Gledanje filmov preko routerja - podnapisi

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Pozdravljeni

Imam router na katerega imam preko USB-ja priklopljen disk, na katerem imam filme. Filmi delajo OK, vendar ne morem naložiti podnapisov
confused-1.gif
Če pa imam ta isti disk priklopljen direktno na TV preko USB-ja pa dela OK.
TV je LG 42LE8500. Prosim za pomoč

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Za začetek, probaj namesto .srt preimenovat v .sub
Verjetno to ne bo pomagalo, ker imam pri nastavitvah izklopljene podnapise...je sivo, tako da ne morem vklopiti.
confused-1.gif

Če pa gledam preko USB direktno na TV pa dela
confused-1.gif

Nekako bi moral vklopiti podnapise, pa ne vem kako?

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Ja meni delajo, ampak nima diska na router priklopljen. Si poimenoval podnapise z enakim imenom kot film?

LP

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Ja meni delajo, ampak nima diska na router priklopljen. Si poimenoval podnapise z enakim imenom kot film?

LP
Ja kako pa imaš ti? Ja podnapise imam enako poimenovane.

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
kater router imaš? kater DLNA strežnik? po mojih izkušnjah podnapisi preko DLNA delujejo v nekaterih kombinacijah, v večini primerov pa ne. precej je odvisno od tega, kater DLNA strežnik uporabljaš.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik sass pravi:
kater router imaš? kater DLNA strežnik? po mojih izkušnjah podnapisi preko DLNA delujejo v nekaterih kombinacijah, v večini primerov pa ne. precej je odvisno od tega, kater DLNA strežnik uporabljaš.
Prosil bi te, da poveš malo več o tem strežniku? Nisem preveč doma v teh vodah. Imam router Linksys E4200 ter TV katerega sem priklopil na router. Preko USB-ja sem na router priklopil tudi disk na katerem imam filme. Nobenega DLNA strežnika nimam. Enostavno na TV-ju poiščem moj disk, izberem film in to je to (razen podnapisov). A bi moral narediti še kaj?

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:

LP
Ja kako pa imaš ti? Ja podnapise imam enako poimenovane.

Vse datoteke, katere share-am preko DLNA so na racunalniku. Ti kolikor razumem imas zunanji disk vklopljen direkt v router. Si probal disk priklopit preko na racunalnik in pol share-at preko DLNA na TV?

Ali uporabljas Serviio? Ker serviio predvaja samo SRT podnapise. SUB podnapisov ne prepozna.
LP

Nazadnje urejeno:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Ja jaz imam disk priklopljen direkt na router. Tudi ko sem želel gledati direktno iz računalnika (preko DLNA-ja) ni bilo podnapisov, tako da ni to krivo.
Serviio? ?? Kaj pa je to? Aja. pa podnapisi so srt. (tudi s sub se probal)

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz tudi uporabljam router in TV za ogled datotek na računalniku, ki je dislociran. Ista fora al na router priklopiš disk al pa PC.

Podnapisov ni, ker tega ne podpira očitno DLNA na tvju (LG). Filme (divx itd.) pa predvaja normalno.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jebiga, določene stvari izvemo šele, ko probamo doma:(
Sem tudi jst nabavil androidno tablico pa potem doma ugotovil, da ne zna podnapisov poslat preko hdmi na tv.
Z malo googlanja izvedel, da baje znajo samo določeni samsungi. Če pa sem prov razumel pa delajo na tem, da bodo tudi drugi znal.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Tu pa je zdaj samoumevni odgovor, zakaj Samsung in ne LG
evil.gif

x2
evil.gif

Zaenkrat preko Serviia sharema na Samsung tv in dela vse.

LP
Ne poznam Serviia pa me zanima njegovo delovanje? A to v Serviiu določiš folder katerega želiš sherati in potem ga odpreš na TV-ju?
Ali?

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Nabavi si nek predvajalnik ala WD HD Live Player in boš lahko gledal vse s podnapisi SRT! Strošek ca 100€.

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Sem tudi jst nabavil androidno tablico pa potem doma ugotovil, da ne zna podnapisov poslat preko hdmi na tv.

tudi recimo BS player na androidu ne zna tega?