Gradnja montažnega bloka

Compomania

Pripravnik
Izključen uporabnik
8. jan 2008
53
0
6
Je kakšen izvajalec v Sloveniji, ki postavlja montaže večstanovanjske objekte? Iščem varianto z 5 do 6-imi stanovanji. Veliko je ponudnikov enostanovanjskih hiš za večstanovanjske jih pa praktično ni. Ima kdo kakšne izkušnje?

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Zakaj montažno? Tipskih oz. že pripravljenih rešitev itak ni, treba je narediti za vsak projekt posebej.
Torej, če gre za 1 objekt niti ni neke prednosti (finančne), če jih je več je druga pesem...

Koliko objektov, kaka gradnja (beton, panelna, skeletna, kontejnerska...), max čas postavitve za posamezen objekt, cena na m2...
Malo specificiraj, potem bo lažje bit pemeten.

grezilo

Fizikalc
13. avg 2009
246
28
28
Morda, si malce na hitro tole napisal!!
Povprašaj na Marles, Lumar,Žiher,Pegy Dom,..še bi se našla kakšna firma.
Če že postavijo vrtce in šole , ni hudič, da nebi še kakšno večstanovanjsko hišo.

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
A to je sedaj nov nacin iskanja dobicka v slo gradbenistvu? Postavitev 6 stanovanj(zajcnikov) iz kartona, v 6 nadstropij, na parceli veliki 300m2?
Prodati pa kot nadstandardna, pasivna, eko, bio funkcionalna stanovanja. Ali mislis stanovanja postavljat v visino, ali v "vrstne hise"? Nimam pojma kako znajo montazarji zadevo speljat v visino. Si zgoraj omenjenim ze poslal @

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
Še o marsičem drugem nimaš pojma, zato me res zanima zakaj so taki komentarji, ko v bistvu ne poveš nič, sploh potrebni? aja točno, na alterju smo

Montažne bloke do nekje 4 nadstropja ti naredi vsak priznan slovenski ponudnik. pri nas smo glede tega še bolj v kameni dobi (hint: glej post nad mano), v italiji, franciji in švici recimo naši montažerji žgejo take bloke bolj množično kot klasične hiše na domačem tržišču.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
In v cem je tvoja objava bolj koristna od moje? Si podal kaksno konkretno gsm stevilko,@,www?
Aja saj smo na alterju. Ce poznas nase montazerje ki po tujini postavljajo 4nadstropne montazne objekte te v imenu avtroja teme prosim za kaksen www referenc.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
vprašanje: Je kakšen izvajalec v Sloveniji, ki postavlja montaže večstanovanjske objekte?

moj odgovor: vsak priznan slovenski montažer

Kaj točno ti tukaj ni jasnega? kdo so slovenski priznani montažerji? ker očitno ne veš, drugače ne vem zakaj bi me to spraševal, ti rade volje pomagam: to so recimo lumar, malres in jelovica.
konkretno tel, www? zgledam slučajno kot telefonski imenik oz. mi gugl piše na čelu?
ok, vidim da ti je google tuja zadeva, zato ti rade volje še tukaj pomagam. v tisto vrstico zgoraj vtipkaš google.si, potem pa v tisto okence napišeš marles. in glej ga zlomka, si že na njihovi strani
cheer.gif
tam pa potem najdeš kontat, reference ipd. če refernec ni, je to slab marketing

če še rabiš kako pomoč, ti samo vprašaj
wink-1.gif

Compomania

Pripravnik
Izključen uporabnik
8. jan 2008
53
0
6
Ni namen postaviti nek blok in ga prodajati kot nadstandard in podobno. Išče se neka poceni rešitev za 5 let, ker je potrebno sedanje najemnike premestiti v drug objekt zaradi "prave" gradnje na trenutni lokaciji. Glede na to, da imamo kar dosti zazidljivega zemljišča se mi je še najbolj smiselno zdelo postaviti nekaj montažnega.

Drugače se pa gre za sindikalna stanovanja (najemnine od 60-90€ za dvosobno stanovanje v okolici Ljubljane) in namesto namestitve v raznorazne kontejnerje bi pač raje postavili neko resno bivalno enoto.

Dobil sem nekaj ponudb in nekako je cena za 350m2 bivalne površine cca. 210.000€ (4. gr. faza) - brez stroškov za papirje.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Narediš blok iz kontejnerjev eno montažno stopnišče od zunaj pa vso napeljavo oz. odvodnjavo. Pa po koncu še lahko kontejnerje prodaš, če rabiš načrt za izvedbo se priporočam. Mam kr nekaj idej kako in kaj.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Če najameš 5 stanovanj po 300€ na mesec te to v petih letih pride pod 100k. Če so na razpolago, seveda.