Po svoje imaš prav, po svoje ima pa tudi Damir prav. Tukaj so pravokatorji, ki niso v temo prispevali nič in se le spravljali na Damirjeve podatke. Kar se pa ur tiče, jih je pa še ocenit težko. Jaz recimo si jih ne pišem, tudi raje ne
, ker delam stvari katerih nisem vešč bistveno dlje, jih pa delam jasno zase in s tem za hobi.
In recimo na počez, da vsak ki se loti gradit hišo, vsaj za silo "samograditeljsko", lahko v celo ceno/m2 doprinese vsaj nekaj, nekateri več, nekateri manj, zato jaz samograditelju, ki hišo spravi skupaj za 500€/m2 popolnoma verjamem, kot tudi tistemu, ki jo z določenimi razlogi spravi skupaj za 1.000€/m2.
Namreč že faze same niso točno definirane, kaj šele dejanska vselitev. Jaz sem ta trenutek pod 200€/m2, mislim, da je nepotrebno, da napišem, kaj vse je narejeno do sedaj. Bolj je pomembno, da računam, da bom vseljen za okoli 550€/m2, poudarjam pa, da je treba vedeti, da bo kletnih 65m2 narejenih bistveno ceneje, kot preostalih 130m2, poleg tega bo klet neogrevana itd.
To bi moral vsak potem še na dolgo razčlenit, toliko sem dal na kvadrat za bivalne prostore, ne še za kleti, za dodatne izkope, za drvarnice in garaže pri objektu, pa za galerije v hiši, tralala, tej debati ni konca.
In nenazadnje, nekdo ima kolega, ki mu zrihta gradbeni material ceneje, drugi ima mašine doma, tretji ima vojsko žlahte na pivu in vinu, pa še četrti je doma v bloku z najemnino in ne pozna nikogar.
Zdaj pa dajte to skupaj v eno oceno. Lep vikend...