Gume minimalna predpisana globina profila

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
http://www.amzs.si/si/456/6/Slovenija.aspx

Zimska oprema za vozila do skupne mase 3,5t:
4 zimske pnevmatike (M+S) z min. globino profila 3mm ali
4 letne pnevmatike z min. globino profila 3mm + snežne verige v priboru.

V EU je povsod minimalna globina za zimske 3mm, razen Avstrije, Češke in Latvije, kjer je 4mm.

Letne:

Zakonsko določena minimalna globina profila za letne pnevmatike po vsej EU je 1,6 mm.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Jaz pa še zdaj ne vem, kje merit.
rolleyes-1.gif

Glavni sredinski kanali, ob strani kjer je nabolj pobrana, ali v glavnih kanalih na mestu, kjer je 3-4x kanal prekinjen?

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Jaz pa še zdaj ne vem, kje merit.
rolleyes-1.gif

Glavni sredinski kanali, ob strani kjer je nabolj pobrana, ali v glavnih kanalih na mestu, kjer je 3-4x kanal prekinjen?

Seveda mora biti guma normalno obrabljena. Meri se v glavnih kanalih. Npr. nekatere športne gume inajo močno ojačane stranice in tudi zunanji kanali imajo manj profila. Tista meritev ni pravilna, ker je tam lahko dno profila precej višje.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni bi bilo logično da tam, kjer so oznake za obrabo. Ker ima veliko novih gum različno globoke kanale in bi bile po tej logiki kakšne gume neprimerne že po prevoženi sezoni.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
ok call me stupid ampak še nikoli nisem nobenih gum znucal do indikatorjev, vedno prej menjal....enostavno niso več varne pa indikator gor alpa dol

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
ok call me stupid ampak še nikoli nisem nobenih gum znucal do indikatorjev, vedno prej menjal....enostavno niso več varne pa indikator gor alpa dol

Saj to je nekakšen ''stupid indicator'', meni tudi ne pride niti na misel, da bi se vozil s gumami, ki imajo recimo 2mm profila.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
To sicer mi nikoli ne bo jasno ampak ok. A imate gume na avtih zase in svoje varnosti ali zarad zakona? Se pravi če bi bil zakon 0 mm profila bi se vozili z takimi? Ko pa prideš na lužo pri 100km/h in ni več izpodriva vode potem pa...no ja vsak je zase pameten
smile-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Se strinjam....ponavadi največja jajca od gum in šparanje pri gumah vidiš prav pri "zajebancih" z dokaj močnim avtom, največja žalost pa je da marsikdo reče, sej ne rabim tolk dobrih gum, sej avto ni močen pa majhen je...mislm halo. Tist kateri je vozil že dobre in slabe gume ve o čem govorim. Dobre gume imaš zarad svoje varnosti in varnosti drugih v prometu in ne zaradi policajev in tehničnega.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Heh, lahko poiščeš koliko jih je že tu na forumu izjavilo, da je brezveze, pa da je vsaka guma OK, da ni razlik...
bonk.gif