grand espace 3.0 dci

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ve kdo kaj o teh motorjih. kako je z okvarami, kdaj in kaj. kakšna je kaj poraba.

iščem enoprostorca. gledam med c8, galaxy in grandom. grand je v igri zaradi prostora za 3 vrsto sedežev, drugače ga tudi povohal ne bi.

če kdo ve kaj o teh treh modelih. cena do 15k, letnik 2004+

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Pozabi. Ta motor ima tovarniško napako in na x km zariba. Tudi če boš gledal po oglasih, boš videl, da so večinoma vsi z menjanimi motorji. Pa precej poceni so
evil.gif
?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
peljal mondija na servis in serviser odsvetoval nakup galaxy-a.

tko da.

c8 bi vzel, ke rimam veze na citroen servisu, sestre odpadejo. pa še pri c8 sem skeptik glede sedežev. v espacu vem, da se zadaj sedi zanič, pri c8 ni veliko bolje, me pa skrbijo sprednji sedeži.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Sorodniki imajo C8 - dva odrasla, ena srednješolka in dva osnovnošolca. So zelo zadovoljni.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Če se nisi že zapičil v c8, še nekaj predlogov: Chrysler (Grand) Voyager, Toyota Avensis Verso, Toyota Previa, Hyundai Trajet.
Nekateri avti iz te kategorije imajo tudi možnost 8 sedežev, če ti to kaj pomeni, tudi c8.
Kako se sedi, je odvisno od občutka vsakega posameznika, zato ti v tem ne morem svetovati, ker meni v tem ni bilo veliko razlik, večinoma sem preverjal le višino do stropa.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
američan odpade, ker ima klop in posledično se verjetno težko ven meče in je prtljažnik revščina.

toyot malo in nič všeč.

gledam dalje

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Citat:
Uporabnik softi pravi:
c8 bi vzel, ke rimam veze na citroen servisu, sestre odpadejo. pa še pri c8 sem skeptik glede sedežev. v espacu vem, da se zadaj sedi zanič, pri c8 ni veliko bolje, me pa skrbijo sprednji sedeži.

Tudi sestre ti lahko pošrafuajo na citro servisu. Lahko, da celo bolje, kot na matičnem servisu. Itak je razen šminke [in AFAIK par menijev znotraj diag softvera] vse isto.

Sedeži so, vsaj v Phedri, izdatno nastavljivi in dovolj udobni. Rak rana je edino leva bočna opora voznikovega sedeža.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
američan odpade, ker ima klop in posledično se verjetno težko ven meče in je prtljažnik revščina.

od letnika 2005 dalje imajo vsi grand voyagerji serijski stow'n'go sistem:
klik
stvar je milorečeno genialna, sedeži se pospravijo v tla, prtljažnika je več kot veliko, daleč največ od vseh enoprostorcev. Če pa imaš sedeže postavljene, pa je še en precej velik odlagalni prostor med prvo in drugo vrsto v tleh (velik za dva zložena sedeža).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
svetovno. všeč mi je ideja, da višek sedežev voziš s sabo obenem pa imaš prtljažnik (ford flat sistem v novem galaxy recimo). pri ostalih enoprostorcih me odsotnost tega moti.

kako je z zanelsjivostjo teh američanov. kateri motroji s eobnesejo.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
svetovno. všeč mi je ideja, da višek sedežev voziš s sabo obenem pa imaš prtljažnik (ford flat sistem v novem galaxy recimo). pri ostalih enoprostorcih me odsotnost tega moti.

kako je z zanelsjivostjo teh američanov. kateri motroji s eobnesejo.

To je pa sedaj drugo vprašanje:)
Imeli smo 2.8CRD avtomatik (druge opcije menjalnika itak ni), ampak smo ga imeli samo slab mesec dni.. V tem mesecu dni smo ugotovili da stane veliki servis cca. 1300€ na chryslerjevem servisu, popoldanca je izredno težko ali nemogoče najti. Avto je pa, milorečeno, bolj ameriški kot evropski kar se notranjih materialov tiče. 4 brzinski menjalnik ki mimogrede nima sposobnost zaviranja, ko spustiš gas je kot bi imel avto v leru, je recimo en minus.
Od plusov je pa omenjeni sistem sedežev, precej bogata opremljenost (limited),..

več tu: klik 1
pa nekaj o varnosti:
klik 2

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa si me spet zatolkel.

danes gledal, sedel v enem 3.0 dci. ga ne slišiš. zelo lepo za volanom, zadaj ušesa med koleni. armaturka pa precej zmatrana za avto v rangu 50k in starosti dobra 3 leta.

všeč panoramadah.. bi lahko marsikaj transportiral.
smile-1.gif

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
Chrysler Voyager (tanovi model) z 2.5 CRD motorjem je špica. Imamo ga eno leto in kar dela in dela. Trenutno ima 200kkm. Menim, da je avto ravno pravšnja kombinacija vsega, fajn motor, (dokaj) uredu izdelava, komfort (izredno udoben avto). Naš sicer še nima tega stown&go, ampak se na vseh sedežih izredno fajn sedi (4x samostojni + zadnja klop). Opreme ima polno že LX oprema (električno gnana bočna vrata, električni sedež, gretje sedežev, kar zgleden audio sistem, usnje,...). Skratka 2.5 CRD + ročni menjalnik se super obnese! Priporočam.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
1300 € pride veliki servis na 1.6 16V motroju Renaulta pri Malgaju... Preverjeno in žalostno...