Golf NI najboljši avto nižjega srednjega razreda.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Pri Golfu je ocena za "motor in PODVOZJE" malo slabša od Leona. Kakor se spomnim iz ostalih primerjalnih testov, naj bi bi imel Leon dejansko malo bolje nastavljeno podvozje. Lahko pa na zadevo vpliva že tako banalna zadeva kot so gume (ki se jih da konec koncev tudi zamenjati).
Podvozje je seveda pri Seatu nastavljeno bolj ''športno'', kar pomeni da ima raje ovinke, zato pa kakšno luknjo malo bolj začuti. Ampak jaz nisem komentiral podvozja, temveč točno tole:
Volkswagen Golf Variant: v tesnem boju je prvaka razreda odneslo na sedmo mesto zaradi porabe, glasnosti motorja, na žalost pa je tudi najdražji med konkurenti. Po drugi strani je prejel pohvale na račun vodljivosti in udobja vožnje ter družinske uporabnosti potniškega in prtljažnega prostora.
Ok, verjamem da Golf žre deci ali dva več zaradi slabše aerodinamike, ampak to ni toliko, da je zato Golf krš, Leon pa oh in sploh. Glasnost motorja: sem precej prepričan, da ima Leon slabšo izolacijo in posledično je glasnejši. In še enkrat. gre se za IDENTIČEN motor, kjer NI razlik.
To recimo meni kompromitira cel test. Žal.
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Pri avtu visjega razreda to sploh ni potrebno, ker je vsega dovolj.
grin1.gif
Ob tej izjavi je le ena možnost: da nimaš žene. Ker pravi pregovor je: kolikor placa imaš, ga vedno zmanjka.
grin1.gif

Saj ni napisano da bi bil motor slabši kot pri Leonu. Golfa (in leona) je GLEDE NA OSTALE potegnil dol motor in poraba, golfa pa še višja cena. Saj za Leona tudi piše da jih je v bistvu presentilo, saj ni v ničemer istopal, a skupek vseh ocen je pač tak. Če bi bil Golf toliko kot Leon, bi gladko zmagal.

Še enkrat: poglejte graf, kjer so vsi rezultati skupaj: Golf in Leon imata praktično enako oceno za motor in lego, Golf ima poleg tega zelo visoko oceno za subjektivno oceno in uporabnost, a si predvsem z ceno potem vse to uniči.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Test je malo "za nalašč" narejen v smeri prizemljitve Škode in VWja. Vsaka kišta ima pluse in minuse, in "stari" golf 7 in Škoda Octavia sta ravno toliko slabša od "frišne konkurence, da bosta lahko v facelift izvedbi naslednjih mesecev popravili v tem testu izpostavljene minuse. Octavia z super lepimi sprednjimi lučmi (novinarji ji v sedanji verziji očitajo bledo zunanjost), Golf pa bo v novi izvedenki prepričal z do 15% nižjo porabo, mirnejšim tekom motorja ter uporabo boljši materialov v notranjosti. Ker bo cenovno ostal v istih okvirih, bo ob prej naštetemu dejansko ponujal največ za svoj denar.
grims-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Kot 90% ostalih sem graf le preletel in nisem šel preverjat pravilnosti udarnih povzetkov posameznega vozila. Preberi točno, kaj piše v tistem stavku in sicer, da je Golf zanič zaradi glasnosti in varčnosti, dodatno pa še visoke cene
wink-1.gif
. Če pa povzetka niso sposobni spravit skupaj ustrezno, potem res nimam več kaj ostalega bolj podrobno gledat in preverjat, kjer bo nova napaka.
V članku je očitno ogromno presenečenj
wink-1.gif
.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Še ena cvetka:

Porabe:

Tovarniška:

Leon: 4,7/3,8/4,1
Octavia: 4,4/3,4/4,8
Golf: 4,6/3,4/3,8

Izmerjena:

Leon: 5,67
Octavia: 5,77
Golf: 5,98

Razumem da avti ne porabijo enako (zaradi oblike), ni mi pa jasno zakaj je pri golfu navedena daleš najmanjša tovarniška poraba, v praksi porabi pa največ (in to JE bil eden od faktorjev pri oceni - razlika med tovarniško obljubljeno in izmerjeno porabo).

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Naj ti povem kot alter bolnik.
Yebe se meni za karavane, ki imajo nakladalni rob, ki imajo prtljažnika za vzorec, ki so lepi karavani ( laguna, Alfa...), še najbolj me pa moti, ko slotroci z malimi premiki v stolčkih brcajo v voznikov zic.
In preden počiš od zavisti ali kake podobne slovenske folklore naj ti povem, da je tudi fabia kombi kar zanimiva in 207 sw, vendar si kdaj tak avto videl od znotraj al uporabljal? Karavan ja, družinski tut, vozi se pa lahko sam mama po fasngo.

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kaj ti ni jasno? Saj ne uživa, saj bedira, ker je kupil te gare. Zbadam ga že dolgo ne sem mu veliko pomagal, da se je odpravilo nekaj kritičnih napak in mu je zelo zelo žal, da je kupil avto mimo mene.

Na alterju sta pa vidva s cizyjem take vag sralice. Določenih problemov pri VAG ni, samo bluzijo v največjih NEMŠKIH avtomoto revijah. Ko pa že je problem pa cizy napiše 1/5 cene za popravilo češ to je kot potrošni material, veriga na TSI je 300 eur za zamenjat ipd. zavajanje ljudi na tem forumu in ohranjanje fame o zanesljivosti, ki je že dolgo ni več.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Fantje..ne se zajebavat!

Golf JE najboljši avto v tem razredu! Pika. Da se mi vsi pofočkate v temi in to napišete jasno in glasno. Drugače zaklenem temo!

10.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ohoho še manjka delov, in to dobro veš kateri stane toliko kot tale komplet storitev.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Na alterju sta pa vidva s cizyjem take vag sralice. Določenih problemov pri VAG ni, samo bluzijo v največjih NEMŠKIH avtomoto revijah. Ko pa že je problem pa cizy napiše 1/5 cene za popravilo češ to je kot potrošni material, veriga na TSI je 300 eur za zamenjat ipd. zavajanje ljudi na tem forumu in ohranjanje fame o zanesljivosti, ki je že dolgo ni več.
Me veseli, da človeka pustiš na miru.
Drugače ti pa spet postavljam ogledalo
evil.gif
: sralci namreč bluzijo in ker ti nisi sralec (ali pač?) mi prosim polinkaj, kje sem trdil, da določenih težav pri VAG-u ni in da je popravilo zastonj. Ker baje serjem, ti to ne bo težko najti.
Kaj imaš s cizyem se z njim pomeni, ne pa mene mešat noter.

Pa še to, ker si tak stručko: povej mi koliko stane menjava verige na 1.2TSI motorju 105 KM recimo letnik 2010 na POOBLAŠČENEM servisu. Me zanima, če boš uganil.
grims-1.gif
Bing, bing, uživaj...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ne sekiraj se, realnost je bolj taka:

ups
grin1.gif

Sodelavec pa zadnje čase dobiva rentanega tourana 1.6 tdi. Ne more se nehati pritoževati. Pa zanimivo, je bolj fan italijanskih znamk in ne mara japoncev.
grin1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.526
1.129
113
ksz

Zdaj je bil na Kanalu A ta prispevek v Volanu, ja kaj naj rečem, zmagal je najboljši.
nahrung002.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Da je bil Leon fr s strešnim oknom in led lučmi bi zmagal že pred testom 😈

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Pri Golfu itak zavajajo, saj je v testu napisan "ljudski" Golf Comfortline (20k eur), na slikah pa je skoraj 4 jurje dražja verzija R-line.

Pa saj jih razumem. Navaden golf je že ob prihodi zgledal zastarel, zdaj pa še toliko bolj.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
1700 je razlike. Pa tole je v osnovi res Comfortline, le da ima dodatno še zunanji R-line paket (plus kup ostalih stvari), kompleten R-line je možno naročiti samo pri Highline izvedenki.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Po moje da je tudi noter R-line. Poglej sedeže. Stvar je samo v tem da bi cena preveč sekala ven in so vzeli ceno od modela Comfortline, kar pa ni ravno pošteno, saj gre skoraj za dva različna avta.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ni notranji R-line, opcijska športna sedeža sta kot dodatna oprema vključena v tem akcijskem "40 let" paketu, ampak ta sta daleč od R-line alcantara sedežev. Tole spodaj je kompleten R-line.Ceno pa res nevem kje so dobili, ker se niti s Comfortline ceno po ceniku ne ujema.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ni notranji R-line, opcijska športna sedeža sta kot dodatna oprema vključena v tem akcijskem "40 let" paketu, ampak ta sta daleč od R-line alcantara sedežev. Tole spodaj je kompleten R-line.Ceno pa res nevem kje so dobili, ker se niti s Comfortline ceno po ceniku ne ujema.

shocked-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
So preimenovali pakete, prej je bil 40 let, sedaj pa je R-line Edition, kar pa ni enako "pravemu" R-line, kateri v notranjosti izgleda tako kot tisti zgoraj na moji sliki. Saj če pogledaš pod serijsko opremo za tale "Edition" lepo piše "Paket R-Line Exterieur". So malo nerodno poimenovali ta akcijski paket pri uvozniku.