Še en komentar iz 24 ur
Costaa10 26.11.2012 12:13:51
10
Ko Franca(in še kdo) razlaga, da so protesti politično motivirani naj povem nekaj. Na proteste ne grem zaradi nobenega politika, niti zaradi grupe na fbju, ki me vabi. Na protest grem zaradi SEBE, ta skupina na facebooku pa je samo povezovalni člen, ker v vsakem protestu, revoluciji, uporu, karkoli hočete, potrebujemo nekoga ki koordinira dogajanje in povezuje ljudi v množico, v mariboru je to pač ta skupina. 95% ljudi na protestih sploh ne pozna politikov v mestni "opoziciji" tako da govoriti o političnih protestih je smešno. Opozicija pa je v narekovajih zato, ker so vsi v mariborski mestni občini(tudi uradna opozicija) ena ogromna koalicija pod vodstvom Franceja, ki vlečejo koristi na vse strani.
Kdor pa pravi, da ne podpira vandalizma pa lahko še naprej živi kot živi in se smili samemu sebi. Ljudje nečesa ne razumete!! Tudi večina nas ne podpira nasilnih protestov, AMPAK v Sloveniji je trenutno situacija takšna, da do sprememb lahko pride samo s takšnimi protesti kot se dogajajo v Mariboru, žal.
Zakaj mislite da v Grčiji in Španiji zažigajo po ulicah in kamenjajo parlament?? Zato, ker so vandali? NE, zato ker na lep način enostavno ni šlo, ker boljši kot si do politika bolj tepta po tebi, ker ve da je varen. In če bi v Mariboru enostavno sedeli križem rok in bi ostalo pri tistih 50 ljudi, ki so pred občino prižigali svečke bi Franca pač rekel: poglej bedake, mislijo da me bodo svečke odstavile. Ko pa mora Franca iz mestne hiše pobegniti v kareti obdan s posebno enoto policije, takrat pa že drugače razmišlja o situaciji in svoji nadaljnji usodi, je tako? Takrat pa že reče: to še bom vkrado čuj pol pa bom res spiz*o, totim mariborčanom se je čist vtrgalo
In enako je na državni ravni z našo vlado. Dokler se proti vladi komentira samo na forumih se majer lepo smeji in uživa. A mislite, da je slovensko vlado ganil protest sindikata z več kot 30 000 ljudmi?? Ne, ker je naslednji dan bil pozabljen. Kdo od vas še sploh ve, da je bil protest s 30 000 ljudmi? Malo kdo, vsi pa veste kaj je bilo v Mariboru s 1500 ljudmi in v Mariboru bo zaradi tega prišlo do lokalnih sprememb, na državni ravni pa bomo še vedno iz dneva v dan bolj trpeli.
Kako nam lahko politiki govorijo, da takšni protesti niso komunikacija in da naj se mirno pogovorimo? Sindikalni protest v Ljubljani s 30 000 ljudmi je bil miren način komunikacije, kot ga politiki želijo in nam ga priporočajo za rešitev naših težav. Zdaj pa jaz vas vprašam: KAJ SE JE SPREMENILO?? Ali je prišlo do kakšne spremembe po tem protestu?? NE.
V Mariboru je bil, bom rekel "aktiven" protest. Kaj se je spremenilo? Franca je gotov in to dobro ve. Opazite razliko? Žal je tako, da dokler ni akcije ni reakcije. To se je dobro videlo na sindikalnem protestu v Ljubljani. Lepo, da ste protestirali, vas popolnoma podpiram ampak povejte mi nekaj. Jaz sem sedel doma na kavču s pizzo v roki in gledal tekmo. Kakšna je bila razlika med mano in vami na tistem protestu? Nikakršna, žal mi je, prej kot si priznate prej boste naredili korak naprej kot mi v Mariboru.
Mirno se pogovarjamo in mirno čakamo na spremembe že 20 let pa se ne zgodi nič!!
V Argentini je državni vrh bežal s helikopterjem iz parlamenta pred lastnim ljudstvom in ljudje danes imajo spremembe. Če bi pa še vedno poskušali po mirnih poteh pa bi še danes jedli pašteto za kosilo medtem ko bi ta vrh, ki je pobegnil s helikopterjem, danes jedel kaviar.
Naj ponovim še enkrat: BREZ (naše)AKCIJE NI (vladne)REAKCIJE!!