Gobar pohodil medveda

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ja ..čeprov pri nas v gorskem sveu ni tega veliko, raje v močvirjih je pa je..OK, ka kone razumem tipe ala patirot pa še nekatere,ki pojma nimajo??hodijo v sihte ne smem pvedat, popoldan malo kmetujejo, zraven pa pizdijo, ker niso dobili gnarja, ker so jim svine vse zrile po tistih bednih poljščinah
smile-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Odstrel medveda ... Kdo je za to, da se zgodi odstrel lovcev?

Par procentov je samo dobrih lovcev, ostali pa vse pospravljajo, kar vidijo ...

Pred leti smo imeli veliko lisic, vsaj enkrat na mesec sem kakšno videl ... Od kar so eni lovci tu pri nas vse dneve po gozdu in v okolici, ni več nobene lisice že par let na spregled ... Če tudi steklino prenašajo lisice, jih vseeno pogrešam, ker so tak ljubke ...

Sicer pa kot sem na Animal Planetu gledal oddajo o lisicah, so lisice bolj kot ne okužene s steklino bolj v samotnih krajih, ob naseljih pa so skoraj zagotovo zdrave.

Medvedi pa ... Saj medved ni človek, da bi razmišljal kaj sme in kaj ne! Potem pa še naj vse cucke postrelijo, ko keri vgriznejo človeka ipd ...
stupid-1.gif

Glede gobarja ... tudi sam nabiram gobe, pa ali še nisem nikoli šel naravnost pa cel čas škilil kar nekam, da ne bi videl pod svoje noge?

Ta gobar je verjetno bil slep kot motika ... Če še pod svoje noge ne vidi, kak še le vidi par metrov stran, in to gobe, ki so par stokrat manjše od medveda?
shocked-1.gif

Naše politične golazni pa bi lahko nekaj naredile, da bi odprle neko zavetišče, kjer bi bili medvedi (predvsem tisti - grešniki -, jih kastrirali in sterilizirali pa bi bil mir ...

Najhuje je to, kar gledam včasih po animal planet ... Krokodil napade človeka, medved napade človeka, kakšna divja mačka napade človeka, in razna divja žival napade človeka, pa lovci naredijo vse, da to žival pokončajo ... hmm ...

Odlični primeri so napadi modskih psov, kjer skoraj vsak napaden reče, da jim nič ne zameri, ker so pač v njihovem okolju (vodi), in da so bili pred nami že nekaj mio let ... opa?
13.gif

uf-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ccc...

grozno, kaj vse se dela, zarad nesrečnega naključnega srečanja človeka in živali.

Grozno je tudi, da med sprehajanjem v gozdu vidiš divjo žival. Ta svet je res postal zelo nevaren, in tudi ostalim priporočam, da naj se izogibajo pohajanju v naravi, ker je velika verjetnost, da naletiš na zelo napadalno krvoločno žival, katera bo morala zaradi srečanja končati svojo življensko pot.

me zanima, če se tale "žrtev" strinja s tole kaznijo...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Se so rekli, da je bil bolj zapuščen mladič kot ne.

Pa po vasi je hodil grebt po smetnjakih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.995
6.874
113
pri taščici
Zetor: tisti crvi na sliki so pri zivi zivali? Ali pri mrtvi po nekaj tednih?katera zival je na sliki-tista prerezana glava
Lahko na zs napises ali pa javno kaj je to, zakaj do tega pride, zakaj se zival tega ne more znebit.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Mogoče je težava v tem, da ne morejo s prstom v nos. Mi bi že zbezal hudiča ven ali pa s šnopcem zalil.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Mogoče je težava v tem, da ne morejo s prstom v nos. Mi bi že zbezal hudiča ven ali pa s šnopcem zalil.

so mogli medota z uspavalom ustrelit, pa ga pelat u živalski vrt. Pa raje odstrelit tizga majstra k medveda na pol metra ne opazi, kake bo pol gobe nabiral?
smirk-1.gif

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zetor: tisti crvi na sliki so pri zivi zivali? Ali pri mrtvi po nekaj tednih?katera zival je na sliki-tista prerezana glava
Lahko na zs napises ali pa javno kaj je to, zakaj do tega pride, zakaj se zival tega ne more znebit.

Tako veliki so pri živi živali. Pri mojem prvem bi skoraj bruhal... po zakonu je potrebno vseeno pripravit trofejo, četudi gre za "sanitarni" odstrel. In ko sem čaral s staro fritezo in vodo v garaži, je se je glava od srnjaka sama premaknila, ker so tele ličinke lezle čez vse odprtine... grous.

Aja, vse slike so od srnjadi. Tale prerezana ni moja - je najprej zamrznjena, nato pa režagana. Si nor, me moja takoj izseli da tole pacam doma...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
no vsaj gobar, razmišlja trezno, ala mu vera, čeprav ne vem kakšne gobice je iskal.
Sej najbrž je gobice najprej našel in pojedel, potem pa šele medvedu na glavo stopil .-(

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Nosni zolj/obad je ličinka muhe (http://en.wikipedia.org/wiki/Botfly), ni odloži jajčeca v okolici nosa srnjadi, redkeje tudi pri jelenu. Ličinke se razvijajo v nosni votlini, ko so res velike lahko predrejo tudi ono tanko steno v lobanji in pridejo do možganov.

Okužene osebke najlažje prepoznaš po hropenju, "kihanju", hočejo jest, pa ne gre, in na veliko otresajo z glavo. Ko okužba napreduje, dobi tudi scufano dlako, je vidno shiran, v zahnjem stadiju se tudi zaletava z glavo v drevesa, pa tudi v kakega gobarja če je pri roki.
Podkožni zolj je podobna reč, le da muhe odložijo jajčeca okrog žlez, ki jih ima srnjad na spodnjih delih nog. Potem se ličinke pririjejo do zgornjega dela stegna ali na ledja in tam pregrizejo kožo, da naredijo luknjico, skozi katero dihajo.
Obema je skupno, da vstopita na eni od telesnih odprtin in na ne neposredno "žreta" živali, ampak se v gostitelju samo razvijata. Seveda pa ob večjem številu zajedalcem okuženi osebek pogine, in to ne na lep način. Meso je menda užitno, ni pa apetitlih...

Nazadnje urejeno:

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik Zetor5011 pravi:
In če bo prišel nazaj, in ga bodo ustrelili, bi šel stavit, da ga bodo oni iz "Intervencijske skupine", ne pa lokalni jagri.

on-topic my mistake. Še dobro, da nisem stavil...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Zetor5011 pravi:
nosni zolj razpasel ko hudič.

Sem pobrskal, pa vidim, da obstaja tudi kožni zolj:

5_NFoU91mmxB9rEB.jpg

Meso take živali je normalno užitno in uporabno za prehrano saj se zajedalec nahaja v podkožnem tkivu in ne v mišičevju.

Bljak.

pa zakaj je to tok bljak in svinjsko in vse? sej to je naravni proces. al bi raje videl, da crkovine ležijo po 20 let naokoli? Črvi so pač smetarji, k morjo poskrbet za mrhovino, če se jo prej ne poje in to je to... Al pa morejo pač pospravit še kakšno živo žival, katera pač ni nedolžna, da se ji je tole zaredilo, oz. rečemu temu naravna selekcija...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.263
5.641
113
Če si dojel...se to dogaja pri živi srni in ne truplu
wink-1.gif

Kako pa se iztreblja to vrsto muhe...poleg tega da streljaš okužene srne?

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Kolkr sem pa jaz slišal je bla zgodba nekako taka:

Gobar in mama sta šla nabirat gobe v gmajno (kake gobe zdaj ne vem ampak pustmo). Mama je mal naglušna in sta se nekak razšla. Ko jo išče, naleti na medveda. Misli da je ta požrl njegovo mamo in v paniki/obupu paničen začne skakat v medveda. Ta mu seveda ni ostal dolžan
smile-1.gif
No pol zganja paniko, pa pridejo policisti al gasilci al lovci al vsi skupaj, on se dere ves paničen (gobar, ne medved) da mu je medved mamo požrl, medtem pa njegova mama prikoraka iz gozda češ ježešna kua pa tle dugaja... Bojda je blo smeha dost...

Ne vem pa od kod ta zgodba, je ne morem potrdit, naj bi pa blo res podobno. Bi blo fajn če še kdo potrdi
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Če si dojel...se to dogaja pri živi srni in ne truplu
wink-1.gif

Kako pa se iztreblja to vrsto muhe...poleg tega da streljaš okužene srne?

sem zasledil vmes, da se tud na živi to dogaja.

ne vem kako se iztreblja? kakšnih zdravil ni??
grims-1.gif

kaj je zdej srna kriva, če ima te muhe??

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Žalostno, da bi radi iz gozdov parke naredili. Samo tu in tam kak ptiček in veverička - dokler ne bi skočila v sprehajalca, potem pa odstrel.