Gledanje filmov preko routerja - podnapisi

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Tu pa je zdaj samoumevni odgovor, zakaj Samsung in ne LG
evil.gif

x2
evil.gif

Zaenkrat preko Serviia sharema na Samsung tv in dela vse.

LP
Ne poznam Serviia pa me zanima njegovo delovanje? A to v Serviiu določiš folder katerega želiš sherati in potem ga odpreš na TV-ju?
Ali?

Tocno tako.

http://www.serviio.org/

LP

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
problem DLNA je, da ni dorečen glede predvajanja podnapisov. konkretno pri meni je panasonicova plazma pri nekaterih filmih prikazovala podnapise, pri nekaterih ne. odvisno je bilo od formata datoteke (avi, mkv, ...), pa tudi od DLNA strežnika. nekako najbolje se je sicer obnesel serviio, vendar tudi v njem niso vedno delali podnapisi, zato sem obupal nad gledanjem filmov preko DLNA.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Jaz z njim nimam nobenih problemov. Gledam vse preko dlna.
Z "dlna" je najveckrat tezava pri televizorjih, ki ne podpirajo ali podnapisov ali pa kakih formatov.
LP

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Sem tudi jst nabavil androidno tablico pa potem doma ugotovil, da ne zna podnapisov poslat preko hdmi na tv.

tudi recimo BS player na androidu ne zna tega?

sem se malo bolj poglobil v zadevo.
Problem je v SW (softwersko) in HW (hardwersko) dekodiranju filmov.
Pri SW naj ne bi bilo teh težav. Vendar tukaj lahko gledaš slabšo kvaliteto filmov (divx, mogoče kak slabši 720, ne vem nisem probal vseh formatov).

HW pa je pomembno za FullHD filme. Igral sem se z Diktator s partisa, FHD slika, DTS zvok...
Ta film je preko SW full štekal, preko HW pa dela tekoče, vendar podnapisi ne gredo na tv niti vsak predvajalnik ne zna DTS zvoka predvajat.