Google Pay

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.152
478
83
Zaradi varnosti si nastavi odklepanje z vzorcem ali... in ti bo delalo plačevanje takoj po odklepu zaslona. Normalno je, da je plačevanje zaščiteno z vzorcem, prstnim odtisom ali podobno. Sicer bi našel tvoj telefon in z njim poljubno plačeval :)

saj imam odklepanje z vzorcem, brez (vzorca, prsta, obraza...) mislim, da sploh ne moreš uporabljat.
Samsung ima nek nemuni smart lock, kjer bi lahko kao nstaviš, da ti ni potrenbo risat vzorec na izbranih lokacijah, da moraš vzorec risat vsakih 5, 10, 30min...
Nemnu zato, ker seveda ne deluje. Še vedno moram doma vlečt vzorec...

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Potem je verjetno to problem, ker s tem smart lockom ne odkleneš ključa s katerim je zaščiten virtualni PAN ampak samo preskočiš lock screen. To je drugače funkcionalnost androida, ne samo samsunga.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.152
478
83
Potem je verjetno to problem, ker s tem smart lockom ne odkleneš ključa s katerim je zaščiten virtualni PAN ampak samo preskočiš lock screen. To je drugače funkcionalnost androida, ne samo samsunga.
mah ta smart lock ni ravno smart. Še vedno se mi telefon zaklepa na trusted location in č eje povezan na katero izmed trusted bluetooth naprav.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Btw, na katerih urah - smart urah, ali pa zapestnicah deluje GPay? V evropi recimo. Tale MiBand 5 je nekaj obetal, pa sedaj ni nič iz tega. Garmini vem da imajo, konkurenca najbrž tudi, samo zdele ne bi ravno 700kovačev metal zaradi tega. Imam od Huami labs eno uro in je čisto fino, mi pa tale NFC kar manjka, to je pa res.

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Katero uro priporočate, da bi bila oblikovno dovršena kot npr. Huawei Watch GT 2, s tem, da je pogoj brezstično plačevanje, ter baterija minimum 5-6 dni.

Imel Huawei in mi je bomba, manjka mi le plačevanje z uro.

tobacco

Pripravnik
3. okt 2007
118
11
18
Katero uro priporočate, da bi bila oblikovno dovršena kot npr. Huawei Watch GT 2, s tem, da je pogoj brezstično plačevanje, ter baterija minimum 5-6 dni.

Imel Huawei in mi je bomba, manjka mi le plačevanje z uro.
Jaz imam Fossil gen 5. Podobna je Skagen. Ti dve imata naloženo g-pay aplokacijo. Problem je edino ker moraš met na telefonu vedno vklopljen VPN.
Nekaj časa sem se s tem ukvarjal, dela sicer ok. sedaj po parih mesecih pa se mi več ne da. Plačujem s tellefonom. Baterija pa zdrži max dva dni, če paziš :)

o

matej1990

Fizikalc
14. feb 2020
468
110
43
Google Pay je en velik joke. Verjetno tudi ko dobimo uradno podporo, ure ne bodo podprte. Res banalno.
Ima kdo info zakaj Google ločuje plačevanje s telefonom in uro?

• Všeč mi je
Reactions: tobacco

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.027
344
83
www.svetidej.com
Banalno je, da se Google Pay od aprila 2019 ni širil v nobeno državo. Še vedno manjka Portugalska, Nizozemska, Avstrija, ...

Plus tega je v EU vsaj 5 fintechov, ki bi radi ponujali Google Pay v vsaki EU državi.

kokica2000

Pripravnik
20. mar 2011
135
24
18
Banalno je, da se Google Pay od aprila 2019 ni širil v nobeno državo. Še vedno manjka Portugalska, Nizozemska, Avstrija, ...

Plus tega je v EU vsaj 5 fintechov, ki bi radi ponujali Google Pay v vsaki EU državi.
Prej kot slej bo Evropska komisija stopila Googlu na prste, ker diskriminatorno obravnava posamezne države EU.

matej1990

Fizikalc
14. feb 2020
468
110
43
Dvomim da je tukaj le Google krivec. Prej bi jaz prst usmeril na EU zaradi dopuščanja takšne bančne raznolikosti med državami. Premalo enotnosti.
Konec koncev je tudi Apple Pay prišel k nam pred relativno kratkim časom.

Vivid

Zelenc'
5. avg 2019
25
2
3
A ima kdo Google Pay na 2 telefonih? Isti Google account.

Sem mislil tako, da bi imel za vsak telefon svojo kartico, in potem na enemu telefonu določil eno za NFC plačila, na drugemu pa drugo. To ne dela.

Ali je mogoče zamišljeno tako, da se z ene same kartice [že same po sebi virtualne - Revolut] generirata 2 virtualni, vsaka za svoj telefon?

(Use case: imam en telefon za veliko večino uporabe in drugega za kolo/plažo/ipd ker je outdoor/ga ni toliko škoda/ni služben.)

Vivid

Zelenc'
5. avg 2019
25
2
3
Da, na obeh aparatih so v aplikaciji iste kartice, ker so se samodejno "prenesle". Le na uri sem moral ponovno ročno dodati kartico z vpisom podatkov s plačilne kartice.

In deluje plačevanje na obeh telefonih hkrati?
Malo me je zmedlo, ker mi je napisal nekaj v smislu da so bile kartice "prenesene na nov telefon", kar pa ni tisto kar hočem.
Na prvotnem telefonu na srečo še dela vse, bom poskusil ponovno namestit app na drugi telefon.

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
Jap, z obema telefonoma lahko plačujem, kar dejansko redko počnem. Nekako sem navajen na primarni telefon, ki služi tudi za plačila, kadar nimam na roki ure.

• Všeč mi je
Reactions: Vivid

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.027
344
83
www.svetidej.com
Curve je omogočil Google Pay v Sloveniji:

https://community.curve.app/t/weve-launched-google-pay/14683
Update 6.8.20: Google Pay is now enabled in Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, Greece, Hungary, Iceland, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Romania, Slovakia, Slovenia, Sweden, and United Kingdom.

Podobne teme