke.
Le ne spasiram je popolnoma in bolj gosto naredim (torej je tudi močnejša posledično).

Če boš kdaj želel ta osnovni postopek, me kamot klikni na ZS.
 

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
PumaX kuha zelo okusne čili omake, govorim s prve roke
smile-1.gif
Jaz pa vse odvečne čilije posušim v mašini in jih mam za čez zimo, da jih lahko grickam ob jedi.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Men so letos lepo vzklil, zrastl 5cm potem pa zacel rumenet in odpadat lsitje itd, mel so toplo, mel so sonce cez okno in nic od rastja samo stal so, zemlja ista kot lansko leto, potem nisem imel drugega sem jih dal ven v zemljo, s itak vsi pocrkal ene 4je so pa zdrzal in sele po 1 mesecu so zacel zeleno barvo nazaj dobivat in zdej sele rastejo.

Slabo seme vrjetno to ni ker drugace nebi vzklil? Sonca prevec niso mel ker je cez steklo 2 uri na dan. Nekaterim so se tudi konice listov susile kar pomeni centralno prevroce, sam to tudi envem kako pa naj bo ce ne vroce oz temperatura stanovanja.
 
Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Men so letos lepo vzklil, zrastl 5cm potem pa zacel rumenet in odpadat lsitje itd, mel so toplo, mel so sonce cez okno in nic od rastja samo stal so, zemlja ista kot lansko leto, potem nisem imel drugega sem jih dal ven v zemljo, s itak vsi pocrkal ene 4je so pa zdrzal in sele po 1 mesecu so zacel zeleno barvo nazaj dobivat in zdej sele rastejo.

Slabo seme vrjetno to ni ker drugace nebi vzklil? Sonca prevec niso mel ker je cez steklo 2 uri na dan. Nekaterim so se tudi konice listov susile kar pomeni centralno prevroce, sam to tudi envem kako pa naj bo ce ne vroce oz temperatura stanovanja.

Kot si že sam rekel, seme nima nič pri tem. Če je vzklilo, jo+e bilo dobro seme
cheer.gif


V 99% rumenenje, svetlenje listov pomeni pomanjkanje hranil. Zemlja je res hudo pomembna v začetni fazi rasti čilijev.
Jaz kupim za sejančke, prepikirančke in balkonske čilije res kar drago zemljo... ampak se obrestuje. Pa gnojiti začnem, ko so rastline stare cca 2 meseca.
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja jest imam od hoferja s hranili in je prejsna leta super delallo. Rumeni listi naj bi bili tudi zaradi pomanjkanja dolocenega hranila .
Pomojem sem jih tudi prehitro presadil s premajhnimi koreninami in potem zalival kjer spodaj niso korenine imele dostop do vode.
Bomo ze naslednje leto