Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Alessela pravi:
Jaz sem približno dve leti uporabljal Grainfather, pa mi je postal premajhen. Sedaj kuham s to 50 litrsko napravo:
Gutenbrew
Če želi kdo več informacij, naj vpraša.
Lp Aleš
Prodajaš ga pa zakaj?
Lej raje direktno povej, da je linkana stran tvoja štacuna, pa bomo vsi srečni. Jasno pa lahko ob tem poveš še kaj več o sistemu, ki ga ponujaš.
Linkana je moja štacuna, upam da sem koga (če že ne vse) osrečil
Kot je Kalbo povedal, vsi ti sistemi so od istega Kitajca, ki ga prodaja (tudi) kot "white-label product". Zato se ponujajo pod različnimi blagovnimi znamkami. Način delovanja je enak kot pri GF. Braumaistra ne poznam, zato ne morem primerjati.
Razlika med GF in Gutenbrew:
- GF ima CF chiller, Guten ima immersion chiller
- Guten ima pipco z bazooka filtrom za izpust pivine. Pri GF se pivina prečrpa preko chillerja, filter pa je na vhodu črpalke. Če bi želeli pri Guten pivino prečrpavati, je potrebno uporabljati hopspider, ker črpalka na vhodu nima filtra za hmelj. Sicer imata pa obe napravi vgrajeno enako črpalko.
- Guten ima držalo za pokrov, ki ga GF nima
- novi GF ima krmilnik z bluetooth povezavo na pametni telefon/tablico, ki omogoča nastavljanje programov in shranjevanje nastavitev (receptov). Detajlov ne poznam, ker imam še star GF krmilnik.
- Guten ima možnost nastavljanja programov samo na napravi. Nastavi se lahko "ročni" ali "auto" program. Pri auto programu je slabost, da je potrebno nastavitve vsakič znova vnesti, kar ti pri vsaki kuhi vzame vsaj minuto, raje dve.
- temperaturo drozganja vzdržujeta oba z nihanjem 1 stopinje. Morda je novi GF krmilnik tule boljši.
- GF ima grelec moči 2KW, Guten pa 3KW
- GF ima volumen 30 litrov (23 litrov pivine), Guten pa 52 litrov (40 litrov pivine).
- Čiščenje je enostavno, kot je že Kadunnc napisal. Pri Guten je še 10 minut hitrejše, ker ni potrebno prečrpavanje čistila preko CF chillerja.
Želel sem podati nevtralno primerjavo, saj občasno uporabljam obe napravi (kuham hkrati na obeh). Če zapisano kljub temu zveni kot reklama za Gutenbrew, opozorite moderatorja.