400k vrečt v en flet je norija prve vrste. Boš rental tako stanovanje? Mislim da ni ravno računice. Vsi vemo da gre pri vsem samo za železo in beton. Na drugi strani pa si za 400k postavim hišo z bazenom, sauno, žar kaminom. Zdaj pa reci če sem neumen jaz al tisti ki kupi flet za 400k. Pa ajde dajmo tukaj na stran take ki kupijo, ker pač lahko, dnara ko maka, ampak ne zato ker je to pametno. Take izključimo iz debate.
Kot je rekel Apolo, doktorsko dizertacijo ti lahko napišemo kako 400k bolj pametno uporabit kot kupit stanovanje.
No, take hise za 400k v Ljubljani pac ne bos naredil, upostevajoc, da moras kupiti se parcelo.
Drugace pa pahko z Apollo8 delata doktorske dizertacije, pa vama iz prve roke povem, da razmisljata zelo omejeno. Jaz sem namrec kupil stanovanje v Ljubljani za 490k. 185 m2 bruto povrsine, duplex, 2 garazna mesta v garazi. Denarja nisem podedoval, niti dobil, ampak posteno zasluzil. Zakaj tako stanovanje za tak denar? Ker za tak denar v Ljubljani ne dobis spodobne hise, a hkrati imam vse, kar hisa ponuja. Od velike terase, talnega gretja, prostornih sob, pametnih instalacij, ipd. In kar mi je najpomembnejse; ena od najpomembnejsih stvrai, ki je nimam na pretek je cas. Zato mi veliko pomeni, da je poskrbljeno za kosenje trave, kidanje snega, ciscenje skupnih prostorov, ipd.
Pa si kljub temu privoscim potovanja, ipd. in ni nihce prikrajsan. Res je vse to bi lahko imel tudi v hisi. Tudi v hisi bi lahko to nekdo naredil zame, ampak na lokaciji kjer sem, bi taka hisa z parcelo stala bistveno vec, da ne govorim o casu in zivcih za gradnjo in potem stroskih vzdrzevanja in casu, ki bi ga zato namenil.
Ce me danes vprasas, bi se se enkrat isto odlocil.