Globalno segrevanje - zarota?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.565
476
83
"Flow: For Love of Water"

Je naslov dokumentarca, ki s strani prejemnikov pomoči dokaj provokativno govori o svetovnem reševanju problema pitne vode. Se bojim, da je oz. bo način kar model za vsa področja. Mislim da obstaja tudi DVD s SLO prevodom.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Potem to pomeni, da bodo toplogredni plini na vrsti takrat, ko bo stanje zaradi njih že katastrofalno. Pametno.

Priznajte si da nas nategujejo še pri marsičem drugem, ja tudi pri naftnih derivatih, pa ne zganjate nekih zarot.

Lp
Kot prvo je treba dokazati, da imajo toplogredni plini kot je CO2 sploh kakšen zaznaven vpliv

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Problem je tudi v tem, da je vodna para izjemno pomemben toplogredni plin, največ zaradi svoje količine. Pravzaprav ima vsak plin več ali manj vpliva na "toplo gredo". Največji problem je v tem, da niti daleč približno nihče ne more oceniti vpliva!

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
V sedemdesetih so ob enaki situaciji vpili "prihaja ledena doba", danes pa "globalno segrevanje"
klik

Pa še bogi vremenar, ki nekako ne zna razložiti, zakaj se že nekaj let napovedi o rekordno toplih poletjih/zimah ne uresničujejo
klik

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Čisto tako se mi je zadnjič sanjalo o tem CO2ju ...

Najprej te v šoli in povsod drugje učijo da je CO2 težji od zraka in da je zato nevaren plin saj se lahko zadušiš!
rolleyes-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Izredna novica na 24ur!!!

Erjavec predlagal za ministrico za okolje Lučko kajfež Bogataj!
grims-1.gif

Mislim da kmalu GW ne bo več zarota, ampak prvorazredna tema naše vlade - juhej. Davki na avto, na izdihan zrak, na svečke v stanovanju,...

Jebeš onesnaženo vodo, zemljo, smeti, ... CO2 je naš sovražnik!

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Mislim da kmalu GW ne bo več zarota, ampak prvorazredna tema naše vlade - juhej. Davki na avto, na izdihan zrak, na svečke v stanovanju,...

Ne prehitevat... Zaenkrat je to samo predlog za ministrico. Potrebno bo jo dokončno predlagat, pa parlament jo mora potrdit...

Ali pa imamo novega preroka
sprasujem se.gif

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Ona nima kaj delat v politiki, ker nima nobene podlage. Kdo pa mislite da bi ji dal ves denar za vse njene nebulozne ideje, ki bi jih hotela uresničit?!

Dejte se že enkrat sprijaznit da globalno segrevanje je 80% manipulacija medijev! A ne vidite da vam perejo možgane vsaka dan, poglejte samo kaj so govorili o novi gripi H1N1: "za novo leto lahko pričakujemo že pol slovenije okužene"...A ne vidite da potem vsaka taka novica ponikne? Kdaj so povedali nazadnje kaj o gripi?1 mesec nazaj...
Jaz res ne vem kako ne dojamete da vam mediji vsiljujejo kar hočejo oni. Zakaj ni Lučke Kajfež Bogataj v studiu 24ur? Ker nima kaj povedat na -45 stopinj na Norveške =) Počakite pomlad ko bo malo topleje in hopla bo že zraven Tanka in Krčmarjeve.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Evo, poteza POP TV-ja že uspeva... Najverjetneje so imeli povečan obisk strani zaradi te "novice", še pediater jim je nasedel...
rolleyes-1.gif

Kajfež Bogatajeva je že zavrnila možnost, da bi bila poslanka...
To je tako v Sloveniji, nekdo govori o muhi, folk pa sliši slona.

V glavnem, upam, da bo okoljski resor prevzel strokovnjak, ne pa neki laik druge izobrazbe iz koroške.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Pa kaj je s tabo, človek?
rolleyes-1.gif

Jaz sem samo napisal, da sem videl najnovejši predlog še vedno aktualnega ministra za svojega naslednika.
In pokomentiral, kaj bi bilo, če bi LKB to službo sprejela in bi jo potrdili.

Bom naslednjič raje pred komentiranjem počakal, da bo naslednji kandidat zaprisegel, prav?
priden.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Ne se jezit, gorenjci ste čisto fajni ludi...
zmaga.gif
Sploh tvoj del gorenjske mi je všeč, Košuta z okolico. Edino, kaj me jezi, je to, da vedno, ko iščem kaki kafič pri vas (sploh v Bistrici pri Tržiču), vedno najdem pajzl... Dosti off-a.

Napisal sem samo to, da se že povsod delajo neki zaključki, še preden se je nekaj sploh začelo. In samo zaradi takih stvari je v naši deželici toliko nestrpnežev in nestrpnosti...