Gmail in android

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Pozdravljeni,

zanima me kako se nastavi, da se maili v gmail-u samo forwardirajo na gsm in v primeru, da ga na mobitelu izbrišem še vedno ostanejo na gmailu? Trenutno uporabljam gmail aplikacijo, ki je že nameščena na androiu.

Hvala

LP

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Nisem prepričan, če tista originalna Google aplikacija deluje preko POP3. Kar vidiš, je pač na gmailu. In če zbrišeš, zbrišeš na gmailu.

Lahko bi uporabil katerega drugega klienta, potem bi šlo.

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Nisem prepričan, če tista originalna Google aplikacija deluje preko POP3. Kar vidiš, je pač na gmailu. In če zbrišeš, zbrišeš na gmailu.

Lahko bi uporabil katerega drugega klienta, potem bi šlo.

Priporočaš katerega? V nastavitvah v že naloženi gmail aplikaciji nei možno tega nastaviti oz. jaz ne najdem
sprasujem se.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaki problem pa dejansko rešuješ?
Porabo spomina na telefonu? Preglednost sporočil?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Po pravici povedano uporabaljam kar tole Google aplikacijo za Gmail, za Exchange pa tisto Email (ki je vsaj na Samsungu tudi zraven Androida).
Vem pa, da obstaja kar nekaj drugih klientov, ki so kar precej zmogljivi. Žal pa nimam svojih izkušenj z njimi.
Edino kar mene moti, je pri tistem Email klientu, če na Exchange nastavim Push mail - ta vrag povzroča ogromno prometa in ne deluje prav zanesljivo. Zato si (takrat, ko pač potrebujem redno preverjanje) raje nastavim preverjanje na nekaj minut. Ampak tole je že malo offtopic.

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaki problem pa dejansko rešuješ?
Porabo spomina na telefonu? Preglednost sporočil?

Jaz rešujem samo to, da bi imel nekako neodvisen inbox. Se pravi rad bi imel v gmailu vse maile, čeprav na telefonu določnega zbrišem, trenutno mi ga izbriše tudi v gmailu. Imam pa Samsunga.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Torej da ti na telefonu ne bi več kazal določenih sporočil?

Poskusi takole:
narediš oznako/labelo/mapo z imenom recimo "prebral_na_telefonu" in potem sporočila "premikaš" iz Inboxa vanj.

Sicer na ww.gmail.com bodo tudi premaknjeni in boš moral klikniti na to "mapo", da jih vidiš, ampak bolj preproste rešitve se ne spomnim.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
k9 klient, ti omogoca, da brises samo na aparatu, na serverju pa pusti. dela pa imap

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Zdeve mi še vedno ni uspelo rešiti. Nastavljeno imam preko imap v že vgarejeni push mail aplikaciji (ne tisti prav od gmaila). Sem testiral in nastavil sinhronizacijo na 5 minut. Opazoval sem telefon in od 5 mailov je sicer prenesel na telefon vseh pet ampak v posamezni sinhronizaciji (brez d bi se kaj dotaknil) je iz inboxa na mobitelu sam odstranil 3 dva pa dejansko pustil v inboxu. Na gmailu (preko računalnika) pa so v inboxu vsi maili. Nekako mi je neuporabna zadeva saj nikoli ne vem koliko mailov sem prejel oz, če ga ne zaznam takoj ko ga prenese mi ga ob naslednji sinhronizaciji odstrani in zanj sploh ne vem dokler ne prevrim na računalniku. Je kdo poizkusil si.mail, je kaj bolje?

Aja še to mail bi pa rad ohranil v gmail inoxu na samem spletu na mobitel naj mi prenese le "kopijo".

Lp

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
A si probal k9 mail? Jaz ga uporabljam ze dolgo casa in nimam nobenih tezav. Vse deluje kot nastavim, nastavitev je pa mnogo.