Grundfos alpha1 L 24-40 PWM

luka51

Guru
16. avg 2007
14.641
5.964
113
Imam malo prekratko spiralo v toplotni (za toplo vodo in ob okgrevanju na drva greje z vodo iz zalogovnika) in obročna črpalka omenjena v naslovu rukne preveč vode skozi. Torej je na izhodu prevroča nazaj v zalogovnike. Ima kdo podatek če primerjam stopnjo 1 na pumpi kolko bi blo približno če bi jo preko pwm signala krmili? Kolko % bi to bilo primerljivo.
Tak, da vidim, če se lotim te kable napeljevat al bo še naprej priprt ventil :)

luka51

Guru
16. avg 2007
14.641
5.964
113
Ajde ker ste navalili na prejšnji odg imam novo vprašanje.
Po dveh letih kaj je peč prikloplena sem končo končal talno v mansardi. PRejle hočem zalaufat in javi pumpa da je zablokirana.
Ok šraufnciger in šrafek probam zasukat in komaj zasučem. Guram oni šraufek 10 minut in zaj zadeva relativno mehko laufa na šraufnciger.
Problem je ko vklopim mi po dveh sekundah javi, da je blokirana.
Se je srečal kdo s podobnim problemom?
Če vzamem glavo dol bo teklo? al je mogoče samo nataknjena na os?
Je še sploh kaka druga opcija kaj lahk probam, razen da pumpo razdrem?

1739563786114.png

luka51

Guru
16. avg 2007
14.641
5.964
113
Zaj pa vzami pumpo dol pri sistemu, ki obratuje v drugi polovici bajte, če ti krete*, ki je delal montažo ni dal ventila pred in za pumpo. Zakaj bi ga, to je ja dodatnih 15€ stroška pa 5 minut dela. Kdo ma to cajt.
Na vroči liniji nimam niti enega ventila pred pumpo, da bi zapr in mi ne bi ven steklo 300 jebenih litrov vode.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.641
5.964
113
Pa ne da bi bil žid pa da bi fušer to naredo za mali dnar. Pa ni prvi zajeb, to je zaj tretji zajeb hidravlične montaže kaj sem odkril.
Moj nasvet, če kupiš pri Biomasi peč naj nekdo monitra hidravliko, ki ga poznaš, ne pusti njim, ker bo itak vse vredu neglede na to kako bo.

Pri prvi montaži je teklo pri priklopu na bojler, niso uspeli zrihtat. 3x je prišo samo dotegnit. Narobe je bil priklopljen odvod iz bojlerja nazaj v zalogovnik, zaradi tega mi je nabijalo temperaturo v ogrevalni krog, ko je laufala boljer obročna, ker je prevročo vodo vračalo. Še celo zaračunat so si upali potne stroške pa to ko je prišo prvi majster gledat, da je ugotovil, da je vse vredu. So zrihtali po pismu odvetnika.
Odzračevalni ventilčki so tekli. Narobe je priklopljena spodnja cev iz prvega zalogovnika v drugega, so oblubli, da bojo zrihtali, že več kot leto in pol se ne oglašajo. Tak, da brez slabe vesti nardim slabo reklamo.
Zraven vseh teh kolobocij sem se pa še sam naučil baker lotat pa nevem kaj vse, da sem na koncu sanitarno topotno priklopo na peč brez vsakih felerjev, to kaj majstrom ni uspelo z bojlerjem.
In pol naj mi še en reče ej ka se boš te sam jebal pokliči enega, da ti nardi.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

luka51

Guru
16. avg 2007
14.641
5.964
113
Nevem, ker nisem imel nič z moterji vse so urejali oni. Odklop stare kurilnice in vse staro ven, komplet vsa hidravlika nova in zagon preči njihova stvar, zaj pa al so najdli koga drugega al so bli njihovi nevem in niti ni moja stvar. Tudi, če so bili kateri pooblaščenci ni bilo izkazane neke posebne volje iz njihove strani, da bi vse napake odpravili. Oziroma v začetku do posredovanja odvetnika sploh ni blo te volje. Takrat se je pa komunikacija spremenila na: to je pa res nepotrebno saj se bo vse uredilo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.641
5.964
113
kaj točno je pa bilo narobe z hidravliko oz. priklopom?
Glede na shemo, ki je pri Frolingu se poveže prvi zalogovnik na spodnji luknji z drugim zalogovnikom na zgornji. Jaz mam na spodnji pipico in na eni luknji višje izhod. Torej spodnjih 20cm zalogovnika kao neizkoriščenega. Po original shemi je pipica na cevi med enim in drugim zalogovnikom na najnižji točki. Ampak to kao nima veze, tako kot je povezano je tudi vredu. To je bilo lani jeseni obljubljeno, da se bo uredilo. No še vedno je tako kot prvi dan.
Bojler naj bi se vračal v spodnjo luknjo kot povratek od ogrevanja. Meni je boljer vračalo na tretjo luknjo od tal. In je ful premešalo vodo v zalogovniku (to je blo takrat ko so "popravli". Tudi to je po vseh standardih.
V prvi rundi je bilo pa povezano tako, da je vračalo prevročo vodo direkt v povratek. In pol je letela čez boljer voda in prišla ven z 65° in v zaprt mešalni ventil in je blo v ogrevalnem krogu potem pač tolko kot je iz bojlera ven priletelo. To so potem po tretjem obisku rešli tak, da se je ventil skoraj čisto zapr in s tem zmanjšal pretok čez bojler. Najprej je blo vse vredu in je bil kriv bojler. Rešitev z zaprtim ventilom me sploh ne moti. Ampak ne me nategovat da je vse vredu če ni, pol pa tak preprosta rešitev.
Zaj smo pa še pri pumpah brez ventilov. Vse tri so brez ventilov.

Glede zgornjih vezav ne bom pametn ampak, če je na shemi proizvajalca peči tako narisano za vezavo nevem, zakaj je treba vezat drugače in stranko prepričevat da je tudi tak prav, da nima to veze.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.641
5.964
113
Evo zadeve delno rešene. Pumpo sem vzel dol in do odblokiral.
Ventili pridejo spomladi, ker je vil holandec na cev tak zategnjen, da ga nisem mogo losat. Glede na temperature zunaj, pa ne bom zaj tvegal, da morem pol še kaj druga reševat :) LEpo konec kurilne sezone naredim to na novo.