Gobar pohodil medveda

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.262
5.646
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
@Kameleon, ne bod pameten. problem je, da se je človek čist preveč razširil. zadnjič sem bil v eni bajti sredi gmajne. sredi faking gmajne. in jih prašam, kaj pa živali? jah, probamo jih podit, samo ... ne vemo, mogoče nam ne bo vsakič uspelo, mamo pa zato dobrega psa čuvaja.

395x2654aa48bcc87495bff50309d9b19296ae71262017190.jpg

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
Tele pokalice so bolj blažev žegn, al pa da nau ta druge barve motil p i c kin dim. Pr ns smo lan mel medvedko z mladičema lepo kr nekaj časa na vrtu in češni pa ni blo posebnih problemov, bliži sm ga do zdej gledu edin kada je plesao sa malim okvirjem.

Medo ni nč kriv, Pač telovadec se mu je prevrnil čez glavo. Sej bi jest tud koga okrog kepe prbil, če bi mi med spanjem na glavo stopu.
Dejmo pogledat nekaj dejstev, najbolj so mi všeč alkoholizirani naravovarstveno naravnani sprehajalci psov, ki čez hosto s puško na rami marširajo v naslednjo uštarijo.
Medveda odstrelit ma dejte no nehat, Isto je bilo 2 leti nazaj ko je po Zapotoku hodil mali medo, pa se je ženskam zasmilil, pol so ga pa futrale. Čez dva meseca je medo hrabro trkal po oknih in vratih, pospravljal po smete pol je bil pa nenadoma nevarn. Če mene uprašate, taki kuzri, k ga je futrala šus u glavo, ne pa da so revčka pol na našmu vrtu uni zeleni zvrnil, k ta velki heroji.

Medved ni kriv krivi smo ljudje

lp D

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Čak mal... kakšno škodo pa delajo srnjaki po gozdovih? Sicer je pa to itak NJIHOVO naravno okolje. Isto je za medvede in volkove - en medved napade nekoga, ker mu je na glavo stopil (!!!), pa je spet cela Slovenija pokonc. Na srečo so se tudi zveri začele vračati v naše gozdove, če koga to moti ali se boji, naj gre po gobe v Tivoli in je problem rešen. Medvedi so že po naravi bolj plašna, kot agresivna bitja, zato se mi zdi še bolj bedasto, da bodo zdaj zaradi ugriza z užitkom pospravili tega medveda.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Na Svalbardu (norveški otok v arktičnem krogu) polarni medvedi redno obiskujejo mesto. Pa jim ne pride na misel, da bi jih streljali. In zanimivo, da tudi incidentov, kjer bi medvedi napadli ljudi, skorajda ni. Ker ljudje vedo, kako se je treba obnašati. Tam je medved car in se mu mora človek prilagajati oz. ravnati samozaščitno. Med drugim turistov ne pustijo, da bi brez vodiča zapustili naseljena območja oz. mora dobiti turist dovoljenje policije. Tega pa dobi, če je primerno opremljen (ukv radijska postaja, sredstva za odganjanje medvedov, ...).

Edini primer, ko je pri njih dovoljeno ustreliti medveda, je v samoobrambi, če medved neposredno napade človeka. Pa če se prav spomnem, že več kot 10 let niso imeli takšnega primera.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.373
167
63
38
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Čak mal... kakšno škodo pa delajo srnjaki po gozdovih? Sicer je pa to itak NJIHOVO naravno okolje. Isto je za medvede in volkove - en medved napade nekoga, ker mu je na glavo stopil (!!!), pa je spet cela Slovenija pokonc. Na srečo so se tudi zveri začele vračati v naše gozdove, če koga to moti ali se boji, naj gre po gobe v Tivoli in je problem rešen. Medvedi so že po naravi bolj plašna, kot agresivna bitja, zato se mi zdi še bolj bedasto, da bodo zdaj zaradi ugriza z užitkom pospravili tega medveda.

Ko bi ti enkrat z rogovjem pomajili 3/4 smrekovja v gozdu, bi drugače govoril.
wink-1.gif
Pa ni se to meni zgodilo, sem pa že večkrat naletel na kaj takega. Nič ne rečem, je njihovo naravno okolje, je jih pa preveč.
Glede drugega dela v tvojem sporočilu, se pa strinjam.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
KSZ.

Še zaj mi ni jasno, kako lahko jebenemu medvedu stopiš na glavo.

Kaj je hodil, gledal vlki črni kup nečesa, si mislil da je mravljišče, prišel blizu in mu stopil na glavo... Ni in mi nebo jasno.

To je isto kot da se jaz peljem čez savano s kolesom pa se zaletim v slona, evo isto je.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
vsem, ki ne veste, kaj je narava, divje živali, odsvetujem komentiranje..posebej otrokom, ki ne vejo, kaj pomeni biti lovec
rolleyes-1.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Jst če bi imel puško pri sebi , bi ga takoj fental-pa direkt v škrinjo z njim-poslastica ho ho.
Pa še veliko več je mesa kot pa pri srnah...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ne, ta slepec ni bil jager..verjetno je bil en mestni dečko, ki še po ulici ne zna hodit..pač, tapravi lovci se znamo gibati po naravi
wink-1.gif
pa prosim, neumestne opazke v zvezi z alkoholom prihrani zase...ni to to..ga več pozre osnovnošolski pamž konec tedna, kot normalen lovec

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Menda je nabiral smrčke.
A medvedje smrčke? Da spregledaš tako mrcino pa moraš biti res slep ali smotan do amena.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
In zdaj je treba reveža,ki se je ustrašil enega slepca,ki ga je pohodil, ustrelit.Pa medo je še pobegnil potem.Res lepa kazen.Za koji k pa imamo še živali v gozdu?Vse v ZOOje pospravit potem.

Blesavo.

Isto se mi smilijo bogi cucki,najprej so jih v rit nabijali,potem pa ko so se uprli,pa so jih postreljali.

Rabimo ombudsmana za živali.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
vsem, ki ne veste, kaj je narava, divje živali, odsvetujem komentiranje..posebej otrokom, ki ne vejo, kaj pomeni biti lovec

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Glede na to, da si odgovarjal meni, naj ti povem, da živim zelo blizu lovskega doma, zato imam precej vpogleda, kako v tej lovski družini potekajo stvari. 4-5 posameznikov je res pridnih in prizadevnih. Celo leto lepo skrbijo za objekt, urejajo okolico, opravljajo vzdrževalna dela,... in ker večkrat kaj potrebujejo, smo si že na "ti". Pozimi krmijo živali in tudi sam sem parkrat pomagal nositi žeklje s koruzo do krmilnic, ki so od doline oddaljene kake pol ure hoda.
Ostali pa so pijanski vsevedi, ki parkrat na leto pridejo na jago in pametujejo, kaj vse bi bilo treba narediti, sami pa niti ne mrdnejo s kurcem. Pa glede na to, da sem jih parkrat srečal med temi jagami, bi jim dal pihat in pobral orožne liste. Ni to samo jutranji šnopček pred odhodom, ampak so nekateri posamezniki res tako pijani, da se kar opotekajo. Seveda se po jagi vsi po vrsti vsedejo v avte in se veselo odpeljejo, smo pa jim tudi že pomagali, da so avte iz jarkov spravili nazaj na cesto.
Upram, da ti ne spadaš v to drugo skupino, ampak pri meni lovci (večina njih) niso zapisani v dobri luči.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.262
5.646
113

Priponke

• 1186243-P070810_12.40[02].JPG
    1186243-P070810_12.40[02].JPG
    208,5 KB · Ogledi: 96