Gobar pohodil medveda

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ne. zato, da se sploh strelja. če bi bilo manj divjadi, bi bilo manj odstrela. in kdo bi se potem dologčasil v nedeljo dopoldne?

pa kako ti misliš premalo??? 35k je odstrela, to je 95 živali na dan!!! na 1 dan!! recimo da jih četrtino pospravijo avti.... se vedno jih veliko ostane.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.132
4.112
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Poglej, moja babica je pred drugo svetovno vojno živela na kmetiji ene 20 metrov od gozda. Nikoli ni videla srne, niti ko je hodila v gozd. Leto 2000. Moja babica živi 300 metrov proč od te kmetije in 320 metrov stran od istega gozda. Srne so reden gost na njenem vrtu, včasih tudi po več hkrati...

Tvoja babica je v rosni mladih letih letala za dedci in ni razmišljala o tem kaj raste na njivi in kaj je v bližini hiše. Pač najstniška zanesenost.

Potem se je poročila, pa dobila otroke, pa take sitne vnuke ... sedaj pa stara in čemerna cel dan gleda kako ji srne pasejo solato!
10.gif

Pa brez zamere, sej point je pravi .. samo te stare poslušat je bolj tako tako, sedaj je jasno za njih vse slabše kot pa ko so bli mladi in so se kurbali naokoli. Leta so šla, oni so pa sitni in jim nikjer nič ni prav. Poleg tega je verjetno gozda sedaj vsaj 2x več kot ga je bilo včasih in primerjat to kje in kdaj so bile srne ni ravno znastveni podatek za določitev populacije.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
v 'rosnih' letih je kar delala na prej omenjeni domači kmetiji...ampak ti seveda bolje veš, tako kot veš vse o fukušimi...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ne. zato, da se sploh strelja. če bi bilo manj divjadi, bi bilo manj odstrela. in kdo bi se potem dologčasil v nedeljo dopoldne?

pa kako ti misliš premalo??? 35k je odstrela, to je 95 živali na dan!!! na 1 dan!! recimo da jih četrtino pospravijo avti.... se vedno jih veliko ostane.
kaj ti utrujaš? a si res od Jadranke jebač al en lolek? dej nehej..
bonk.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ča maš kaj cajta, uleti z geverom k meni. Boš lahko kapitalce tamanil skoz okn s sedežne v dnevni. Prekleta banda, so mi obžrli in polomili ravno vzbrstelo tardečo bukev.
jezen.gif

Kot da sedaj ni drugega za žret v gmajni.
stupid-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.262
5.646
113
Evo naredu dans izlet na Berjanco pogledat gor kako 2sedeznica propada
frown-1.gif
Še dobr nism u gozd stopu sm že eno lisico splašu tako lepo neofucano...pa kasnej po smučišču 2 srni...pol sm šel pa čez hribe in doline po gozdu na Rečiško planino sreču še eno lepo plašno lisico pa...skor nism mogu vrjet v mlaki za krave sred planšarije pa gozdov sta račka pa racak plavala...how cool is that?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.262
5.646
113
Niso me presenetle lisice pa srne...te vidm tednsko ampak raci sred šume na 1200m, pa ok če bi bil kak jezero še rečeš se ga vid iz zraka ampak raci sta odkrile mlako 10x5m pa 20cm globoko sred vukojebine to mi je blo nenavadno
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

kaj ti utrujaš? a si res od Jadranke jebač al en lolek? dej nehej..
bonk.gif

glede na to, da nisem, sem očitno lolek. k mu grejo naživce streljanja-potrebni lovci.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.982
6.870
113
pri taščici
Lokalni britofi je ze stoletja na istem mestu. Nekaj let nazaj je nekdo zacel unicevati roze. Kmalu smo za krivce postavili srne, saj so se nasli tudi iztrebki po britofu

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.982
6.870
113
pri taščici
Soseda ljubljancanka pride na "vikend" in se zimsko popoldne odloci v gozd na sprehod ce bo videla kako zival-srno. To nam je rekla ko je sla mimo nase hise. Cez dobre pol ure opazimo dve srni kako si ji nekaj metrov od okna "oblizujeta" ob mladih hruskah in jablanih. Srne so bile uspesne, drevesa so se posusila, soseda pa se kar ni "videla" srne

sad

Guru
24. avg 2007
21.105
9.752
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Soseda ljubljancanka pride na "vikend" in se zimsko popoldne odloci v gozd na sprehod ce bo videla kako zival-srno. To nam je rekla ko je sla mimo nase hise. Cez dobre pol ure opazimo dve srni kako si ji nekaj metrov od okna "oblizujeta" ob mladih hruskah in jablanih. Srne so bile uspesne, drevesa so se posusila, soseda pa se kar ni "videla" srne
A srn pa niste odgnali? Bi bilo preveč dela ali ste bili že pod vtisom novega zakona o medsoseski pomoči?

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
(ker link, sej me je sram)

To se pa dogaja, ko hočejo imet ljudje doma divje živali, ko so pa tko luškane. In ko zraste in spregovorijo nagoni, jo ruknejo nazaj u gmajno...

Po moje se bo podobno zgodilo tudi z onim malim medvedom v Poljanskih hribih, če ga ne oddajo v zavetišče, pa še s kakim (ker se pač začenja sezona mladičev).

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.953
11.072
113
to da bo mladič ko zraste problematične, se zavedajo tudi tisti ki medveda imajo, bolj je hecno, daje potrebno takšno žival, ki jih ni dosti na vsak način šus v glavo,kot osamo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.982
6.870
113
pri taščici
Ne poznas ti "ljubljancanov". Ce bi jim spodili srne z vrta, se bi po vsej verjetnosti se slabse razumeli. Sicer se ne razumemo ravno zelo slabo, ampak imamo pa precej razlicne poglede na naravo in vcasih je bolje kaj za sebe obdrzat.