gibanje cen stanovanj v prihodnosti

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113
To je mobilna hiska z nekaj volne:

To se sme pri nas prodajati kot stanovanjski objekt. Bistvo je itak v komunalnem prispevku, ampak so neke zahteve tudi potresne in tako... Takole na klocne postavljeno jim zadosti?

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Takole na klocne postavljeno jim zadosti?
Zakaj pa ne. Ko bodo nasuli okrog zemljo in gor golf travico bo vse top in po regelcih. :)
To v bistvu je protipotresna gradnja, saj se ob potresu hiša premika/je mobilna in tako ublaži tresljaje. Ups, evo pa je šla cena še 10 jurjev gor. :evil:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113
Ne vem, sprasujem. Ker tega pa ne znam zracunati oziroma niti ne vem, kake so zahteve.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Kako prodati 50m2 kontejner na vasi za 280k?
- besedilo, ki ti orosi oko
- slike niso važne, saj je itak vse ful drago, en bo že kupu, mogoče celo na gotovino

Mobilna hišica, pa še brez pogleda na morje.

A mi zna kod tole razložit: POGOJ PRODAJE: Pogoj lastnika nepremičnine je, da kupec, v primeru realizacije prodaje/nakupa, prodajalcu povrne stroške prodaje v višini 2% pogodbene vrednosti + DDV.
:sprasujemse:
Kaj pa v primeru nerealizacije? :valjamse:

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Zakaj pa ne. Ko bodo nasuli okrog zemljo in gor golf travico bo vse top in po regelcih. :)
To v bistvu je protipotresna gradnja, saj se ob potresu hiša premika/je mobilna in tako ublaži tresljaje. Ups, evo pa je šla cena še 10 jurjev gor. :evil:
Verjetno ima tudi vgrajen motor, da ko jo voda dvigne, pac pluje.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.553
927
113
Loool, tole zmaga:
Hiše na ključ po dostopni ceni,

Pa v objemu narave, okrog pa samo pesek in drugi kontejnerji.

A ve kdo kje je to? Ker glede na vse ostalo pričakujem, da je lokacija na poplavnem območju. :valjamse:
K sreči je ta bajta edini kontejner v okolici :evil:

Mi je pa zadeva malo sumljiva. Na eni strani imaš soseda, ki si je v preteklosti očitno prisvojil zemljo, na drugi strani pa v ozadju skedenj, ki uporablja to parcelo za dovoz (in ne asfaltiranega dovoza zraven). Tole kar kliče po "odličnih" sosedih.

• Haha
Reactions: jtfc

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Mene zanima kaj je fora da agencija to sprejme v prodajo? Itak vedo da se ne bo nikoli prodalo po tej ceni, torej bodo imeli samo stroške.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kaj tale na desni bo pa millijon?

1698174416291.png

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Mene zanima kaj je fora da agencija to sprejme v prodajo? Itak vedo da se ne bo nikoli prodalo po tej ceni, torej bodo imeli samo stroške.
Poskusili bodo pritisniti na prodajalca z nižjo ceno češ da se ne proda... Je pa tako, da se nekatere hiše kar vrstijo po agencijah na pol leta in to lahko traja leta.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Mislim da sem poptv clanku na fb spustil komentar,koliko je placal za reklamo v prime time
Problem je tudi v folku ki sami sebe imenujejo novinarji. Ki vsako info dajo nekriticno naprej… recimo sedaj imas na 24ur “financne nasvete” z adijem omerovicem. Mislim - kake so reference tega modela da dela prispevke o fuanncah, celo analizira in postavlja trditve? In ko bo dobil obcutek da tud nepremicnine obvlada bo pa se o tem pametoval

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Problem je tudi v folku ki sami sebe imenujejo novinarji. Ki vsako info dajo nekriticno naprej… recimo sedaj imas na 24ur “financne nasvete” z adijem omerovicem. Mislim - kake so reference tega modela da dela prispevke o fuanncah, celo analizira in postavlja trditve? In ko bo dobil obcutek da tud nepremicnine obvlada bo pa se o tem pametoval

Ti isti novinarji sprašujejo nepremičninske posrednike in gradbince o njihovem "strokovnem" mnenju, če bodo cene padle. Samo 1x lahko ugibate kaj je njihov odgovor. Saj niso nori da bi v lastno skledo srali.

Drugače pa tu ni neke znanosti zadaj. Cene bodo padle, ko bo dovolj bolečine v sistemu, kot je bila 2009 do nekje 2014. Zdaj smo komaj nekje med 08/09.

Za Slovenijo govorim. Nemce že bolj boli, tam je že -10%

In folk ki danes čaka da kupi, takrat ne bo kupil, ker bo tudi njih bolelo. Zato pa gredo cene dol, ker noben ne kupi. Simpl, ne?

• Všeč mi je
Reactions: sad in bertoncl

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Trenutno očitno bolečina še ni dovolj velika, saj se je le ponudba skrčila. Ko bo bolečina večja, bodo pa očitno tudi cene šle dol. Če. Ker je vmes inflacija naredila svoje.