Ne bodo imeli, ker je za njih predraga rešitev. Googlovo ponudbo so zavrnili.Pravkar sem vprašal na delavsko in so rekli da proti jeseni bo možna uporaba google pay...
lp.
Slovenska banka Intesa Sanpaolo bo uvedla Google Pay v drugi polovici 2019.
Bankam se tresejo hlače zaradi izgubljenih provizij, zato so kar naenkrat prisiljene z uvajanjem svojih rešitev, ker jih bo v nasprotnem primeru pojedel google.Kaj pa tole ?
- Više je nego očito da Google ima veliku prednost nad postojećim pružateljima usluga plaćanja (bankama), na kraju krajeva, to je najinovativnija tehnološka kompanija u svijetu. Međutim, poruka i lekcija iz ovog koraka za banke i bilo koga drugoga tko u ovom trenutku misli kako su njihovi modeli sustava mobilnog plaćanja dugoročno sigurni vrlo je jasna – oni to nisu. Već dugo to govorim, a sada postoji i dovoljno dokaza za potvrdu činjenice da tehnološki giganti poput Googlea predstavljaju najveću prijetnju bankama i pružateljima sustava plaćanja – smatra jedna od vodećih fintech poduzetnika u Europi i svijetu.
https://novac.jutarnji.hr/novi-svij...r-sustava-placanja-ali-imaju-problem/7787766/
V čem je finta, da gre plača na SLO bančni račun, za ostalo se pa SLO računa ne uporablja ? Mesečne stroške vodenja računa moraš itak plačati, drugih stroškov razen letne članarine za npr. EC pa itak ni.Jaz skoraj 90% plačil izveden preko fintech podjetja Revolut. Slovenski bančni račun imam samo še za pridobivanje plače ter trajnike.
Na dolgi rok bo tudi ukinitev SLO bančnega računa.
V sloveniji so stroški:
- naročnina mastercard
- provizija na SEPA plačila
- provizija dvigovanja na bankomatu tuje banke
- provizija na dvig na bankomatu v tujini
- slabši menjalni tečaj valut
- ni Google Pay/Apple Pay
Pa lahko takoj prišparaš 40 € na leto.
Z NLB-ja sem pobegnu že 15 let nazaj.NLB:
- MasterCard kartica: 23,00 €/leto
- SEPA plačila preko NLB klika: 0,40 EUR/nalog (4 naloge/mesec = 19,2 €/leto)
-------------------------
42,2 €/leto
NLB Pay je tako tako. Ni omogočeno plačevanje preko pametne ure. Še večji problem pa je, ko plačaš s telefonom na POS terminalu ti na vsake toliko časa izpiše: Vstavite kartico v POS terminal ...
Js pa ne pritrjujem. Na abanki je provizija na bankomatih + pri plačilu epoložnic. Torej je "grozno". Paketa, kjer bi plačeval 5,7 ali več€ na mesec pa nimam, ampak najcenejšega.Pritrjujem tratnjaku. Za dvig na katerikolih bankomatih v SLO in v EU ni provizije. Tudi v ex-Yu ni provizije, če grem na bankomat matične banke. Pri plačilu e-položnic ni provizije. Torej ni tako grozno.
Prednost Revoluta vidim v tem, da je 24/7. A je še kakšna druga prednost ?
Imaš bonbončke. Naprimer nakup kriptovalut brez provizije.Prednost Revoluta vidim v tem, da je 24/7. A je še kakšna druga prednost ?
Pri paketu Aktivni, ki me stane s popustom 7,5€ mesečno, je notri vključena MasterCard in sepa plačila, pa še marsikaj drugega. Pri NLB Pay me ne moti, kar ni na uri, ker je nimam, če imaš pa nekaj plačil zapovrstjo po manj kot 15€, pa res zahteva vtik kartice v POS terminal. To je enako kot pri brezstičnih karticah. Pa še to jim zamerim, da ne moreš dvigniti denarja na bankomatu. Postopek se izpelje normalno vse do izplačila, potem pa mrkne oz. izpiše, da postopka ne more izpeljati.NLB:
- MasterCard kartica: 23,00 €/leto
- SEPA plačila preko NLB klika: 0,40 EUR/nalog (4 naloge/mesec = 19,2 €/leto)
-------------------------
42,2 €/leto
NLB Pay je tako tako. Ni omogočeno plačevanje preko pametne ure. Še večji problem pa je, ko plačaš s telefonom na POS terminalu ti na vsake toliko časa izpiše: Vstavite kartico v POS terminal ...
Največji problem pri NLB Pay aplikacijah in podobnih je v posodabljanju aplikacije. Velika šansa je, da ko pride nova verzija Androida ti aplikacija ne bo delovala.