Ce jih koristis, ni vec nadura. Kaj ni jasno?Kako je z nadurami?
Je to potrebno plačati po zakonu 20 max mesečno ali ni potrebno? Večina jih potem ure pokoristi, kar je totalna naumnost. Nadura ni navadna ura + delaš za denar.
Ce jih koristis, ni vec nadura. Kaj ni jasno?Kako je z nadurami?
Je to potrebno plačati po zakonu 20 max mesečno ali ni potrebno? Večina jih potem ure pokoristi, kar je totalna naumnost. Nadura ni navadna ura + delaš za denar.
Težava je, da si ti oddelal naduro, plačan pa dobiš dopust (navadno uro).Ce jih koristis, ni vec nadura. Kaj ni jasno?
To pišeš za Ljubljano ali na splošno?
Je isto še zdaj...Za ljubljano.....5-10let nazaj
Mal posplošuješ....
Lek 1500netto dobi tehnik na liniji z parletnim stažem in napredovanji (pa še to mislim da je prej 1300-1400netto)
Procesničarji na liniji so na 950-1050netto....
Drži, imam plačilno od "kolega". Neto brez dodatkov
Zavedel me je regres ki je bil lani 1950, 3 steber pa dobijo 1050
V tem primeru je prav, da ga naj***. Se strinjam, da bi morali biti postopki enostavni. Ampak osebno poznam nekaj primerov, kjer zadeve niso peljali po pravilih, čeprav so bili na to opozorjeni. In za takšne je prav, da se jih udari po prstih.Pravni postopki bi morali biti preprosti. PIKA.
Glede odpuščanja so se poenostavili, marsikateri delodajalec pa bi se rad izognil temu, da bo pri tem delavcu izplačal odpravnino. In zato "poskuša" s krivdnimi razlogi. Sploh, če sta bila pred tem v "vojni". To pa ne gre kar tako skozi.
Vprašanje sicer, kaka je logična osnova, da mi delodajalec mora dati odpravnino, če me želi odpustiti. Da lažje preživim? Za socialo bi naj skrbela država, zato plačujemo davke, mar ne? Zaradi preteklih zaslug? Torej je priznal, da me je plačeval premalo in se je na "mojem kontu" nabralo dovolj za odpravnino?
Verjetno pa je logika pri nas sedaj enaka kot v ostalih državah okrog.
ne, ker delodajalca ni posililKaj si ti ja nor. A če nekoga posili je dovolj dober razlog za odpustitev iz krivdnih razlogov?