Nic ni narobe s protestom. Z mirnim protestom.
Ampak protest 2000 ljudi izmed obcine z 100.000 (na pamet pisem)? Koliko ljudi je pa Kanglerja izvolijo - nekaj cez 37.000? Huh, malo jih se manjka, da bi bila vecina obcanov proti njegovemu zupanovanju, ane?
Pa da ne bo pomote, jasno je in strinjam se, da bi clovek moral odstopiti zaradi vsega masla, ki ga ima na glavi... Radarje naj se pa Iskri placa po nabavni ceni +10%, pa naj kar ostanejo.
Ampak "vadenje" na fore "mi smo ljudstvo", "dogaja se cesta" in podobno so vsaj tako butaste, kot so Kanglerjeve mahinacije. Skrivati se v masi folka, ki "nima organizatorja" in je "kar tako malo nastala" in kjer "je lahko vsak vodja" - OMFG, se malo, pa vas bo Anonymous tozil zaradi kraje poslovnega nacrta
"Jaz Sem Ta in Ta, občan MOM, in hocem, da Kangler odstopi." - tako kot je vil recimo elektor Pelko popolnoma jasen. Zakaj se ostali tega ne naredite? Glede na kolicino zolca, ki se zliva ven bo tistih 5% podpisov za referendum zbranih v pol ure, ce se tja pred Astorio en stantek postavi.
Druga opcija je pa to, da se gre lepo v stacuno, za zacetek nabavi ene 50 flas najcenejse alkoholne pijace, par litrov olja, malo mila in nekaj stiropora - in pa par krp, da bos lahko delal molotovke z napalmom, da ****** ene par tovornjakov z vodnim topom lokalnemu gasilskemu drustvu, vanje nalije barve za hrano in se gre spricat po anti-protestnikih in varuhih reda, da jih bos, borec za pravico in svobodo, lahko potem ko bodo bezali nasel in prefukal; da naredis prenosne katapulte za kamnite kocke metat (na Youtube je dovolj navodil), pa da iz kaksnega army shopa poberes vse solzilce, pa eno mocno zracno, zmeces zaprte solzilce proti nasprotniku, potem pa nekdo ki zna streljat zracno lepo prelukjna piksne.
Zabarikadiras dostop do centra z dobro usklajeno akcijo kjer prisilite mestne avtobuse, da se ustavijo preko ceste, spodaj par plinskih bomb (najblizji Petrol), da ne bodo mogli streljati brez velike kolateralne skode, pod most das 70-30 zmes umetnega gnojila in bencina, pa ene dva psihopata od vijol, da ga vrzeta v luft ce probajo s tanki cez... Do takrat, ko bo folku jasno kaj se dogaja je lahko Revolucionarni Koncil Svobodnega Maribora ze lepo na radiju, kjer preko valov sirnemu svetu sporocite zahteve, po odstranitvi Kanglerja!
Od tam pa naprej. Evo, revolucija! cel svet bo za protesti! Viva el liberacion!