gibanje cen stanovanj v prihodnosti

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja, padla bo predvsem prodaja, cene pa ne tako zlahka in čez noč. Če bodo cene slučajno začele res dol leteti bodo naenkrat "boljše" nepremičnine umaknjene iz oglasov. Vsak ki mu res ne bo potrebno prodati bo vztrajal do bridkega konca, če bo pa na koncu res sila bo pa prodal. Sem aktivno iskal nepremičnino med prejšnjo recesijo in boljše stanovanje se praktično takrat ni prodajalo, sami jugoslovanski bunkerji, ko pa so začele cene letiti gor, pa je naenkrat bila ponudba.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in bertoncl

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.428
7.039
113

Balonček spušča, ali pred pokom?

Ne omenja se, da se je v zadnjem času pojavila inflacija tudi na cenah nepremičnin. Spremljam par oglasov, večina je šla gor za 10-20% tekom tega leta.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Ksz…
Kar nekaj nepremicnin, ki bodo naprodaj zaradi gospodarskih tezav lastnikov, bo ze vnaprej prodanih v postopku poplacile terjatev do upnikov in ne bodo koncale na trgu oz na nepremicnine.net
Stanovanj pa je premalo. In bo prej vlada dala garancije za kredite kot pa da bi cene padle ker nihce ne bi mogel kupit.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.912
113
40
MB
a ti dvomiš da lukec pa njegov škorec ne bota zgradila 3k stanovanj, like .. now? :D

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Ne omenja se, da se je v zadnjem času pojavila inflacija tudi na cenah nepremičnin. Spremljam par oglasov, večina je šla gor za 10-20% tekom tega leta.

Seveda se ne omenja, ker oni za razliko od tebe vedo kaj je inflacija. To je statistična številka, ki je sestavljena iz košarice dobrin in spremlja njihovo gibanje. To gibanje tvori neko povprečje, kateremu se reče inflacija. Če ti vidiš +20%, se temu reče rast cen nepremičnin

• Všeč mi je
Reactions: zakajaltersuxu

B81

22. jul 2007
37.619
10.912
113
Vprašanje, stanovanja, ki jih bo ali jih prodaja banka, morajo vsa na dražbo ali ni treba?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Vprašanje, stanovanja, ki jih bo ali jih prodaja banka, morajo vsa na dražbo ali ni treba?

A imaš spomin kot človeška ribica? A se ne spomniš zadnjo recesijo kaj je bilo ko je banka zasegla pol Slovenije? Kaj se je zgodilo? Lepo so počakali da se cene normalizirajo na njim sprejemljivo raven, nato pa v prodajo sicer pa je odigrala tukaj tudi DUTB. Slednji so nepremičnine odkupili in jih plasirali prijateljem, v osnovi pa predvsem počakali, da se razmere ne trgu popravijo in hoppppa.

• Všeč mi je
Reactions: Ateis

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Bankam je vseeno (itak jih po potrebi dokapitaliziramo vsi), malo sedijo pa čakajo na naslednji boom, mogoče oddaja vmes.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Bankam je vseeno (itak jih po potrebi dokapitaliziramo vsi), malo sedijo pa čakajo na naslednji boom, mogoče oddaja vmes.
Ne na pamet neki govort. Dutb je bila edina banka ki je z zasezenimi nepremicninami upravljala. Torej jih dokoncevala, prenavljala, oddajala. Tako da regularne bankense zelijo cimprej znebit zasezenih zavarovanj.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Ne, vcasih ti banka se pred izvrsilnim postopkom predlaga prodajo, da se izognes izvrsbi in takrat ti tud investitorja lahko ponudijo. Pac da ob prodaji se kaj ostane, na drazbah ne ves kako bo, plus veliko hitreje je. So pa to naceloma nepremicnine v lasti podjetij al pa bolj zadeve primerne za investicijo za katere vedo da niso tok zanimive da bi jih takoj razgrabili

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

henkl

Majstr
18. nov 2019
479
296
63
Kako bo to kaj vplivalo na bodoče cene nepremilnin?
Ne bo tist k ma pač ma:fredi:

Trije Slovenci s »steroidnimi« denarjem kupoval nepremičnine v Istri in Kvarnerju