nerodno izraženo najbrž. seveda nima najemnik nič s tem, vse imaš kot najemodajalec. s to najemnino je mišljeno da pokriješ te stroške "praznega stanovanja". najslabše za nepremičnino je da je prazna zato sem dacotu odgovoril da imaš najemnika noter da imaš te stroške pokrite.
airbnb in booking(tudi tukaj gredo apartmaji/stanovanja) no tukaj se pa ne strinjam da ni (BIL! sedaj zna bit pa jeba) taka zlata jama. seveda pa je potrebno delo, o tem ni debate. če imaš stanovanje vsaj solidno lokacijo. saj smo imeli 2019 tisto sceno s temi airbnbji ki niso bili prijavljeni (
https://siol.net/posel-danes/novice...-se-je-tisoc-najemodajalcev-vec-airbnb-507812), pa najbrž je še kak delež ostal. baje več kot 2k samo v LJ...
drugo pa je če se greš high end ko imaš vse prenovljeno pa visoke cene, tam pa nisem najbolj domač. osebno nisem bil v veliko takih, kar sem bil jaz je večina nekje srednjega ranga po ceni ampak (ČE ŽE!) obnovljena nič posebnega. čiščenje pa je vitalnega pomena. poln hladilnik? mogoče airbnbjovci, jaz sem bolj na bookingu. razen kakšnih gostoljubnih zadev polnega hladilnika še nisem doživel.
strinjam pa se da praznih stanovanj ni tako veliko kot se skuša prikazat