I
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Mi lahko kdo priporoca iz prve roke za kateri otok naj se odlocim? Karpatos(Pigadia) ali Kefalonija(Lassi)? Kje so lepse plaze? Predvsem me zanima v blizini mest? Kaksna so pa mesta?
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik dejk0 pravi:
Mi lahko kdo priporoca iz prve roke za kateri otok naj se odlocim? Karpatos(Pigadia) ali Kefalonija(Lassi)? Kje so lepse plaze? Predvsem me zanima v blizini mest? Kaksna so pa mesta?
Bil sem in v Pigadiji in v Lassiju, a kopal sem se drugje. Približno enaki plaži sta, mogoče Lassi lepša.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pigadia je manjše mestece, riva, plažo ima kar veliko, tam so seveda hoteli itd.
Lassi pa je itak ob glavnem mestu na Kefaloniji, ki je večje mesto, nekaj ekstremno se mi ni dopadlo, bilo je v celoti porušeno v potresu v 60. letih (tu nekje), tak da ni ne vem kaj.
Plaža je pri Pigadijil lepša, večja in bolj odprta.
Karpathos je lažje prevoziti, je manjši.
Kolega je bil v hotelu Apollon (mislim vsaj) v Pigadiji, ko smo bili istočasno doli pa ni bil ne vem kaj, neka soba zadaj pogled, vroče, no za piknit ok
Jaz sem bil v kraju Amopi, hotel Amopi bay, to je par km od Pigadije, s skuterjem z lahkoto. Hotel je malo na hribu, ima bazen, ni ob plaži, sicer pa je "doli" lepa plaža.
Jaz sem se "vsak dan" na redno kopanje vozil par km na jug na tole plažo.
http://goo.gl/maps/CIiQN
plaža Damatria (senca med skalami po 12. uri)
Kefalonia je bolj turistična, a ni tako lepa.