gibanje cen stanovanj v prihodnosti

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Hanzi
Mogoče si premlad, mogoče le premalo izkušenj s kreditiranjem.

Večina "navadnih ljudi" se stanovanjsko zakreditira "preko svojih možnosti" pa jih tudi velika večina vse normalno odplača, če ni kakih res nepričakovanih zunanjih posegov v finčno politiko.
Slovenci smo pač po prioritetah tako naravnani, da avto in stanovanje bomo odplačevali - raje smo "lačni, bosi in nagi".

Zakaj bi bili slovenci po prioritetah kaj drugačni od drugih? Verjetno je jasno da je vsakemu prva pririteta streha nad glavo, takoj za tem pa transport.
Pri transportu se sicer rado zalomi, ker ogromno ljudi obuje prevelike čevlje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
sej ti najbogatejši na papriju je vse fiktivno.. vse je kreda na kredo, fafa na fafo.

Vem za lokalce, avti vile vsaka po pol mio, avti po 100kilo...vse na fafa na fafa.. če na rediš osnovni izračun + in -, vprašanje če je na pozitivi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
sicer ni za to temo ampak:
Kaj pa je konec koncev s tem narobe? Pa ne investicijsko gledano, ampak ce je clovek se odlocil zivet nek standard in si to imogoca s financiranji ki jih odplacuje - kje je problem? Njegovo zivljenje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
sej ti najbogatejši na papriju je vse fiktivno.. vse je kreda na kredo, fafa na fafo.

Vem za lokalce, avti vile vsaka po pol mio, avti po 100kilo...vse na fafa na fafa.. če na rediš osnovni izračun + in -, vprašanje če je na pozitivi.
Hja, nekaj jim to že laufa, ker tudi banke niso butli, da bi jim fafe dajale na lepe oči.
Sicer pa, me res zanima, zakaj je to pomembno. A jim ti kaj prispevaš? Zaradi mene, če imajo vse na fafo in lizanje in so tudi 1 MIO v minusu. Dokler jim jaz to ne plačujem, mi dol visi. Če je kdo bližnji mu pač razložim svoj pogled na to in tukaj se konča.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
ne sej laufa nekak...pač vsaki dan so ti ljudje po par ur na bankah, da delajo reprograme..ko pa orng sipne..pa veš kdo plača.

nobenmu ne zavidam, to so taki pressingi, vsi na tabletah.. so pa frajerji na zunaj. pa silikon blondinka poleg (tud ni za zavidat)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Hja, nekaj jim to že laufa, ker tudi banke niso butli, da bi jim fafe dajale na lepe oči.
Sicer pa, me res zanima, zakaj je to pomembno. A jim ti kaj prispevaš? Zaradi mene, če imajo vse na fafo in lizanje in so tudi 1 MIO v minusu. Dokler jim jaz to ne plačujem, mi dol visi. Če je kdo bližnji mu pač razložim svoj pogled na to in tukaj se konča.
Ko gre v osebni stečaj, mu kar lepo ti plačuješ.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in B81

B81

22. jul 2007
37.617
10.911
113

Hmm...mogoce bi brez tega high-class nacina zivljenja bil pac en ultra sposobni vilicarist :)

+ ce se zalomi, pac vzamejo, do takrat pa zivi bolje od drugih. Verjamem, da ima neki "stash" nekje v primeru polomije.
Nekaterim z debelimi zivci to ni problem, vecina pa ima raje bolj ziher varianto life-a.

Po drugi strani poznam primer, ko je bil bankrot in potem slaba banka.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
ne sej laufa nekak...pač vsaki dan so ti ljudje po par ur na bankah, da delajo reprograme..ko pa orng sipne..pa veš kdo plača.

nobenmu ne zavidam, to so taki pressingi, vsi na tabletah.. so pa frajerji na zunaj. pa silikon blondinka poleg (tud ni za zavidat)

Sajkek ne serji, kaki presingi? A ti veš kaj je presing? Presing je, če so tebi dolžni milijon, dokler si ga dolžan ti, si zmagovalec. Obrni vloge in fiktivno preveri počutje še enkrat in mi povej kdo je na boljšem?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113

Da lahko furas stvari na financiranje rabis prvo lastni vlozek. Vecje kot je financiranje, vecji je absolutni lastni vlozek. Tko da pravljice o ljudeh ki imajo vse na financiranje in nimajo nic svojega so pac pravljice.
Poleg tega so dan danes vse zadeve precej zavarovane…tko da se bolj zgodi da ti banka kontrolirano razproda in ti se 100k za povrh ostane.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
glej ne vem kak ti furaš, jaz furam tak da nisem nobenmu dolžn, men pa tud ne..

Imam pa znance, ki sem jih prej opisal. Še lastna bajta je na hipotekah in na nekih programih. V garaži pa stroji za par 100k€ (tudi na fafih)... potem en kup nepremičnin vse fafa drug drugemu, skoz se mora zadeva obračat...če verjetno gre vse skup na "slabo banko".. Itak ker se to obrača s takimi denarjih, je potem tudi v denarnici več kot pri normalnem državljanu.
Da pa so pressingi da to laufa, pa je jasno da je je pehanje za popusti na minutni ravni, vsako dnevni obiski vsaj 2 do 3 bank in podobno, psihiranje zaposlenih, psihiranje poslovnih partnerjev, dobaviteljev, podizvajalcev. Kvalitetno spanje je ZF. živci , tablete, stalni krč, zdravnik na hitrem klicanju. Ampak očitno odtehta, ko enkrat na teden plastično mladenko kak krog zapelje mimo prijateljev in se požere stejkov za par 100€... mogoče je to to.
Jaz v tem ne vidim smisla.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Glej stvar je zelo zelo preprosta. Brez kredita ti nisi mogel zgradit hise in si kupit avta. Razen ce si kaj podedoval ali so ti dali starsi.

se manj si lahko kupil za 1 mio masin za svojo firmo.

tu pride do financiranj. S katerimi ni nic narobe ce jih placujes.

ce pa je ata dal za zacet pol pa seveda ne rabis financiranj.

in te slovenske (ponavadi favsljive) pravljice kako ma sosed vse na lizing in itak nic nima so pac pravljice. To nima nicesar s tem a si ti rad dolzen ali ne.

financiranja so posel. Banke sluzijo z njimi in se odlicno pocutijo ce jim je nekdo dolzen. Tko da ni trpljenja v tej zgodbi razen zavistnezev.

da pa nekdo denar porablja za luksuz je pa lahko neumna odlocitev ampak dokler te ne oskoduje ne vem zakaj bi se te sploh dotaknila

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
kaj zdaj ti vidiš faušijo...jaz pač nisem faušn da ima nekdo vse na kredo fafo da se lahko pokaže... Pozerjev je še pa še, taki kot ti pišeš so v manjšini, da dejansko imajo. Ker pri takih mora biti zadaj uspešno podjetje... ne pa neprimičninske in trgovske mahinacije na kredo malo ja malo ne, na x potenco.
Nea se dobro razumemo,, pač take prečitaš hitro, če poznaš mal zadeve. In ni nič za zavidat.
Sej javne bilance teh podjetjih na konc vse povedo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Preberi en moj prejsnji post - da lahko s financiranji motovilis moras imet kar nekaj lastnega denarja. Torej ti ljudje imajo (vsaj nekaj) denar.

• Všeč mi je
Reactions: zakajaltersuxu

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Se enkrat.. Kako se plemeniti sredstva?

Ena izmed moznosti je tudi nepremicnina. En bo dal lasten vlozek in se zakreditiral, kupil nepremicnino, po moznosti oddajal. Ts nepremicnina bo rastla v vrednosti. Drug bo ta kes dajal v nogavico doma. Kdo bo mel vec neto vrednosti, ko bo sle v penzijo?

To so tako enostavne stvari, pa zgleda niso jasne 5% ljudi.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
glej ne vem kak ti furaš, jaz furam tak da nisem nobenmu dolžn, men pa tud ne..

Imam pa znance, ki sem jih prej opisal. Še lastna bajta je na hipotekah in na nekih programih. V garaži pa stroji za par 100k€ (tudi na fafih)... potem en kup nepremičnin vse fafa drug drugemu, skoz se mora zadeva obračat...če verjetno gre vse skup na "slabo banko".. Itak ker se to obrača s takimi denarjih, je potem tudi v denarnici več kot pri normalnem državljanu.
Da pa so pressingi da to laufa, pa je jasno da je je pehanje za popusti na minutni ravni, vsako dnevni obiski vsaj 2 do 3 bank in podobno, psihiranje zaposlenih, psihiranje poslovnih partnerjev, dobaviteljev, podizvajalcev. Kvalitetno spanje je ZF. živci , tablete, stalni krč, zdravnik na hitrem klicanju. Ampak očitno odtehta, ko enkrat na teden plastično mladenko kak krog zapelje mimo prijateljev in se požere stejkov za par 100€... mogoče je to to.
Jaz v tem ne vidim smisla.

Daj razlagaj ti to o vsakodnevnem reprogramu in obisku bank komu drugemu in ne meni ok? Slovenija je zelo majhna naš bančni sektor je majhen, krog se hitro zaključi, menjaj temo.

• Všeč mi je
Reactions: zakajaltersuxu

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Ah, daj no. Saj nismo imeli bančne krize zato, ker se banke ne bi pogovarjale med sabo.

Krizo smo pridelali zato, ker so dolžniki imeli veze in bi dobili pufe tudi, če bi jim še Fuk Fukovec pisalo na osebni. To nima veze, važno je, da je Fukovec naš.

• Všeč mi je
Reactions: sad, sajkek in B81

B81

22. jul 2007
37.617
10.911
113
Mimogrede samo, če koga zanima, ko se je omenila kriza:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ah, daj no. Saj nismo imeli bančne krize zato, ker se banke ne bi pogovarjale med sabo.

Krizo smo pridelali zato, ker so dolžniki imeli veze in bi dobili pufe tudi, če bi jim še Fuk Fukovec pisalo na osebni. To nima veze, važno je, da je Fukovec naš.

Na rečem da še kje kaj ne gre skoz ampak tisti časi ko smo firme kupovali "na dobro ime" mislim da so mimo. So se iz prve bančne krize nekaj načili. Skratka ne mi sanjati o zgodbicah ko je nekdo od takrat kupil vilo za milion, jo zastavil, mesečno pa zasluži 1,5k in je šlo skoz. Se pa je dalo marsikaj, drži.