Golf NI najboljši avto nižjega srednjega razreda.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:

Pa nepovezano vprašanje, ker me osebno zanima: dvojno dno pri tanovi astri imaš ali ne? ker sem nekaj slišal, da ga nima več...

Sam sem si ga naredil. Namreč pod dnom je kakega 8-10cm prostora, zato sem sam kupil tepih, pa izrezal in položil. Tudi sam to grajam, ker bi to komot lahko bilo tovarniško in predvsem bolj elegantno narejeno. Tako zdaj če želim povečat prostor še kakih 80 litrov, potem snamem desko in jo pustim doma. Je pa res da potem dno ni popolnoma ravno, ker vseeno se pozna valovitost zaradi karoserije in rezervne gume, ampak owerall, je tako da se da fino zložit kovčke in kramo za na morje.

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
no potem le ni takšne razlike med astro j in k
wink-1.gif

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Glavno, da je Megane pred Golfom.....

No to bodo srečni tisti, ki vozijo to božično jelko. Sva ga z ženo videla na avtocesti (ona res ne loči znamk avtomobilov), pa pravi;" a je to od Božička avto?"

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ja, množični kupci so res merilo, kaj je dobro. Mcdonalds je zagotovo boljši in bolj zdrav, ker je izredno obiskan.
confused-1.gif

Moj oče je želel visoko sedeti in imeti veliko opreme. Kupil je Tiguana, ker VW je pa itak fajn sej jih ma polno ali si jih pa vsaj želi. Je izredno trmast, zdaj če ga vprašaš bo pa bolj tiho, še kako leto te kripe bo pa obžaloval nakup. Raje se peljem na lastne stroške kot pa da vzamem službenega Golf+ 1.6 TDI, kako je to bil kdaj pozitivno ocenjen avto me bi prav zanimalo. Lahko SJTV enkrat počastim z burgerjem in kraft pirom, da mi na enem VAGu to pojasni.
grin1.gif

Moj tast... vag do smrti, ker je to vozil že fotr. V stare Audije je zmetal že toliko denarja za popravila, da bi lahko kupil kakšno manjšo hišo. Nič pogledat kaj drugega... štokholm sindrom. Tretji primerek je v Sharana za popravila vrgel več kot je nov clio pa si upam stavit nekaj 100€ da bo naslednji avto VW.

Jaz sem imel pozitivne izkušnje s fordom, pa imam skoraj vsak avto drugo znamko, pri vsaki pa najdem za A4 list "napak" večjih ali manjših, tudi za npr. BMW, samo ta tako prepriča s kako lastnostjo, da se napaka pozabi. Ko bi sterilni VAG imel vsaj ceno izredno konkurenčno, zanesljivost je pa tako ali tako preteklost.

Ma to je vse zelo relativno,velikokrat pa je odvisno tudi od sreče,težko rečem kaj drugega...
Primeri iz prakse:
Fotr imel Golfa enko,dvojko in trojko....NIČ problemov!
Potem je kupil novega,štirko 1,9 TDI 115 KM...problemov na tone,raje ne naštevam kaj vse je na tistem avtu crknilo...čisto razočaran nad Golfi je potem kupil Kio Ceed,ki mu po 8 letih dela brez enega samega problema!
(btw:Kolega ima Tourana 2.0 TDI l.2008 z več kot 250k km...nobenih problemov,samo redni servisi! )

Evo,zdaj naj bo pa človek pameten...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Saj sem ravno to napisal. Bili so zelo zanesljivi, zdaj so pa daleč od tega. Še 1.9 TDI Alhambra od kolega se veliko bolje obnese pri veliko več kilometrih, ima nižjo porabo ipd.

Golf je bil pa drugače 4 najslabši meni kar se samega avta tiče, potem so bili pa motorji ipd. Vseveda je***, ker je v RX8 blo treba dolivat malo mineralca, pol je pa to karnaenkrat za TDI fahrerje postalo normalno.
bonk.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Za moje pojme so pasat, mondeota, oktavia/superb, avensis... družinski karavan. Lohk daš kaj v kufer in štirje akamot sedijo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Vsaj ima svoje pojme. Nekaterim družinam je pojem družinskega avta samo Dacia. Pa menda veš kaj ti s tem mislim povedat.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Družinski avto za mene je, da ženo in dva otroka nekam peljem in da imam plac v kuferramu za njihove " nujne" stvari.
Al pa sem sam alergičen, ker je povsod, res povsod razen v solati, golf omenjen. Sam v solati je lahko preveč olja, ki bi ga golf rabil.....Eh, sovražim VAG grupo in pika

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
seveda, ker v karavanih tega razreda ne moreš 2 otrok pa žene nekam odpelat

važno, da lahko v octaviji, ki je v isti klasi kot vsi ostali, kajne

alter bolnik?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.526
1.129
113
Itak, da Golf ni najboljši, če je pa Seat
nahrung002.gif

Kaj vam ni jasn? Počasi bom kupil najgršega kar jih obstaja. Njegov problem je samo eden. Dela.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
saj ni nič hudega, če ti je škoda všeč. ti nihče ne zameri.

(in pomilovalno potreplja po ramenu)

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
zdej jest ne vem a ste vi bral to vsaj z enim učam al sam pač morte neko kvoto gluposti na dan spisat?
a ti vidš to?
https://www.avtomobilizem.com/...riteriji-bt.pdf
zdej mi pa povej kako lahko subjektivno napišeš mere, litre, cene, porabo, asistenčne sisteme in stroške? kukr vidm je subjektivno 15% vseh točk. no pa sej...slovencli
grims-1.gif

Take teste grejo sam brezveznezi brat, pa mert kufer z metrom.....
hysterical-1.gif

Pri avtu visjega razreda to sploh ni potrebno, ker je vsega dovolj.
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ja, množični kupci so res merilo, kaj je dobro. Mcdonalds je zagotovo boljši in bolj zdrav, ker je izredno obiskan.
confused-1.gif

Moj oče je želel visoko sedeti in imeti veliko opreme. Kupil je Tiguana, ker VW je pa itak fajn sej jih ma polno ali si jih pa vsaj želi. Je izredno trmast, zdaj če ga vprašaš bo pa bolj tiho, še kako leto te kripe bo pa obžaloval nakup. Raje se peljem na lastne stroške kot pa da vzamem službenega Golf+ 1.6 TDI, kako je to bil kdaj pozitivno ocenjen avto me bi prav zanimalo. Lahko SJTV enkrat počastim z burgerjem in kraft pirom, da mi na enem VAGu to pojasni.
grin1.gif

Moj tast... vag do smrti, ker je to vozil že fotr. V stare Audije je zmetal že toliko denarja za popravila, da bi lahko kupil kakšno manjšo hišo. Nič pogledat kaj drugega... štokholm sindrom. Tretji primerek je v Sharana za popravila vrgel več kot je nov clio pa si upam stavit nekaj 100€ da bo naslednji avto VW.

Jaz sem imel pozitivne izkušnje s fordom, pa imam skoraj vsak avto drugo znamko, pri vsaki pa najdem za A4 list "napak" večjih ali manjših, tudi za npr. BMW, samo ta tako prepriča s kako lastnostjo, da se napaka pozabi. Ko bi sterilni VAG imel vsaj ceno izredno konkurenčno, zanesljivost je pa tako ali tako preteklost.
Sedaj ti bom ogledalo nastavit.
Torej ti Malecky - car lahko imaš avto, ki ima probleme in mu ''odpustiš'', drugi pa tega ''luksuza'' ne smejo imeti.
In tvojega očeta popolnoma razumem, da je raje tiho, če mu stalno pamet soliš, hkrati pa ti svojim avtom ''odpustiš'' napake, ker te pa TAKOOOOOOOOOOOOOOOOOOO prepričajo z nečim. Si morda pomislil, da tvojega očeta tista gara od Tiguana tudi prepriča z nečim? Pa tudi, če bo zato zagonil 5x več denarja kot do sedaj. Morda imajo pa na VW servisu kakšno fajno sprejemnico, pa si tam oči odpočije, pa pameti mu tudi zagotovo ne soli.
evil.gif

PS: Moral sem...
PS2: Še en brezplačen nasvet: pusti človeka pri miru, če uživa v nečem in ga ne tlači v drek in slabo voljo. Če misliš, da je narobe, mu normalno povej svoj predlog, če te ne posluša, mu ga nehaj vsiljevati in naj uživa v svojem. Že ve zakaj. Verjetno mu ti ne častiš servisov...

Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Pri Golfu je ocena za "motor in PODVOZJE" malo slabša od Leona. Kakor se spomnim iz ostalih primerjalnih testov, naj bi bi imel Leon dejansko malo bolje nastavljeno podvozje. Lahko pa na zadevo vpliva že tako banalna zadeva kot so gume (ki se jih da konec koncev tudi zamenjati).
Podvozje je seveda pri Seatu nastavljeno bolj ''športno'', kar pomeni da ima raje ovinke, zato pa kakšno luknjo malo bolj začuti. Ampak jaz nisem komentiral podvozja, temveč točno tole:
Volkswagen Golf Variant: v tesnem boju je prvaka razreda odneslo na sedmo mesto zaradi porabe, glasnosti motorja, na žalost pa je tudi najdražji med konkurenti. Po drugi strani je prejel pohvale na račun vodljivosti in udobja vožnje ter družinske uporabnosti potniškega in prtljažnega prostora.
Ok, verjamem da Golf žre deci ali dva več zaradi slabše aerodinamike, ampak to ni toliko, da je zato Golf krš, Leon pa oh in sploh. Glasnost motorja: sem precej prepričan, da ima Leon slabšo izolacijo in posledično je glasnejši. In še enkrat. gre se za IDENTIČEN motor, kjer NI razlik.
To recimo meni kompromitira cel test. Žal.
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Pri avtu visjega razreda to sploh ni potrebno, ker je vsega dovolj.
grin1.gif
Ob tej izjavi je le ena možnost: da nimaš žene. Ker pravi pregovor je: kolikor placa imaš, ga vedno zmanjka.
grin1.gif