In kako to narediš pri gorenjevem pralnem stroju, brez, da ga zmešaš?filter - cev - odtok - ventil za ven... stroj bi moral resetirat na novo, kot se naredi pri pralnem stroju.
Ne vem, ker serviser ni hotel povedat kombinacije tipk za reswt. Rekel je le, da je zdaj resetiran, kot nov.In kako to narediš pri gorenjevem pralnem stroju, brez, da ga zmešaš?
Ta je pa res gasilska, pa ne fotografija!Saj zamasen odtok se lahko kako dokaze verjetno.
Se pa se tisto posname. Razen ce so sedaj v pomivalcih gasilske rosenbaurce s pretokom nekaj m3 na minuto
Je pa tudi res da teh kombinacij tipk ki nekaj naredijo je en kup in par je servisnih, par pa čisto lepo opisanih v navodilih. Nič pa ne preprečuje uporabniku da izvede napačno kombinacijo. Se ti čisto zna po neseči zgodit da kaj vključiš oz. izključiš kar je del servisnih nastavitev. Večina nastavitev se drugače pozabi če odklopiš stroj z napajanja za par ur. Sam sem uspešno zabrikal libherjev kombiniran hladilnik da je nehal delat zmrzovalnik, ker sem med pucanjem izklopil alarm za odprta vrata (kombinacija tipk, samo uporabil sem napačno)!Ne vem, ker serviser ni hotel povedat kombinacije tipk za reswt. Rekel je le, da je zdaj resetiran, kot nov.
Torej povsem ista situacija, ne povem, da ne boste kaj pokvarili.Ne vem, ker serviser ni hotel povedat kombinacije tipk za reswt. Rekel je le, da je zdaj resetiran, kot nov.
Lahko cev vzameš ven iz odtoka, pa v neko vedro. Pa vidiš, če je odtok kriv ali ne ...V glavnem, naročil sem vodovodarja, pregledal je priklop, pregledal je cevi za odtok, vse še 1x preventivno očistil, čeprav je bilo vse ok. Vzel 50€ in šel. Zdaj sem spet naročil Gorenje servis , standarden postopek, ko ti že med samim klicem 3x zagrozijo, da boš samoplačnik, če s strojem ne bo bič narobe. Čakalna doba cca. 1 mesec.... Torej, v prvo je bil servis 50€, vodovodar 50€, to je že 100€ skupaj. Stroj v enem letu ni opravil niti 10 pranj. Sedaj me zanima, kot prvo, a bo serviser spet ugotovil, da je s strojem vse v redu in bo spet zahteval plačilo ( sem že telefonistki povedal, da ne dam niti € več) ali pa bo ugotovil, da je s strojem nekaj narobe. In v tem primeru bom seveda zahteval €€€ od prvega obiska nazaj!!! A obstaja še kakšen drug način? Me pa res zanima razplet te zgodbe....
Takole se naredi Reset pri Candy pralnem stroju, označeni tipki istočasno stisneš za par sekund. Dostikrat pa pomaga že to da izvlečeš vtikač za nekaj minut (da se kondenzatorji izpraznijo).Je pa tudi res da teh kombinacij tipk ki nekaj naredijo je en kup in par je servisnih, par pa čisto lepo opisanih v navodilih. Nič pa ne preprečuje uporabniku da izvede napačno kombinacijo. Se ti čisto zna po neseči zgodit da kaj vključiš oz. izključiš kar je del servisnih nastavitev. Večina nastavitev se drugače pozabi če odklopiš stroj z napajanja za par ur. Sam sem uspešno zabrikal libherjev kombiniran hladilnik da je nehal delat zmrzovalnik, ker sem med pucanjem izklopil alarm za odprta vrata (kombinacija tipk, samo uporabil sem napačno)!
Kaj odtok je dejansko prazen, kaj če je kje naprej zadelano in se voda nabere?V glavnem, naročil sem vodovodarja, pregledal je priklop, pregledal je cevi za odtok, vse še 1x preventivno očistil, čeprav je bilo vse ok. Vzel 50€ in šel. Zdaj sem spet naročil Gorenje servis , standarden postopek, ko ti že med samim klicem 3x zagrozijo, da boš samoplačnik, če s strojem ne bo bič narobe. Čakalna doba cca. 1 mesec.... Torej, v prvo je bil servis 50€, vodovodar 50€, to je že 100€ skupaj. Stroj v enem letu ni opravil niti 10 pranj. Sedaj me zanima, kot prvo, a bo serviser spet ugotovil, da je s strojem vse v redu in bo spet zahteval plačilo ( sem že telefonistki povedal, da ne dam niti € več) ali pa bo ugotovil, da je s strojem nekaj narobe. In v tem primeru bom seveda zahteval €€€ od prvega obiska nazaj!!! A obstaja še kakšen drug način? Me pa res zanima razplet te zgodbe....
Odtok požira super, tudi umazano vodo vrže ven, na koncu v stroju ostane čista voda!? Tudi to vodo potem včasih vrže ven, če ročno nastaviš program na izpiranje al kaj že mati naredi, ampak nazadnje tudi to ni šlo...Kaj odtok je dejansko prazen, kaj če je kje naprej zadelano in se voda nabere?
Reci da se hecaš? Boli me k.... za vse ventile in elektroniko. Priklop in odtok je preveril strokovnjak, serviser je na oko ocenil, da ne valja. Niti na misel ne pride, da se ukvarjam s strojem, ki je v garanciji in je do sedaj opral 10 pogrinjkov!Kaj pa ostale programe si sprobal? V navodilih nič ne piše?
AI pravi tole:
1. Zamašena ali poškodovana črpalka za izpust vode
Simptomi: Črpalka ne izčrpava vode iz stroja.
Rešitev: Preverite črpalko za izpust vode. Odstranite spodnji panel stroja, da dostopate do črpalke, in preverite, ali je zamašena ali poškodovana. Po potrebi jo očistite ali zamenjajte.
2. Zamašena cev za odtok
Simptomi: Voda se ne odvaja pravilno skozi odtočno cev.
Rešitev: Preverite, ali je cev za odtok zamašena ali prepognjena. Po potrebi jo očistite ali poravnajte.
3. Težava z ventilom za odtok
Simptomi: Ventil, ki omogoča izpust vode, ne deluje pravilno.
Rešitev: Preglejte ventil za izpust vode. Če je poškodovan, ga zamenjajte.
4. Elektronska težava ali napaka na nadzorni plošči
Simptomi: Pomivalni stroj ne pošlje signala črpalki, da začne črpati.
Rešitev: Če imate sum na težavo z elektroniko, preverite kontrolno ploščo. Morda bo potreben pregled pri strokovnjaku.
5. Zamašen zračni ventil (če obstaja)
Simptomi: Voda ne more pravilno izstopiti zaradi težav z zračnim ventilom.
Rešitev: Preverite zračni ventil in ga očistite, če je zamašen.
6. Napaka na senzorju nivoja vode
Simptomi: Stroj zaznava, da je voda še vedno prisotna, in zato ne zaključi izpusta.
Rešitev: Preverite senzor nivoja vode in ga očistite ali zamenjajte, če je pokvarjen.