Google Chrome

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik J05 pravi:
FF mi stalno nagaja in je neverjetno počasen ampak brez stranske vrstice enostavno ne morem.

Sam sem zaradi tega dolgo odlašal s prehodom iz FF na Chrome, ampak sem potem nabavil 1920x1080 monitor in mi teh par pixlov, ki jih porabijo bookmarki na vrhu, ne pomeni takega problema. Bi pa še vedno z veseljem imel bookmarke ob strani, pa recimo v dveh stolpcih. Ne vem zakaj je Googlu to tak problem oz. da nihče ne naredi (ali ne more?) vtičnika za to. Sicer se da tab-e prestavit na levo, ampak to pa nebi imel.

Ni mi tudi jasno zakaj v Win 8 start vrstica ni po defaultu na levi ali desni, ne pa da še to po nepotrebnem zaseda vertikalni prostor.

J05

Pripravnik
24. mar 2008
57
0
6
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Kaj pa Comodo dragon tudi super zadeva.

Videti je lepo, vendar spet nisem našel stranske vrstice zaznamkov-torej je potem isti šit kot sam google chrome.
confused-1.gif

Res mi ni jasno, da za vse možne uporabne in neuporabne zadeve obstojajo neki dodatki in razširitve edino razširitev za stransko vrstico (sidebar) pa ne obstoja??????
confused-1.gif

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik J05 pravi:
Crome bi bil odličen, če bi lahko postavil zaznamke kamor jih želim(ob levi strani ali pa še raje ob desni).

Tudi mene je to na začetku motilo. Sedaj sem se tako navadil na zaznamke pod opravilno vrstico, da sploh ne pomislim stransko vrstico
smile-1.gif

J05

Pripravnik
24. mar 2008
57
0
6
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik J05 pravi:
FF mi stalno nagaja in je neverjetno počasen ampak brez stranske vrstice enostavno ne morem.

Sam sem zaradi tega dolgo odlašal s prehodom iz FF na Chrome, ampak sem potem nabavil 1920x1080 monitor in mi teh par pixlov, ki jih porabijo bookmarki na vrhu, ne pomeni takega problema. Bi pa še vedno z veseljem imel bookmarke ob strani, pa recimo v dveh stolpcih. Ne vem zakaj je Googlu to tak problem oz. da nihče ne naredi (ali ne more?) vtičnika za to. Sicer se da tab-e prestavit na levo, ampak to pa nebi imel.

Ni mi tudi jasno zakaj v Win 8 start vrstica ni po defaultu na levi ali desni, ne pa da še to po nepotrebnem zaseda vertikalni prostor.

Sam imam sedaj 24 inčni wide monitor in me sedaj vrstica zgoraj moti še toliko bolj.
Levo in desno je pa pol metra praznega prostora, vse bi pa nametali zgoraj in spodaj.

Enostavno ne razumem zakaj se večine stvari glede videza ne da enostavno prilagoditi svojim željam?
Možno je vse in res ne razumem zakaj so razvijalci tako butasti, da vsaj teh enostavnih stvari ne omogočijo???

Windowsovo vrstico kolikor vem lahko narediš tako, da se lahko samodejno skrije, vsaj v XPjih je tako.

Pri zaznamkih je pa mnogo večji problem v tem, da gre v stransko vrstico cca 50 zaznamkov(torej praktično vse strani, ki jih res vsak dan obiščem), v zgornjo vrstico pa še deset zaznamkov ne gre).
Pa tudi klikati mi je lažje ob strani kot pa zgoraj-najbolj bi mi pa ustrezalo ob desni strani.

Že par let čakam na razširitev, ki bo omogočila stransko vrstico(na levi ali desni strani) pa zgleda, da bom prej dočakal čisto vse druge neumnosti.

Ni mi pa tudi jasno zakaj je FF tako neverjetno počasen in še požrešen.
Tudi na novo naložen mi ne dela skoraj nič boljše, chrome mi pa dela kot bi prišel iz 1mega linije na 20 mega-ne omogoča pa par tako lepih in uporabnih stvari kot je stranska vrstica in odprti zavihki pod naslovno vrstico in ne čisto na vrhu-super bi bilo, da bi tudi zavihki se lahko prikazovali na levi ali desni strani in ne le zgoraj...

J05

Pripravnik
24. mar 2008
57
0
6
Citat:
Uporabnik Qmi pravi:
Citat:
Uporabnik J05 pravi:
Crome bi bil odličen, če bi lahko postavil zaznamke kamor jih želim(ob levi strani ali pa še raje ob desni).

Tudi mene je to na začetku motilo. Sedaj sem se tako navadil na zaznamke pod opravilno vrstico, da sploh ne pomislim stransko vrstico
smile-1.gif

Ker jo ne uporabljaš veliko.
Jaz pa imam več tisoč zaznamkov, imam jih urejene tudi po mapah in potem nove dodajam samo z metanjem v ustrezne mape, kar zgornja vrstica sploh ne omogoča, ker ne zmore prikazati 50 imen.....

Evo moti me tudi to, da so gumbi za naprej in nazaj ter osveži stran na levi in ne na desni strani kot sem jih navajen in mi je bolj pri roki.

Coolnovo je pa videti fantastičen in s stransko vrstico a se mi je žal že trikrat razsul????

Očitno bom moral še par let uničevati živce s pooooočasnim FF.

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Emmm, vrstico zaznamkov uporabljam nonstop
smirk-1.gif

Res je, da nimam 1000 zaznamkov, jih imam pa več kot 100. In se jih tudi da lepo razporediti po mapah in podmapah
wink-1.gif

J05

Pripravnik
24. mar 2008
57
0
6
Pri mapah in podmapah je problem v tem, da je sta že potrebna dva ali pa še več klikov.

Pri stranski vrstici imaš pa 50 zaznamkov na voljo takoj s samo enim klikom.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Za Chrome obstoja stranska vrstica zaznamkov razširitev Benzo Bookmarks.

Lahko jo imate na levi ali desni strani zaslona.

Kar se tiče stranske vrstice zaznamkov je to zaenkrat še najboljša rešitev, če pomanjšate velikost (ctrl -)se vidi ob strani čez 70 zaznamkov.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Vprašanje. Uporabljam izključno Google Chrome brskalnik. Imam vključeno sinhronizacijo in obkljukane vse opcije le te, torej tudi gesla. Po 3 letih moram na novo naložit winse in me zanima ali bodo po sveži inštalaciji, ko se bom vpisal v google acc, ostala tudi vsa gesla, ki jih uporabljam za različne strani in teh ni malo. Torej, ko bom odprl določeno stran, ki bo zahtevala up ime in geslo, bo to že predlagano? Če ne bo, sem v "riti"
grin1.gif

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
prosim za pomoč.

Kako nastaviti Chrome, da uporabljam isti account na dveh računalnikih, z različnimi zaznamki? Na domačem računalniku bi imel rad svoje zaznamke, na službenem pa svoje.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Če imaš vklopljeno sinhronizacijo bookmarkov, potem to ni možno. Ker nekajo ljudje želijo imeti na vseh računalnikih enake bookmarke, gesla ipd.
Zakaj pa si v bookmarkih ne narediš dve mapi, eno za službo in eno za privat?

Ali pa se preprosto v službi odjavi iz Chroma in ga uporabljaj kot neprijavljen uporabnik.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ne bo držalo. Da se urediti, sem ravno prejšnji teden eni babnci na šihtu nastavil. Greš v nastavitve/dodatne nastavitve sinhronizacije/izberite kaj želite sinhronizirati in odstraniš kljukico pri "zaznamki". In potem pač na vsakem računalniku nastaviš po svoje, ostale zadeve veza na google account (gesla, histoy, auto complete, mail, drive itd..) pa imaš enako.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
To vem, ampak moja trditev se izrecno nanaša na to, da je na obeh računalnikih vklopljena sinhronizacija bookmarkov - takrat to res ni možno. V kolikor pa to izklopiš ali pa se logoutaš pa je seveda možno - ampak potem se ti zaznamki ne shranjujejo v oblak.

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Hvala obema, sem izključil sinhronizacijo bookmarkov in je sedaj ok.

Sem imel pa štorijo, ker na začetku nisem vedel, da je sinhronizacija vključena in sem na domačem računalniku brisal službene bookmarkse... Rešitev preimenovanje bookmarks.bak v bookmarks ni pomagala, ker sem vmes pač chrome zaprl. Me je rešilo to, da sem na službenem računalniku vrnil bookmarkse na prejšnjo različico...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Vprašanje. Uporabljam izključno Google Chrome brskalnik. Imam vključeno sinhronizacijo in obkljukane vse opcije le te, torej tudi gesla. Po 3 letih moram na novo naložit winse in me zanima ali bodo po sveži inštalaciji, ko se bom vpisal v google acc, ostala tudi vsa gesla, ki jih uporabljam za različne strani in teh ni malo. Torej, ko bom odprl določeno stran, ki bo zahtevala up ime in geslo, bo to že predlagano? Če ne bo, sem v "riti"
grin1.gif

testiraj tako, da v windowsih kreiraš novga uporabnika in se tam vpiši v chrome. pa boš najbolj sgiuren kaj vse se ti synca.