Gorenje LCD Illumina

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.714
113
to so čungalunga TVji, z gorenje znacko, da ne bo kdo mislil da je to kakšen plod našega znanja, razvoja itd...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
pri nas v dnevni je 42. že druga.
prva je bla hd ready in je po nekje 4 mescih začelo risat navpično črto. je lo v garancijo in so nekaj srali. potem se je mati razpizdila in smo dobili novo ki je iz vrha ponudbe, ma full hd pa vse ostale nepotrebne bedarije še.

kaj drugega pa ti neznam povedat, ker je nisem nikoli primerjal z ostalimi 42-kami. slika j vredu. hd filmi so nori, xbox v hd je blo tu tnoro dokler ni crkno itd....

še glede čungalunga tv-jev
kateri pa so plod lastnega razvoja? 90% tv-jv na policah je identičnih razn značka.

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Seveda imajo velike firme vse enake čungalunga tv-je...
bonk.gif
če so že paneli enaki (recimo lg in philips, samsung in sony) še ne pomeni, da je cel tv enak. Gorenje je dejansko generična čungalunga, ki ga dobiš pod čuda imeni, odvisno od države. Philips ali pa zaradi mene samsung pa to nista.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.714
113
Sony, Pjilips, LG, Samsung, Sharp, Panasonic... pac znane znamke, pa višji cenovni rang TVja, verjamem da tudi od teh ima kakšen generičen model..a vseeno, Sam panel je verjetno res zelo podoben med vsemi, a elektronika, povezljivost in vsa ostala skrita šara pa zagotovo ne.

Ko pa slišiš kakšno Thomspon, Medion in ostala imena kot tudi Gorenje pa smo potem tukaj.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Thomson pa ni glih neka leva firma. Je zelo stara francoska zadeva, ki je že od nekdaj "doma" na področju zabavne elektronike.
V njihov koncern so spadale nekdaj zelo uspešne in kvalitetne znamke kot so Nordmende, Telefunken in Saba. Starejši "člani" ti bodo o teh znamkah govorili v superlativih.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
povezljivost in vsa ostala skrita šara pa zagotovo ne.

gorenje ma 2x scart, 2 al 3x hdmi, vga, navadno antensko in digitalno antensko, kompozitni, potem dovolj zvočnih vhodov, usb port
razširitveno mesto za razne dodatke,

glede funkcij pa tutdi vsega boga.

nevem res nevem kaj je na miljon ostalih tolko bolše.

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
Se strinjam, Thomson je daleč od tega da bi bil leva firma. V Franciji je še vedno top in zelo priljubljena znamka.

Mi je pa hecno slišati recimo hvalospeve o Philipsu, ki naj bi bil v 'višjem razredu'. Pred leti sem namreč naredil križ čezenj - v familiji in pri prijateljih se je znašlo kar nekaj njihovih radiev s CD playerji in ne poznam nikogar, ki bi mu zadeva špilala več kot eno leto. Pa so bili vsi 'Class 1'. Totalna katastrofa - po parih servisih, kjer so zadeve popravili, senzorji pa so še naprej crkovali, so zadeve romale v smeti. Odtakrat se te firme ne dotaknem več, edino mogoče za kak kuhinjski aparat a la palični mešalnik.

Ampak najbrž so to vseeno zgolj moji stereotipi, ker vidim, da folk precej kupuje njihove TVje, nekih posebnih pritožb pa ne vidim. Kaj čmo... take so izkušnje.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
thomson je über firma.žal se je pri nas ne dobi več,jaz imam njihov še vedno delujoč discman,enega prvih na trgu,zadeva ima kovinsko ohišje,antišok ,2x stereo izhoda za slušalke,zvok je odličen..žal je zadevo pregazil čas pa tudi teža je za današnje prenosne gizmote nenormalna...dobre pol kile,brez 4 baterij
bonk.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.477
10.714
113
no okej za thomson vzamem nazaj, siceer pa veste kaj sem mislil, za tiste firme ki črko spremenijo na znamki pa imajo svoj proizvod. itd.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Za gorenje proizvajajo elektroniko v Turčiji . Sem pozabil kako se reče firmi, samo v isti tovarni delajo tudi za druge velike znamke.

LCD paneli so pa v gorenjskih tvjih Samsungovi.