Gotof je!

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Če bo pogodba nična, Iskra ne dobi niti centa.

Citat:

Posledice ničnosti

87. člen

(1) Če je pogodba nična, mora vsaka pogodbena stranka vrniti drugi vse, kar je prejela na podlagi take pogodbe; če to ni mogoče ali če narava tistega, kar je bilo izpolnjeno, nasprotuje vrnitvi, pa mora dati ustrezno denarno nadomestilo po cenah v času, ko je izdana sodna odločba, razen če zakon ne določa kaj drugega.

(2) Če pa je pogodba nična zato, ker po svoji vsebini ali namenu nasprotuje temeljnim moralnim načelom, lahko sodišče v celoti ali deloma zavrne zahtevek nepoštene stranke za vrnitev tistega, kar je dala drugi stranki; pri odločanju upošteva sodišče poštenost ene oziroma obeh strank, ter pomen ogroženih interesov.

priden.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Radarje lahko odmontirajo in odpeljejo, poberejo zavarovanje in srečno.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Tudi lahko.... pa povej iz kod si, se mogoče zmenimo da kak komad ali dva priklopijo v tvojem kraju
grin1.gif

moj kraj je tak čist nedotaknjen mi kaj takega ne potrebujemo bi samo pokvarilo naravno okolje
cool-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.514
9.795
113
40
MB
zdaj jih bo iz mb nekaj viška ... ziher se bo najdo kak nadebudn župan pa jih bo vzel iskri z rok
grin1.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Radarje lahko odmontirajo in odpeljejo, poberejo zavarovanje in srečno.

Tvoje nerazumevanje zakonov je tako ali tako evidentno. Tvoje nerazumevanje osnovnih obligacijskih odnosov med dvema strankama pa ni vredno niti komentarja.
priden.gif

Nazadnje uredil moderator:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
da si izjemno retardiran smo ze davno ugotovili. moram pa priznat da si vztrajn, ker se te tu nikak ne resimo, ceprav ti vsak post oznacimo za spam

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.765
546
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Zakaj pa urijo riot control?
grims-1.gif

Vojska se uri kot riot control odkar hodijo na Kosovo in tam lahko posredujejo v Republiki Sloveniji pa ne smejo ker jim to prepoveduje ustava. Lahko bi pa posodili svojo opremo kot so že neprebojce

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.407
3.717
113
Spet "sindikalne" ocene obiska:

16:40
@Zurnal_24: Kongresni trg je poln, že deset tisoč ljudi.
16:40
@24UR: Kongresni trg se še vedno hitro polni. Število zbranih protestnikov se že bliža številu 3.000.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.551
1.084
113
Titograd
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Tudi lahko.... pa povej iz kod si, se mogoče zmenimo da kak komad ali dva priklopijo v tvojem kraju
grin1.gif

moj kraj je tak čist nedotaknjen mi kaj takega ne potrebujemo bi samo pokvarilo naravno okolje
cool-1.gif

Pa narišete gor kako drevo, travo, listje itd. in se bo čisto zlil z vašo neokrnjeno naravo
grims-1.gif