Google earth

bpangr

Pripravnik
7. jan 2013
57
0
6
Na karti sem si sestavil pot, ki bi jo opravil z avtom. Sedaj pa ne vem, kako naj jo prenesem v kml datoteko, da bi jo lahko shranil in kasneje naložil v GSM
uf-1.gif

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Ce imas GE6 ali visjo pol gres takole:
-zacrtas si pot
-na sidebaru (na levi strani zaslona) kliknes "Save route to My Places"
-ko jo shranis v my places jo potem lahko z desnim klikom shranis kot KML/kmz datoteko

LP

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
s katerim programom boš pa potem kml datoteko odprl na telefonu?

Sam naredim tako, da grem na pc-ju na google maps, kreiram novo mapo, naložim kml in potem na telefonu odprem aplikacijo zemljevidi/maps in poiščem ta moj novi zemljevid.

Imaš kaj za offline in s kakim bolj podrobnim zemljevidom?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
OruxMaps
http://www.oruxmaps.com/index_en.html

LP

Hvala!
Sem včeraj malo probal in zgleda uporabno.
1. Ali ga lahko prepričam, da offline zemljevide shrani na zunanjo kartico? (v meniju sam tega nisem našel)
2. Ko želim shranit online zemljevid na telefon, da bo deloval v offline načinu, mi vedno nekaj delov izpusti. To potem v praksi zgleda, da tistga dela ne morem tko zlo približat.
3. pa seveda neka navodila za butalce kako zemljevide kot so SL4922_ozf.map in 112200.ozfx3 spravim v ta program:)

Hvala!!

bpangr

Pripravnik
7. jan 2013
57
0
6
Sem se spet malo trudil okoli načrtovanja poti, pa mi ne rata. Qmi, ti si mi dal lepo slikco, ampak tako jaz shranim samo en cilj. Kakšni so koraki, če hočem narisat in shranit pot z x vmesnih ciljev (npr.: krožno potovanje do Pariza in nazaj?)

22. jul 2007
13.588
1.770
113
124
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Ali mogoce kdo ve za kaksno apk. katera prebere xml. file.
za zgoraj pa očitno ni rešitve?
ali obstaja kakšen converter, da spravi v kakšen prebavljiv format?

basista

Zelenc'
25. nov 2010
4
0
1
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
OruxMaps
http://www.oruxmaps.com/index_en.html

LP

Hvala!
Sem včeraj malo probal in zgleda uporabno.
1. Ali ga lahko prepričam, da offline zemljevide shrani na zunanjo kartico? (v meniju sam tega nisem našel)
2. Ko želim shranit online zemljevid na telefon, da bo deloval v offline načinu, mi vedno nekaj delov izpusti. To potem v praksi zgleda, da tistga dela ne morem tko zlo približat.
3. pa seveda neka navodila za butalce kako zemljevide kot so SL4922_ozf.map in 112200.ozfx3 spravim v ta program:)

Hvala!!

za 3. : http://androidcaching.com/?p=189

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Ne uporabljam zadeve tako da ti ne morem bolj pomagat. Sem 1x zasledil temo na MTB forumu in sem ti podal link.

Citat:
Uporabnik Tomix pravi: Takole gre:

Nekšno vrsto Android telefona dobiš za ugodne cekine na Bolhi, če ga že nimaš.
Naložiš zastonjski OruxMaps.
Izbereš WIFI ali mobilno omrežje.
Zaženeš Orux in izbereš MapOnline in med njimi OpenStreetMap Cyclemap.
Zoom-aš OUT in potem IN tolko cajta, da najdeš, kje je gora Fuji. Da ne drsaš po telefonu preveč časa, si lahko pomagaš z računalnikom in povezavo do online ORUX map. Natančno tukaj se nahaja . Tole moraš najdet na telefonu, na PC-ju delaš samo zaradi tega, da ti je lažje.
Ko imaš na telefonu prikazano območje trekinga, kolesarjenja, plavanja ... ki je glih malo večje, kot tisto, ki ga boš rabil, v zgornjem meniju izbereš ikono, z narisano zemljo.
Na traku, ki se pojavi, izbereš Map Creator.
Tapneš na ekran in označiš najprej eno ogljišče mape, ki jo boš download-al in nato diagonalno nasprotno.
Izbereš OK oz. zeleno kljukico.
Označi vse plasti (layers). 17 je najbolj specialka, 00 je najmanj. Sproti vidiš, da plasti od 00 do 10 ne zasedejo nič placa, pomagajo pa pri iskanju mape.
Daš mapi ime.
Označi "Don't stop downloading ..."
Klikni Download.

LP

Nazadnje urejeno:

kajvos

Pripravnik
10. sep 2009
146
1
18
Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj nadaljeval !
Začrtal sem si pot z vmesnimi postanki. Želel bi da vstavim svoje slike na teh vmesnih postankih z komentarji, Je to možno ? in kako ?
Potreboval bi za predstavitev potovanja.
LP

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Ja nekaj podobnega se da naredit z Geosetter-jem, kjer izberes fotke in sled ki jo zelis predstavit v GE in potem izvozis v KML datoteko

LP

kajvos

Pripravnik
10. sep 2009
146
1
18
Zelo dobra stvar, rad bi še povezal posamezne lokacije v traso! Je tudi to možno ?

Hvala !

LP

kajvos

Pripravnik
10. sep 2009
146
1
18
Lep pozdrav !

V tekstu imam napisane koordinate. Želel bi, da ob kliku na koordinate se požene google maps in pokaže lokacijo. V tekst sem skopiral pot do google maps in mi pokaže lokacijo, toda to ni to, želel bi , da v tekstu ostanejo napisane SAMO KOORDINATE !!! Ne celotna pot .
Prosim za pomoč !!