gibanje cen stanovanj v prihodnosti

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
To mora biti troll objava, ni šanse da taki res obstajajo.
Vicem se vedno smejemo, pa so samo poredko resnični

Tema je bolj o tem kdo je "ubogi" in kdo je nesramen izkoriščevalec ker pričakuje kapitalske dohodke. Poznam kar nekaj ljudi, ki "šimfajo" in hočejo obdavčitev premoženja, svoje kripto naložbe pa ne bi obdavčili.

Po mojem bi bilo prav obdavčiti dohodke, tudi kapitalske dobičke, prevelik davek na premoženje samo pa je škodljiv, ker bo premoženje bežalo nekam kjer ga država ne vidi.. npr v zlatnike.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Hanzi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Tezava je ker folk mesa “razumevanje” in “omogocanje”. Namrec verjetno vsi razumemo da ima nekdo rad pse in ce mu je tako ljubo jih ima zarad mene lahko doma 10. Samo soomogocal pa tega ne bom.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Marxon

Marxon

Majstr
24. feb 2009
730
377
63
Tezava je ker folk mesa “razumevanje” in “omogocanje”. Namrec verjetno vsi razumemo da ima nekdo rad pse in ce mu je tako ljubo jih ima zarad mene lahko doma 10. Samo soomogocal pa tega ne bom.
Pač ljudje v teh grupah mislijo, da jim pripada flet s pogledom na tromostovje za nekih 300€ na mesec, max, pa seveda da "ljubljenčki" neomejeno ščijejo po parketu. Vsaka objava je polna komentarjev kako je vse predrago.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Cenim tvoje mnjenje in imaš prav, da je težko se izogniti slabim soseskam. Poznamo veliko primerov "banlieus" v Franciji in pristop, kot si ga napisal v prvem odstavku so izvajali ni Nizozemskem, pa šli stran od tega, ko so soseske postale "preslabe". Če bi se lahko zanesel na hišni red in zakone bi marsikdo investiral in oddajal. (Čeprav poznam iz Nemčije še bistveno bolj oderuške najemnine in pogosto ljudje plačajo polovico dohodkov za najem, če nimajo sreče).

Nisem hotel delovati naduto. Mogoče sem se preveč navzel liberalnega razmišljanja v letih v Švici in ZDA in logike "pomagaj si sam in bog ti bo pomagal" namesto "država - daj mi".

Poudaril bi rad mojo zadnjo točko: "V tujini imajo tudi hibridne modele financiranja stanovanj za mlade. Zanimiv pristop se mi zdijo krediti z obrestno mero, ki raste med odplačevanjem. To da mladim motivacijo in možnost,da skoraj brez obresti odplačajo svojo prvo garsonjero v 5-7 letih in se potem preselijo naprej, ta garsonjera pa je na trgu za naslednjo generacijo."

Moja ideja je bolj praktična: Prvo stanovanje naj bo mala garsonjera (20-25 m2), naj stane okoli 100.000. Starši naj se odrečejo novemu avtu in "špendirajo" otroku 30.000. Preostanek naj financira kredit. 50.000 v petih letih brez obresti (subvencija države) bi bilo približno 800 na mesec...Treba je vzpodbujati, da garsonjera pride na trg po 5-7 letih za naslednjo generacijo - odpraviti dobiček na prodajo svojega prvega stanovanja po kratkem času, po drugi strani odreči subvencijo za obresti če boš po 7 letih še vedno lastnik prve nepremičnine.
Ce si tri leta prijavljen v njej, ni davka. Jaz sem bil po podobnem kljucu y let lastnik garsonjere na Fužinah. Potem prodal in sva kupila hiso izven Lj.
Na polovični razdalji do Lj bi za ta denar dobil parcelo.
V Lj se v pol ure, sluzbe imava lokalno.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Marxon

Majstr
24. feb 2009
730
377
63
Valda jim je predrago. Pse naj dajo vstran pa jim naenkrat vec ne bo.
Ja čaaaaak to pa neeee. Kako pa bodo pol drugi vedl da so oni fulll fajn pa dobri ljudje. Pa te učkeee!
No joke!

Sarkazem off: vem da te en pes stane tolk k en avto v celem življenskem obdobju, sam pasjeljubci tega ne bodo priznali.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.242
2.518
113
Argentinska doga prav gotovo, jazbečar ali beagle pa ziher ne.

7 argentincev bi bilo že resno nevaren trop - tudi lastniku.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Miha Kordiš si ti?

Nehaj z zgodbicami prazna stanovanja... Vem, v manjšini obstajajo, v večini pa se na črno oddajajo. Ampak Kordišalcem to dopovedat... ah...
So v vecini tudi najemniki toliko pametni, da so raje tiho, kot pa da bi se tretjino visjo najemnino placeval.
Primer
Sem lastnik 3SS v MB. Zaradi sluzbe v Gorici, bi ga oddal in najel primelrjivo stanovanje v Gorici..
Placal bom davek na moje oddano stanovanje, najemodajalec.bo pa placal davek na moje najeto stabovanje. Ki mi ga bo seveda zaracunal v obliki visje najemnine.
Mal v razmislek..
Nekateri ljudje so pac odrascali v druzbenih stanovanjih kjer je bilo vse "zastonj" in bi tak nacin zivljenja radi imeli tudi sedaj.
Kot kaze je teh druzbenih stanovanj sedaj precej premalo. Vsaj sodec po napisanem na družbenih omrežjih.
In ker jih ne znamo več (ali nocemo)!zgradit, bo dolocena poloticna opcija stremela k temu, kako lastnike "prepricat" da naj stanovanje prodajo drzavi ki ga bo dala v "druzbeni" fond.
Zadnje pol stoletja so ta stanovanja dobivali predvsem priseljenci iz juga, naslednia desetletja jih bodo dobivali priseljenci od bistveno dlje.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Guardy
Poleg predelave his s strani fasaderjev ( ki imajo VIP, ali pa ce na crno oddajajo i stanovanj v hisi) bo aktualna tudi predelava hlevov..
Franci Kek je v Dobu iz štale naredil "vilo".
Ga imas na Ambientih.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
S primerjavo z kakim dvosobnim stanovanjem v centru Ljubljane, je to neverjetno nizka cena.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
"Celotna parcela je ograjena z visoko kovinsko ograjo (višine 3m)." proti zombijem.

Pvc okna in vinil... šparali tam ko nebi bilo treba.

verjetno nasedli projekt / zena šla z drugim in je to to

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in Samo Svoj