Glede tehničnega..

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Živjo, rabim malo pomoči če mi kdo zna odgovoritiglede birokratskih stvari.. torej kupil sem avto, ki je odjavljen iz prometa, hkrati sem dobil še ta staro prometno ki je že potekla, ne vem pa če jo rabim za naprej. Torej ker se avto še ne bo registriral, bo bolj za kako nedeljsko vožnjo z preizkušnjo, me zanima če samo opravim tehnični pregled, tam dobim novo veljavno prometno, plačam cestnino pa to in to mi velja eno leto? V tem času lahko vzamem preizkušnjo kadarkoli hočem, oziroma če se odločim registriram in zavarujem avto? Tako nekako sem si to predstavljal..zdej pa ne vem ali imam prav ali ne.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Lahko ga zavaruješ za nekaj dni s preizkušnjo - običajno tam, kjer delajo tehnične preglede. Takrat plačaš tudi tisto nekajdnevno zavarovanje, ki ti poteče istočasno kot preizkusne tablice. To je to. Seveda pa avto mora biti tehnično brezhiben ali drugače.. Rabiš potrdilo o opravljenem tehničnem pregledu.

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Za preizkusno tablico ne rabiš potrdila o tehničnem pregledu.
Kako boš pa sploh prišel do tehničnega pregleda legalno, če avto ni registriran?

Lager: ne rabiš delat tehničnega sedaj. Ko se hočeš peljat, greš po preizkušnjo in to je to. Pazi tudi, da ti pri preizkušnji vpišejo v relacijo, da velja za celo slovenijo.
Prometno(in overjeno kupoprodajno pogodbo, če do sedaj nisi bil ti lastnik) boš rabil vsakič, ko boš šel po preizkušnjo, in takrat ko boš avto registriral.
Tehničnega itd boš urejal pa takrat, ko se boš odločil avto registrirat.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Prometna je pac dokument od avta, tko da cetudi je stara jo rabis....ti bojo ze novo dal, ko jo bos rabil.