Google Press Event (Android 4.3 in Nexus 7 2)

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Jaz sem ga naročil iz USA, plačal 290$ (tj cca. 220€).
smile-1.gif

/sarcazem on:

Aja, amerčani nimajo nič marže.

/sarcazem off

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
ne, je pa mimovrste pač nabil višjo maržo, ekonomija obsega dela svoje in mimovrste ima neprimerno manjši trg ...
priden.gif

jamrate kot ne bi imeli konkurence in je edina možnost mimovrste

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Pa saj ne jamramo....saj vidis, da se znajdemo in kupujemo raje v tujini kot pri domacih trgovcih.

lp

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik igors24 pravi:
ne, je pa mimovrste pač nabil višjo maržo, ekonomija obsega dela svoje in mimovrste ima neprimerno manjši trg ...
priden.gif

jamrate kot ne bi imeli konkurence in je edina možnost mimovrste

ki ti vidis koga jamrat? meni se na kraj pameti ne pade da bi sploh odprl kako slovensko stran in pogledal za cene, ker vem da imajo severni sosedi ceneje in kupujem tam.

to z malim trgom je pa malo ze znucano. jodlari so z 8 mio v evropskem in svetovnem merilu isti liliputanci kot mi, pa imajo vseeno ugodne cene. wonder why...

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Kaj pa če bi na Mimovrste vsem kajlo spustili, pa npr. Nexus 7 32GB za 220€ prodajali. In bi švabi pri nas kupovali....A ja, bi bilo treba delat.....o šit, to pa že ne....

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Pa imamo mi sploh primerljive nabavne cene v primerjavi z recimo Nemčijo? Se mi zdi da so delno krivi tudi naši dobavitelji. Ali pač?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
@philips, imaš kar prav, sam sem v zunanji trgovini (popolnoma drugo področje) in z dobaviteljem smo non-stop na bojni nogi zaradi nabavnih cen. Pri meni je tako, da Nemci gledajo na Avstrijo kot domači trg, le ti pa imajo boljše cene. Sicer imam fer dobavitelja in pravne osebe so vedno preusmerjene name (fizične se odločijo po svoji vesti in nemalokrat imajo težave pri after sale), imamo pa večno debato, zakaj lahko nekdo v Nemčiji, Avstriji, ipd. ob višjem standardu kupi ceneje ob tem, da naša marža ni oderuška, celo nižja od Avstrijskega partnerja ....

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Jodlarji že leta prodajajo preko spleta tudi izven svojih meja ... mimovrste v tujino pošilja mogoče šele eno leto ... probaj trg 700 mio ne 8
zmaga.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ne prodajam preko spleta, pri meni gre za B2B, specializirana roba, ne potrošna namenjena za mass market.. Mimovrste ni Mediamarkt(Saturn) zato ne mešat jabolk in hrušk, ampak to je že offtopic ;-)

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
In kje si videl v mojem postu, ki mimogrede sploh ni bil namenjen tebi, da govorim o tvojem poslu?
13.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Pa imamo mi sploh primerljive nabavne cene v primerjavi z recimo Nemčijo? Se mi zdi da so delno krivi tudi naši dobavitelji. Ali pač?
Kje piše, da je treba robo jemat od domačega "dobavitelja" in ne od nemškega? Me resno zanima, zakaj se domačih "dobaviteljev" z neprijaznimi cenami pač ne obide.

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Potem nimaš slovenskih navodil in moraš prevajat, pa verjetno so še kakšne druge finte...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Kvantiteta. Večja količina, večji rabat. Pol pa je še sam kapital firme in vlagatelji, da si lahko privoščiš prodajat kaj pod ceno, pa pol drugje not dobiš. Strategij je malo morje, vse pa je odvisno od vodstva in velikosti trga pa še česa.