Gradnja tuš kabine

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Renoviram kopalnico in razmišljam o tušu z ravnim tlom s kanaleto. Ker sem precej omenjen s placom (120x80) me zanima ali je taka izvedba sploh pametna. Se pravi bi bla samo dolga stranica zastekljena, ampak me skrbi, da je tole pozimi zelo neugodno? V kopalnici je en radiator in talno gretje, ki pa ga nikoli ne uporabljam, pa tudi zdaj ga ne bi, ker se mi ne da čakat pol ure, da se zagreje. Lahko pa vzamem obe stranici s steklom z vrati, ki bi bila na daljši stranici in bi se odpirala v levo. Al naj raj glede na omejitev prostora notri fliknem navadno tuš kabino (120x80) in čao?
smile-1.gif

tk-140-120_90-80-open-d-l.jpg

Nazadnje urejeno:

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Takole imam, kopalnice ni nikoli nihče uporabljal in je bila tudi narejena bolj z namenom pralnice, zato je taka kot je.
redface-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Tele tuš kabine so sicer špica za pogledat znajo bit pa huda težava na dolgi rok z vidika zatekanja, izvedene hi...itd. Pri klasiki ti bo na dolgi rok kvečjemu popustil silikon med kadjo in steno...tega boš na novo poknil gor in gasa dalje.

Sam bi ti osebno svetoval (ako je trenutno 80*80 kad), v primeru da zeliš več prostora...keramično 80*100 cm...bo daleč najcenejše in najbolj ziher (keramika cca. 150 eur, steklo 400 eur, odtoki cca. 20).

Za primerjavo...to je 70*100...še brez stekla

SDC17260.JPG&

Tisto o talnem pa ne vem kaj si mislil povedat
wink-1.gif

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
Seveda je smiselno. Naredi kot si zamislil, lahko pa podaljšaš stranico za eno stensko ploščico.
Premisli samo o eni stekleni steni ki ti jo izdela lokalni steklar bo veliko ceneje kot narejena kabina. Če boš potreboval vrata pa jih daš kasneje.
Za ogrevanje pa daš halogenski ali infra grelec pa te ne bo nikoli zeblo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
men ni pa nič jasno:)

tam ko je sdaj tuš kabina bi dal samo 80cm steklo, z ene strani pa odprto, da šprica proti umivalniku??
To po moje ni ok. Za test se stuširaj pri odprtih vratih;)
Če boš dal na koncu vrata, se morajo odpirat na noter, ker drugač bo z vrat teklo po kopalnici, ko jih boš odprl. 80cm široka vrata boš težko odprl v notranjost.
PA tista kanaleta kolk sem gledal, rabi kr nekaj prostora za vgradit

če bi rad imel tak fency dizajn, se dobijo tudi kabine že zelo podobne.
http://www.gramat-gril.si/images/tus_kabine/arblue/wm/75d092eec5bfcbae856d9810c5f7b751.jpg

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

jest mam takle plac cca 110x100 za tuširanje v kotu po celi širni kopalnice in imam samo eno šipo 45cm, naprej pa odprto, pa raven poden in kanaleto...

Zdej če te ne moti, da je tud malo zunaj pošpricano potem ok, naredi tako, da imaš samo eno šipo, drugače pa naredi vrata, ker sigurno ti bo špricala voda ven, ko se odbija od telesa, pa ko z gobo okol mahaš, itn...

Naj ti pa keramičar res dobro zapre ta del, vsaj do višine 1m. Men je dal spodaj vse enake materiale kot se uporabljajo za bazene, ker če ti nekje začne puščat je štala to renovirat...

Talno gretje je meni žal da ga nisem dal. Pa četudi električnega, namreč men gre na živca tista voda k ostane na tleh, in se pol pozimi paca bohve kok dolg tam na tleh... In če bi bilo talno gretje se ga pržge za kakšno dobro urco in tisto izhlapi...

Pa še moje vprašanje - a če bi dal IR panel, a bi to ogrelo tla toliko, da bi se posušila?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ne vem kaj maš še v kopalnici, pa kolk se ti da zbijat, lahko bi pa dal umivalnik na isto steno kjer so vrata, tam kjer je sedaj tuškabina, pa tukaj kjer je sedaj umivalnik po celi širini steklo z vrati ali brez, špricalo bi itak v glavnem po steni.

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
Če bi bilo steklo 90 ali več in tuš usmerjen v steno potem skoraj ne špica ven, ker pa moraš steklo obrisati ni problem potegniti še 2x po tleh za tistih par kapelj.
Pri nas je po ometu prišel najprej ibitol in nanj izotekt s posipom potem je dal še hidrostop dva krat nanj pa ploščice.
Iz prakse povem, da panel posuši tla v 15 minutah, samo talno pa ne posuši v dveh urah.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
aha... pol bom pa jest resno razmislil o tem panelu...

Ker kopalnica je na SZ strani bajte v zunanjem kotu, tko da tist radiator in ir grelec bolj švoh nardita... Bom nabavu en panel pa ga monitral na strop...

Zakaj brišete šipe? Jest mam uno, k se kao vodni kamen ne prime in jo je treba brisat parkrat na mesec... pač odvisno kok je občutljiv uporabik na čistočo...

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
Saj kamen se ne vidi kmalu packe od kapljic pa se vidijo, pri nas je blago dimljeno steklo in se ob prižgani luči vidi kje je špicalo, Naj lažje se očisti tako, da vsak potegne po šipi in tleh ko se stušira in je vedno ok.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Sem kar v slikarju narisal, da bo bolj jasno..
grin1.gif
Prva varjanta je, da imam samo eno stranico (daljšo) in hodim čez kratko notri, druga pa da imam na obeh stranicah steklo in na daljši vrata, ki se odpirajo na levo ven.

Imam električno talno gretje, ampak mi vseeno ne dišijo mokra tla in mraz pozimi, rad imam, da me greje para, tako da brezvratna varjanta očitno odpade. Sem našel eno kabino od Rak Oceana 120x80 za dobrih 400€ z drsnimi vrati.

Res nevem kaj bi, zdaj sem začel gledat še čisto navadne komplete, od Kolpe pride 300€ in čao. http://www.kolpasan.si/izdelki/tus-kabine_3/q-line_4/tv2d-100-120-130---ts70-75-80-90

Grem jutri še malo v Merkur, Bauhaus itd. pogledat, ne bom zameril, če mi kdo še kakšnega ugodnega proizvajalca pove za te zadeve.
grims-1.gif

Koliko kaj računajo mojstri za izdelavo tal s padcem, da voda odteka v kanaleto? In za položit 20m2 stenskih ploščic?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ce imas rad paro, poskrbi za kvalitetno prezracevanje, ker drugac bo kmalu plesen ratala...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Narobe sem se izrazil, ne pare, ker se nikoli ne tuširam s tako vročo vodo. Pač rad imam, da toplota ostane v kabini..

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Zapri z vseh strani!

Iz lastne izkušnje izpred meseca ko smo renovirali kopalnico, imam tuš obzidan s treh strani, pa sem nekaj časa bil brez steklenih vrat (jih je mojster delal po naročilu) in je za popizdit. Če sem se normalno stuširal je bilo pol kopalnice mokre, tako da je prišlo v poštev samo rahhlo polivanje z vodo. To pa ni delo.

Tudi mi smo hoteli imeti pod brez kadi, pa vendar je kar nekaj argumentov me prepričalo da smo potem vgradili tisto nizko 2cm kad in sem zadovoljen. Ipak je kopalnica v mansardi, jaz pa kot tak vsem super/duper hidroizolacijam ne zaupam. Sploh po 10, 15 letih.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Zdaj je pa res že skrajni cajt, da pre.fukam tole kopalnico..
grin1.gif

To, da bo zaprto iz vseh strani sem že odločen. Sedaj sem samo še v dilemi ali zelo plitvo keramično kad ali padec s kanaleto? + kanalete je, da je bolj fensi, - pa da je treba več preštemat in verjetno problem z zadrževanjem vode, saj pod tušem ni grelne mreže. Je kdo videl v kratkem kakšen komplet kadi s steklom za normalno ceno? V Obi-ju majo neke svoje sisteme precej ugodno, samo mi delujejo precej cheap vse skupaj.

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Pismo, ko berem komentarje, nevem a se vi tuširate pod slapom peričnik.
Imam odprto tuš kabino brez vrat, na eni strani steklo. Dolžina 140 višina 200. Ja do sedaj ni bilo mokro drugje kot pa max do konca stekla, pa še to v primeru ko sem z ročko tla pucal.