Gorenje pralni stroj - popravilo?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Pisno zavrni račun, da serviser ni opravil svojega dela in da se napaka še vedno pojavlja.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.016
3.669
113
Pri moji sestri je 3 tedne star gorenjev pralni stroj enostavno nehal ožemati. Potem je še ene 2 tedna čakala, da je serviser imel čas, je prišel in resetiral stroj po kdo ve kakem postopku, pa jermen je bojda dal z enim utorom več in sedaj dela. Je pa malo čudno, da se 3 tedne strar stroj pokvari na tak način oz. se odloči, da del programa ne bo izvajal.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.313
2.944
113
Lublana
Obišči stran
Mah, nič ni čudno. Gorenje je eno veliko sranje. Meni se je njihov pomivalni stroj tudi pokvaril po nekih 3 mogoče 4ih mescih...grelec fuč. Pa njihova odzivnost glede servisa je tudi katastrofa, po enem tednu čakanja sem se moral pošteno skregat preko telefona. Potem je serviser takoj prišel.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Ne vem, ker serviser ni hotel povedat kombinacije tipk za reswt. Rekel je le, da je zdaj resetiran, kot nov.
Je pa tudi res da teh kombinacij tipk ki nekaj naredijo je en kup in par je servisnih, par pa čisto lepo opisanih v navodilih. Nič pa ne preprečuje uporabniku da izvede napačno kombinacijo. Se ti čisto zna po neseči zgodit da kaj vključiš oz. izključiš kar je del servisnih nastavitev. Večina nastavitev se drugače pozabi če odklopiš stroj z napajanja za par ur. Sam sem uspešno zabrikal libherjev kombiniran hladilnik da je nehal delat zmrzovalnik, ker sem med pucanjem izklopil alarm za odprta vrata (kombinacija tipk, samo uporabil sem napačno)! :p

Car

POSTman
4. avg 2007
8.565
1.806
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
V glavnem, naročil sem vodovodarja, pregledal je priklop, pregledal je cevi za odtok, vse še 1x preventivno očistil, čeprav je bilo vse ok. Vzel 50€ in šel. Zdaj sem spet naročil Gorenje servis , standarden postopek, ko ti že med samim klicem 3x zagrozijo, da boš samoplačnik, če s strojem ne bo bič narobe. Čakalna doba cca. 1 mesec.... Torej, v prvo je bil servis 50€, vodovodar 50€, to je že 100€ skupaj. Stroj v enem letu ni opravil niti 10 pranj. Sedaj me zanima, kot prvo, a bo serviser spet ugotovil, da je s strojem vse v redu in bo spet zahteval plačilo ( sem že telefonistki povedal, da ne dam niti € več) ali pa bo ugotovil, da je s strojem nekaj narobe. In v tem primeru bom seveda zahteval €€€ od prvega obiska nazaj!!! A obstaja še kakšen drug način? Me pa res zanima razplet te zgodbe....

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.181
3.642
113
Marlbor
V glavnem, naročil sem vodovodarja, pregledal je priklop, pregledal je cevi za odtok, vse še 1x preventivno očistil, čeprav je bilo vse ok. Vzel 50€ in šel. Zdaj sem spet naročil Gorenje servis , standarden postopek, ko ti že med samim klicem 3x zagrozijo, da boš samoplačnik, če s strojem ne bo bič narobe. Čakalna doba cca. 1 mesec.... Torej, v prvo je bil servis 50€, vodovodar 50€, to je že 100€ skupaj. Stroj v enem letu ni opravil niti 10 pranj. Sedaj me zanima, kot prvo, a bo serviser spet ugotovil, da je s strojem vse v redu in bo spet zahteval plačilo ( sem že telefonistki povedal, da ne dam niti € več) ali pa bo ugotovil, da je s strojem nekaj narobe. In v tem primeru bom seveda zahteval €€€ od prvega obiska nazaj!!! A obstaja še kakšen drug način? Me pa res zanima razplet te zgodbe....
Lahko cev vzameš ven iz odtoka, pa v neko vedro. Pa vidiš, če je odtok kriv ali ne ...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.235
717
113
Je pa tudi res da teh kombinacij tipk ki nekaj naredijo je en kup in par je servisnih, par pa čisto lepo opisanih v navodilih. Nič pa ne preprečuje uporabniku da izvede napačno kombinacijo. Se ti čisto zna po neseči zgodit da kaj vključiš oz. izključiš kar je del servisnih nastavitev. Večina nastavitev se drugače pozabi če odklopiš stroj z napajanja za par ur. Sam sem uspešno zabrikal libherjev kombiniran hladilnik da je nehal delat zmrzovalnik, ker sem med pucanjem izklopil alarm za odprta vrata (kombinacija tipk, samo uporabil sem napačno)! :p
Takole se naredi Reset pri Candy pralnem stroju, označeni tipki istočasno stisneš za par sekund. Dostikrat pa pomaga že to da izvlečeš vtikač za nekaj minut (da se kondenzatorji izpraznijo).

Priponke

• Screenshot_20250114_181310_com.yahoo.mobile.client.android.mail.jpg
    Screenshot_20250114_181310_com.yahoo.mobile.client.android.mail.jpg
    388,5 KB · Ogledi: 10

B81

22. jul 2007
37.652
10.948
113
Kaj odtok je dejansko prazen, kaj če je kje naprej zadelano in se voda nabere?

B81

22. jul 2007
37.652
10.948
113
Kaj pa ostale programe si sprobal? V navodilih nič ne piše?

AI pravi tole:

1. Zamašena ali poškodovana črpalka za izpust vode
Simptomi: Črpalka ne izčrpava vode iz stroja.
Rešitev: Preverite črpalko za izpust vode. Odstranite spodnji panel stroja, da dostopate do črpalke, in preverite, ali je zamašena ali poškodovana. Po potrebi jo očistite ali zamenjajte.

2. Zamašena cev za odtok
Simptomi: Voda se ne odvaja pravilno skozi odtočno cev.
Rešitev: Preverite, ali je cev za odtok zamašena ali prepognjena. Po potrebi jo očistite ali poravnajte.

3. Težava z ventilom za odtok
Simptomi: Ventil, ki omogoča izpust vode, ne deluje pravilno.
Rešitev: Preglejte ventil za izpust vode. Če je poškodovan, ga zamenjajte.

4. Elektronska težava ali napaka na nadzorni plošči
Simptomi: Pomivalni stroj ne pošlje signala črpalki, da začne črpati.
Rešitev: Če imate sum na težavo z elektroniko, preverite kontrolno ploščo. Morda bo potreben pregled pri strokovnjaku.

5. Zamašen zračni ventil (če obstaja)
Simptomi: Voda ne more pravilno izstopiti zaradi težav z zračnim ventilom.
Rešitev: Preverite zračni ventil in ga očistite, če je zamašen.

6. Napaka na senzorju nivoja vode
Simptomi: Stroj zaznava, da je voda še vedno prisotna, in zato ne zaključi izpusta.
Rešitev: Preverite senzor nivoja vode in ga očistite ali zamenjajte, če je pokvarjen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.100
6.936
113
pri taščici
Ce je serviser rekel da je odtok zabit, potem je odtok zabit.
A zdaj bos pa rekel da en poštar vec ve kot serviser?
Pa naj poštar ugotavlja napake senzorjev, crpalk, ventilov, nadzornih plošč....

• Haha
Reactions: aljoman

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.100
6.936
113
pri taščici
Sem imel podobno tezavo z indukcijo ki je kavo kuhala 20 minut.
Napacna posoda, presvoh napetost, presvoh kabli, premalo zraka pod plosco, pribor pod plosco....menjali elektroniko, pripeljali novo plosco....
Stvarna napaka in vrni kupnino.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.565
1.806
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Kaj pa ostale programe si sprobal? V navodilih nič ne piše?

AI pravi tole:

1. Zamašena ali poškodovana črpalka za izpust vode
Simptomi: Črpalka ne izčrpava vode iz stroja.
Rešitev: Preverite črpalko za izpust vode. Odstranite spodnji panel stroja, da dostopate do črpalke, in preverite, ali je zamašena ali poškodovana. Po potrebi jo očistite ali zamenjajte.

2. Zamašena cev za odtok
Simptomi: Voda se ne odvaja pravilno skozi odtočno cev.
Rešitev: Preverite, ali je cev za odtok zamašena ali prepognjena. Po potrebi jo očistite ali poravnajte.

3. Težava z ventilom za odtok
Simptomi: Ventil, ki omogoča izpust vode, ne deluje pravilno.
Rešitev: Preglejte ventil za izpust vode. Če je poškodovan, ga zamenjajte.

4. Elektronska težava ali napaka na nadzorni plošči
Simptomi: Pomivalni stroj ne pošlje signala črpalki, da začne črpati.
Rešitev: Če imate sum na težavo z elektroniko, preverite kontrolno ploščo. Morda bo potreben pregled pri strokovnjaku.

5. Zamašen zračni ventil (če obstaja)
Simptomi: Voda ne more pravilno izstopiti zaradi težav z zračnim ventilom.
Rešitev: Preverite zračni ventil in ga očistite, če je zamašen.

6. Napaka na senzorju nivoja vode
Simptomi: Stroj zaznava, da je voda še vedno prisotna, in zato ne zaključi izpusta.
Rešitev: Preverite senzor nivoja vode in ga očistite ali zamenjajte, če je pokvarjen.
Reci da se hecaš? Boli me k.... za vse ventile in elektroniko. Priklop in odtok je preveril strokovnjak, serviser je na oko ocenil, da ne valja. Niti na misel ne pride, da se ukvarjam s strojem, ki je v garanciji in je do sedaj opral 10 pogrinjkov!