Gotof je!

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Radarji so bili tako nastavljeni, da slej ko prej fašeš, razen če si robot.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Radarji so bili tako nastavljeni, da slej ko prej fašeš, razen če si robot.
Po tej logiki je na takih mestih potrebno prepovedati merjenje policiji.
Raje bi razmišljali o tem, kdo je odgovoren, da je na nekem mestu neka omejitev, kot pa o tem, če nek "nižji" organ tam to kontrolira... Zmeraj razlagam o primeru, ko so na magistralni cesti Mb - Lj prenovili eno križišče in dali omejitev 50. Prej je bilo 90. Omejitev je zaradi tega, ker je sedaj pas za zavijanje levo zaščiten z "otokom". Ta ima visoke robnike (če bi bili nizki, bi bila po pravilniku omejitev 70). Visoki robniki so zaradi zaščite pešcev. Vsaki dan se vozim tam mimo, pa pešca še nisem videl, ker obstaja vzporedna lokalna cesta. Če za tako rešitev ne bi morala prej kot tisti, ki tam hitrost kontrolira odleteti konstrukter in uradniki na DRSC... Zapravili so verjetno okrog 500.000 €. Ne bi o tem, da je baje v bližini doma človek, ki je na DRSC baje v službi. Tam mora zaviti proti svojemu domu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ti pa si sploh falil.

Franca in Iskra sta postavila radarje na takšna mesta, v takšne zanke, da si slej ko prej fasal+rdeča luč, ki se ti v konici, ko je promet počasen hitro dogodi.

Postaviš na lokacijah, kjer je veliko prometa in kje je možnost za ulov največja in ne na lokacijah, kjer je f1 steza , nevarne točke, divjanje ipd...

V napako pa te sila neumna signalizacija, neusklajenost semaforjev, gneča, zanič cestišče itd.

Govorimo o mestu in ne o magistralki.

Drugače pa imaš nek point, saj smo opozorili tudi za Maribor, da je na vpadni obvoznici "zmanjkala" tabla 70, samo drog je bil, kar je pomenilo, da si tam moral voziti 50. So potem nekako (mislim, da je popotnik pisal) tablo takoj postavili.

Pri nas se vse dela na horuk, kakor se nekdo spomni, stroka pa ni vredna svojega imena, saj jo plačuje politika in dela, kakor ukažejo.

No, verjetno si pozabil, da smo lani imeli v MB poskus neke eko cone od oktobra do marca.

Letos tega shita z novim županom ni več...

Spet je bil to en nori projekt dupleškega miličnika.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Ne vem, če z novim županom sploh imate kak projekt.
Ampak ni to bistvo "prometne" zgodbe. Ali lahko garantiraš, da na mestih, kjer so bili radarji, policija hitrosti ne meri in nikoli ne bo merila? Ali samo računaš, da je tam samo precej več možnosti, da te pač ne zmerijo?
Treba je delovati proti omejitvam in ne proti kontroli omejitev... Ampak, Slovenci kot vedno ne ločijo vzrok in posledica. Nič novega...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ne vem, če z novim županom sploh imate kak projekt.
Ampak ni to bistvo "prometne" zgodbe. Ali lahko garantiraš, da na mestih, kjer so bili radarji, policija hitrosti ne meri in nikoli ne bo merila? Ali samo računaš, da je tam samo precej več možnosti, da te pač ne zmerijo?
Treba je delovati proti omejitvam in ne proti kontroli omejitev... Ampak, Slovenci kot vedno ne ločijo vzrok in posledica. Nič novega...

Tebi se zmeraj ni jasno. Folku je bilo poln k... nepismenega duplecana ki je jebal v glavo vse po spisku. Radarji so bili samo pika na i ki so sprozli revolt.

Trenutni zupan ni ravno biser, je pa xy boljsi, se zna obnasat, govorit in mesto prestavlja v intelektualnem smislu. Za kaj bolj resnega pa bi bilo treba zrusit mestni svet ki pa ga takrat ljudje niso.

Vse ostalo je palamuđenje brez primera.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Kaj je to folk? Na proteste so me namreč vabili ljudje, ki so živeli 50 km iz Maribora.
Sicer pa to sploh ni poanta tega, kar sem pisal. Problem radarjev je treba iskati na DRSC. Če bi bilo tam porihtano, potem te noben župan ne more zajebavati z radarji. Ali komandir lokalne policijske postaje, ki bo patruljo konstantno pošiljal na lokacijo z brezvezno omejitvijo. Pri nas tam ni porihtano. Če bi bilo, potem ne bi na avtocesti imeli ob delih omejitve 40 km/h in podobno. Da ne govorimo o tem, da ena uradna inštitucija govori, da je omejitev čez cestninsko toliko, druga pa to negira in trdi drugače.

I

Izbrisan uporabnik #488

Na prehodu za pešce pri glavnem pokopališču je zelo smiselno postaviti radar in omejitev 30, mogoče rata še kakšnega kolesarja ujamejo.

Policija je tam samo za 01.11...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Kaj je to folk? Na proteste so me namreč vabili ljudje, ki so živeli 50 km iz Maribora.
Sicer pa to sploh ni poanta tega, kar sem pisal. Problem radarjev je treba iskati na DRSC. Če bi bilo tam porihtano, potem te noben župan ne more zajebavati z radarji. Ali komandir lokalne policijske postaje, ki bo patruljo konstantno pošiljal na lokacijo z brezvezno omejitvijo. Pri nas tam ni porihtano. Če bi bilo, potem ne bi na avtocesti imeli ob delih omejitve 40 km/h in podobno. Da ne govorimo o tem, da ena uradna inštitucija govori, da je omejitev čez cestninsko toliko, druga pa to negira in trdi drugače.

Jaz sem skoraj vse poznal ,ki so bili tam.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ne moreš vplivati z vožnjo, razen da si nastaviš omejevalec na 50 km/h.
Not this shit again, jeez

bth_aw_jeez_not_this_shit_again2WinCE.jpg

Če nisi sposoben voziti po omejitvah si največji [cenzura] in lopov, ker ne ogrožaš samo sebe ampak tudi druge. Na nivoju tistega, ki je kontra po AC vozil in več ljudi ubil v "nesreči".

Te dni sem vozil en avto v slabšem stanju, pa sem se zgrozil "uf, vsakih nekaj minut gre mimo mene eno tako vozilo", ampak vidim, da je to še najmanjši problem. Katastrofa je tisto za volanom.

> Radarji so bili tako nastavljeni, da slej ko prej fašeš, razen če si robot.

Merili so 50 km/h. V naselju. Če komu to presega možganske kapacitete, potem kot že rečeno...

I

Izbrisan uporabnik #488

Me zanima če ti pri omejitvi 50 voziš točno 50 niti km več ali manj
smile-1.gif

Bodi resen pa ne provociraj, če ne razumeš.

Merili so tudi 70 v naselju pa 50 in 30.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Me zanima če ti pri omejitvi 50 voziš točno 50 niti km več ali manj
smile-1.gif

Bodi resen pa ne provociraj, če ne razumeš.

Merili so tudi 70 v naselju pa 50 in 30.
1.) Me še niso ujeli, da vozim več.

2.) Jaz razumem, ti ne.

3.) Ojej, tri različne hitrosti. To pa razumem, da te zmede. Kaj si ja nor. In to dvomestne številke!!!

(vrni izpit, pa je)
(resno)

I

Izbrisan uporabnik #488

1. Lol, ce te ne ujamejo, se ne pomeni, da vozis po omejitvah.
Lepo si se zakljucil.

2. Ne razumes, provocirati zelis, iz katere obcine si? Zabar?

3. Kar vrni izpit lol, to ni mozno :) pojma nimas

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
1.) Sem poenostavil za štajerca. Meni je normalno, da zmorem voziti po predpisih. Zato mi je težko razložiti. Nekako tako, kot če bi ti poskusil razložiti, kako diham med spanjem.

2.) Opa, osebni nivo. "TI!" No, "jaz" te čisto nič ne brigam.
(zabar? heh, kake ma, je čist zgubljen, ker ne ve, s kakimi žaljivkami bi se izmazal...)

3.) Oh, še ena stvar, katero ne razumeš. Šment. Ko boš zrasel, boš razumel. (ali pa tudi ne)

I

Izbrisan uporabnik #488

1. Eno je kaj zmoremo, drugo je realnost. Ce hocejo, te slej, ko prej ujamejo, saj ni samo omejitev brzine edino pravilo... Dnevno delas napake, to je pac promet.

Ti si edini na svetu,ki se v zivljenju ni vozil v nasprotju s pravili.

Eno je alter, drugo cesta.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Pišeš bedarije na kubik (sploh za nekoga, ki se ima za pravnika). Torej moramo urediti pravni sistem tako, da izvajanja zakona ne preverjamo, ker ga ne moremo "živeti", namesto da bi naredili tako, da je zakon življenjski in se ga da živeti, izvajati in preverjati.
Problem ne more biti potisnjen na stran tistih, ki izvajanje zakona preverjajo in jim zaupati, da bodo nekje merili samo za 1. november. Zakon mora biti življenjski, potem pa po možnosti dobiti vsako kršitev. Če velja prepoved in ne dobiš polovice prestopnikov, je brezveze trošiti denar in tak zakon pisati. To je neka smiselna logika. Ne pa po balkansko, briga me za zakonodajo, "saj me ne bodo dobili".