Grelec za vodo ne greje

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Imam starejši tikov grelec. Stvar je takšna, da je kar naenkrat nehala goreti lučka za gretje vode.

Ko sem vzel dol pokrov, sem ugotovil da faza pride do dovoda, termostat preklaplja vredu, vmes je en člen, ki pa ne vem kaj je. Na sliki označen z rdečim kvadratom, je pa toæno za indikatorjem za gretje.

Kolikor sem opazil ima 4 povezave, tri za fazo in ena gre v grelec (verjetno na tipalo?). Kaj sploh je to in zakaj ne spusti čez faze in posledično ne pusti gretja?

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
No sem odstranil nosilec in ugotovil da ima 4 povezave, prekinja fazo in nulo hkrati, torej je kot neka termična varovalka. Dodatna povezava gre potem še na kapilaro.
Se to kako resetira? ali kako sploh ta stvar deluje. Po velikosti je ista kot termostat, le da je očitno tukaj fiksno nastavljena temperatura.

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Če bo kdo ime podobno težavo.

S sušilnikom za lase sem segrel bimetal in je preklopil po nekaj časa nazaj. Očitno se mehanika poslavlja. Gumb spredaj sem malo zategnil, tako da bo izklapljal malenkost kasneje. Temp vode itak nimam na max.

Srečno.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Varnostni termostat.
Kaj pomeni, če ne deluje in če ... pa verjetno ne rabim razlagat.
Itak je vmes nekaj če-jev.

LP

PS: menjaj čimprej.

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Če bi želel priti do grelca bi moral odvijačiti tistih 6 vijakov spodaj? Kako pa potem pridem do grelca? Se to potem dvigne ali kako?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Termicna varovalka- vklopi jo nazaj z sraufencigerjem..obrnes v desno da klikne..ce se enkrat vrze ven je pokvarjen termostat, ne varovalka.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.642
4.375
113
Sigurno imas defekten delovni termostat. Varnostni je izključil da ni vse poletelo v zrak.
Zamenjaj delovni teemostat tisti ki ga nastavljaš.