Habanero feferoni

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Kdaj bo srečanje čili-jašev, kjer bi vsak prinesel kakšen primerek, da se degustira? Prepričan sem, da bi bilo zanimivo...
Pa še nekaj mojih najnovejših slikic(btw., še vedno prosim, čekdo prepozna katerega od primerkov, da mi pove, ker sem zgubil listek z imeni
redface-1.gif
):

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Kdaj bo srečanje čili-jašev, kjer bi vsak prinesel kakšen primerek, da se degustira? Prepričan sem, da bi bilo zanimivo...
Kar povej kdaj in kje.

Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Pa še nekaj mojih najnovejših slikic(btw., še vedno prosim, čekdo prepozna katerega od primerkov, da mi pove, ker sem zgubil listek z imeni
redface-1.gif
):
Matr, a bolj smotano jih nisi mogel slikat? Še print screen ti gre bolje.
evil.gif

Mislim, da je na predzadnji sliki na levi strani (zeleni čiliji) Red Savina.
Pridi k meni, pa boš videl, če je kateri podoben tvojim. Paše orehovec boš degustiral.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Joj, ne vem, kje bi se našel kakšen plac? Mogoče pri tebi....
grims-1.gif

Slike pa so res bolj uboge, ampak se ne da drugače, ker so na okenski polici in vse silijo navzven, tako da se od notr ne vidi najbolje! Bi moral gasilce z lojtro poklicat, da bi jih slikal! Obračat pa jih ne mislim samo zaradi slikanja.

Pripravi najhujši čili, orehovc in medvedke v vodki, mogoče pridem že jutri!!!
cool-1.gif

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Pri meni alter srečanja ne bo, se še spomnim alter moto druženja, ko so me morali nesti po stopnicah.

Čili si boš lahko izbral sam, orehovca smo spili šele 3 litre, medvedke (vodkaste) smo vrgli stran, ker so zanič, tiste "nedolžne" pa so pojedli otroci.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ksz:

Moje sem malo pozno posadil in so šele zdaj začeli nekateri poganjati popke... kaj zdaj? A jih moram dat narazen, da se ne zgonijo med sabo?

Posadil sem dve al tri sorte v 9 lončkov, ne vem več katera je katera ker vodotesen flomaster ni bil zares vodotesen, mogoče ločim samo 2 lončka od ostalih glede na njihove liste, nisem pa siguren. Kakšen predlog? Mogoče kdo ve kako naj razberem iz listov kateri so si različni?

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Tud men se je zgodilo isto, le da sem mislil, da je flomaster vodoodporen in ne vodotesen....
evil.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Orange habanero
wink-1.gif
Vprašanje je, kdo jih bo pojedo.Meni je red cayenne skorajda maksimum.Enga 15cm pojem ob kosilu, večerji pa mam zadosti, ker že preveč hara.

Glede sušenja pa priporočam vrvico.Se zelo lepo suši.Jaz sem jih sicer povezal za peclje.Samo 4 so še gor :9 Ostalo pojedo, pa raztalal. Čez 2 tedna pa nova runda
smile-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Sem jih jaz tudi povezal za peclje. Zdaj jih bom pa obesil pod nadstrešek, kjer jih bo dobro prepihalo in osušilo.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Sigurno še pridobijo na jakosti.Predvsem pa pridobiva na jakosti tekom rasti. Če je zelen in ne raste več, potem je že blizu maksimalne jakosti. Dokler pa še raste pa še ni tak hud, kot zna bit
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ma sprašujem zato, ker mojim malo sonca fali (sklepam), ker zrastejo kar hitro, barve pa potem kar ne dobijo in ne dobijo.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ma sprašujem zato, ker mojim malo sonca fali (sklepam), ker zrastejo kar hitro, barve pa potem kar ne dobijo in ne dobijo.

Patience
wink-1.gif

Jaz sem letos odtrgal ene 40 feferonov, pa od tega so bli samo 3 povsem rdeči.
evil.gif

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Pri meni alter srečanja ne bo, se še spomnim alter moto druženja, ko so me morali nesti po stopnicah.

Kaj pa če obljubimo, da te noben ne bo nesel po stopnicah, ampak te bomo pustili kjer boš obležal?
grims-1.gif

Pa ne da bi na čili srečanju še alko čez pil
shocked-1.gif

Evo, moja letina
1558874-photo(2).JPG

Priponke

• 1558874-photo(2).JPG
    1558874-photo(2).JPG
    124,4 KB · Ogledi: 267

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik westie pravi:
Kaj pa če obljubimo, da te noben ne bo nesel po stopnicah, ampak te bomo pustili kjer boš obležal?
grims-1.gif
Karkoli so ti povedali o tistem večeru, je navadna laž. Nisem obležal (to nisem zaradi alkohola še nikoli), ampak sem celo dopoldne delal, potem pa sem imel še dodatno delo z organizacijo pingvika.

on: A lahko poveš, katere sorte so posamezni. So mi kar všeč, pa me zanima, če imaš kaj viška semen.

Aja, pa še to. Imam kar precej semen Bulgarian Carrot, Bolivian Rainbow, Suave Orange (ti so bolj švoh, kot nalašč za uvajanje v žretje pekočih čilijev), nepalcev in Habanero Oranga. Tudi ostalih bo najbrž še dovolj, saj se trgatev še niti ni začela.
Če kdo rabi semena, mu jih pošljem brezplačno, samo naslov mi pošljite na PM.

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Jaz rabim se kaksno sorto
smile-1.gif

Joooj nimam pojma katere so, seme pa ti komot dam za vse te (ene so skurbane, druge se ne). Bos povedal naslov al ti jih prinesem na cili-meet?
tongue-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Obsojeni na obešanje...
grims-1.gif

To so očitno res Habanero Orange in ne Habanero Red and Yellow, kot jih reklamira Pipp
bonk.gif

Ko smo ugotavljali, da bi se naj skrižali z papriko...kaj pa, če so ti Habanero Orange res tako veliki oz. malo večji od kakšnega drugega Habanerota in ni prišlo križanja z papriko
sprasujem se.gif

Sem nekaj slik pregooglal in so res take velikosti, primer;

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Samo tako, za izdelavo posipa je najboljši način sušenja pečica + ventilator + grelec tam do 50 stopinj + 24h (okno odprto če ne želite jokat ob sušenju habanerota)! Dobiš zelo krhko in trdo skorjo ki se enostavno zdrobi. Sušenje na zraku je prepočasno in skorja postane bolj "mehka" kar je težko drobit oz. je potrebno "mletje".