Golf NI najboljši avto nižjega srednjega razreda.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.579
9.810
113
40
MB
ksz

samo je pa zanimivo, do kere mere ste nekateri obremenjeni s tem ljudskim vozilom, da grete izpostavljat test v katerem je vseeno VAG avto zmagal
grin1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Ha .. moja opelica je med prvimi tremi, ki so si precej tesno skupaj po točkovanju. Je pa res da bi lahko novi prihajajoči fejsliftani Golf še precej bolje odrezal, sploh na področju infotejmenta, in drugih elektronskih pripomočkov, ki so mu jih z fejsliftom dodali. Edino gospodarnost bi ga lahko malo oddaljila, ker dvoim da bodo vsi ti bombončki poceni.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
bodimo pošteni, ta test je neumnost

ker sem prepričan, da ni niti enega področja, kjer bi bil leon boljši od golfa, razen subjektivnega mogoče, ker je pač za večino res lepši

golfov motor je glasen in požrešen, leonov pa ni. japajade.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
golfov motor je glasen in požrešen, leonov pa ni. japajade.
Na Alterju/netu si: tukaj nalepka (beri druga značka
grims-1.gif

Itak je pa tole trenutno situacija, se le vidi, da so VAG modeli stari že 4 leta, nekateri konkurenti pa praktično novi. Zna biti drugo leto že drugače, bodo prvi trije iz VAG-a.
grin1.gif

Drugače se pa vidi, kaj si precej Slovencev želi. V zadnjem času je kar nekaj ''novih'' rabljenih Golfov 7 na cesti (pač potek 3-4 letnega lizinga v tujini). Raje rabljenega Golfa, kot pa novega (vstavi po želji) ...
grin1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Glede komentraja pri Golfu pa je je res strel v koleno. Tako v vseh VAG tekmecih je poplnoma enak motor in potem si upajo napisat tak stavek. Pa tudi lepota Leona vs Golf bi tudi lahko komentriali, sploh če se vsedeš in pred seboj pogledaš armaturke.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
sploh če se vsedeš in pred seboj pogledaš armaturke.

igzekli.

bi rekel, da so testirali slepci, pa so toyoto pravilno postavili tam kamor paše

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Realno gledano je Leon bistveno bolj estetski od zunaj, znotraj je pa proti Golf-u v zelo podrejenem položaju. Tako po dizajnu, kot kvaliteti materialov.
SIcer pa upam, da vsi, ki kupujejo nov avto, ne kupujejo po takšnem testu, temveč se sami zapeljejo s potencialnimi avtomobili in jim bodo potem zelo hitro jasne določene zadeve. Tudi to, zakaj ima nekdo raje 4 leta starega Golf-a kot pa kakšnega drugega novega.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja, množični kupci so res merilo, kaj je dobro. Mcdonalds je zagotovo boljši in bolj zdrav, ker je izredno obiskan.
confused-1.gif

Moj oče je želel visoko sedeti in imeti veliko opreme. Kupil je Tiguana, ker VW je pa itak fajn sej jih ma polno ali si jih pa vsaj želi. Je izredno trmast, zdaj če ga vprašaš bo pa bolj tiho, še kako leto te kripe bo pa obžaloval nakup. Raje se peljem na lastne stroške kot pa da vzamem službenega Golf+ 1.6 TDI, kako je to bil kdaj pozitivno ocenjen avto me bi prav zanimalo. Lahko SJTV enkrat počastim z burgerjem in kraft pirom, da mi na enem VAGu to pojasni.
grin1.gif

Moj tast... vag do smrti, ker je to vozil že fotr. V stare Audije je zmetal že toliko denarja za popravila, da bi lahko kupil kakšno manjšo hišo. Nič pogledat kaj drugega... štokholm sindrom. Tretji primerek je v Sharana za popravila vrgel več kot je nov clio pa si upam stavit nekaj 100€ da bo naslednji avto VW.

Jaz sem imel pozitivne izkušnje s fordom, pa imam skoraj vsak avto drugo znamko, pri vsaki pa najdem za A4 list "napak" večjih ali manjših, tudi za npr. BMW, samo ta tako prepriča s kako lastnostjo, da se napaka pozabi. Ko bi sterilni VAG imel vsaj ceno izredno konkurenčno, zanesljivost je pa tako ali tako preteklost.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Pri Golfu je ocena za "motor in PODVOZJE" malo slabša od Leona. Kakor se spomnim iz ostalih primerjalnih testov, naj bi bi imel Leon dejansko malo bolje nastavljeno podvozje. Lahko pa na zadevo vpliva že tako banalna zadeva kot so gume (ki se jih da konec koncev tudi zamenjati).

Sicer pa, če se pogleda diagram kje in kako so dobivali točke, se lepo vidi da so trije avti naprej, pač Megane in Astra ki sta nova in Leon, ki nudi podobno kot Golf, a za dva jurja manj. Ostali so potem kar skupaj, s tem da Golf dobi zelo veliko za uporabnost, izgubi pa pri financah. Sem pa prepričan da bi se škoda glede tega odrezala precej bolj če bi upoštevali prihranek pri "1%" financiranju.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
To pa je kr neki,oni so kar dali oceno in brez da bi karkoli dokazali z številkami ali dejstvi !

Ta test je totalen šit !

Ja golf bi moral bit zadnji !!

Prvo je poraba in stroški uporabe in pokvarljivosti,če ima nekdo mal več cm je pa neomembna zadeva.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Konec koncev je test itak cel subjektiven. Da se pa folk sekira, katero mesto katera znamka zavzame.....pa to je pomembno samo nekomu, ki nima pojma kaj si zeli v svetu avtomobilizma.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
zdej jest ne vem a ste vi bral to vsaj z enim učam al sam pač morte neko kvoto gluposti na dan spisat?
a ti vidš to?
https://www.avtomobilizem.com/...riteriji-bt.pdf
zdej mi pa povej kako lahko subjektivno napišeš mere, litre, cene, porabo, asistenčne sisteme in stroške? kukr vidm je subjektivno 15% vseh točk. no pa sej...slovencli
grims-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Leon recimo zame odpade kot prvi, ker je eden redkih avtov v razredu, kjer si sedeža ne morem nastaviti tako, da mi desno koleno ne bi tiščalo v armaturo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
očitno so čisto vse točke subjektivne in čez palec, če ima leon za "motor in porabo" 30% več točk kot golf z enakim motorjem

ravno tako je zanimiva ugotovitev, da ima astra najbolj uporaben prtljažnik, v nekem drugem testu v avtomobilnosti na rtvslo so pa ugotovili, da ima prtljažnik do centimetra enak kot predhodna astra in da je na tem področju torej malo bolj šibka
wink-1.gif

sicer ne vem kdo ima prav v tem primeru, je pa jasno, da je novinarje od "novinarjev" težko ločit

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Herman, potem je tisti drugi avtomobilistični test napačen, namreč nova Astra ima 40 litrov večji prtljažnik os Astre J. Ok ni dosti, ampak je dovolj da se ubregnem na tvoj komentar.

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Dejstvo je tudi, da uradne meritve postajajo čedalje bolj kreativne

Npr. škoda fabija ima po podatkih praktično enako velik prtljažnik, pa te vabim, da svojo astro parkiraš zraven in premeriš.

Pa nepovezano vprašanje, ker me osebno zanima: dvojno dno pri tanovi astri imaš ali ne? ker sem nekaj slišal, da ga nima več...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.743
5.902
113
Mere pa so nekako to

Astra J Astra K

Laderaumlänge min/max 1.069/1.835 mm 1.065/1.872 mm
Laderaumhöhe ü. Hinterachse 721 mm 822 mm

Nazadnje urejeno: